Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwierzoczłekoupiór

Portale randkowe - kogo można się spodziewać po drugiej stronie?

Polecane posty

Gość zwierzoczłekoupiór

Witam serdecznie Drogie Panie! Co prawda nieco głupio pisać mi na forum przeznaczonym dla kobiet (jestem "płci męskiej"), ale pomyślałem, że tutaj najszybciej i najdokładniej otrzymam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie... Nie wdając się w zbędne szczegóły: niedawno, trochę z ciekawości, trochę z braku innych możliwości, trochę dla eksperymentu, założyłem sobie konto na jednym z bezpłatnych polskich portali randkowych. Moje zdziwienie było naprawdę nieprawdopodobnie wielkie, kiedy w bardzo niedługim czasie dostałem kilka naprawdę miłych wiadomości, ewidentnie napisanych w celu zaczęcia jakiejś bliższej znajomości. Dodam, że żadnym cudem ani urody, ani intelektu, ani charakteru bynajmniej nie jestem (a wręcz przeciwnie...). Dotychczas zawsze uważałem, że sam fakt bycia dziewczyną (niezależnie jak bardzo przeciętnej urody czy wnętrza), jest wystarczający, by nie martwić o znalezienie partnera. Problem samotności dotyka w większości facetów (stąd na portalach randkowych ich zdesperowane stada), dla kobiety/dziewczyny poznać kogoś "realu", to chyba żaden wysiłek i wyzwanie. I stąd moje pytanie (bo nie chciałbym powtarzać i słuchać stereotypowych opinii): kogo, jakie Panie, mogę spotkać po 2 stronie ekranu? Zdesperowane, szukające już taką rozpaczliwą metodą kogokolwiek? Towarzyskie, dla których internet to po prostu kolejne miejsce poznawania nowych ludzi? Jeszcze inne? Liczę na wyczerpujące odpowiedzi, bo, nie ukrywając, obecnie podchodzę do tematu dość nieufnie...Ze względu na dłuugoletnie doświadczenia z różnymi dziwnymi osobnikami z sieci :) Pozdrawiam i dziękuję z wszystkie odpowiedzi!

Gość zwierzoludzi chaosu
:classic_cool:🖐️

Gość babcia mieczysława
nie lepiej przekonać się samemu? :classic_cool:

Gość darmowe sa
randki o2 :classic_cool:

przyłaczam się do pytania :) Bo z tego co wiem to kobiety nigdy pierwsze nie piszą, gdyż same dostają setki maili dziennie

Nie prawda że nie piszą.Czemu mają niby czekać aż ktoś im napisze?Skoro ktoś jest w ich guście to co za problem do tego kogoś napisać?Do mnie pisali,ale w większości to raczej doszliśmy od wniosku że mamy inny światopogląd

Po za tym z tego co słyszałem to większość facetów na portalach to cwaniaczki,które szukają darmowego seksu,do tego są żonaci.

Gość zwierzoczłekoupiór
Hmm... Nie szukam darmowego seksu (płatnego też zresztą nie), nie mam 40 lat (jeszcze...), żonaty też nie jestem (a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo...) Jakich facetów na takich portalach można spotkać, mniej więcej wiem, ale moje pytanie dotyczy, jakie można spotkać tam kobiety :) Może ktoś z tego 4um jest użytkowniczką albo ma doświadczenie i rzuci trochę światła na sprawę? Czemu ( i jakie) kobiety korzystają z tego typu serwisów? Pozdrawiam! PS: Chyba to, jaki to portal nie ma aż takiego znaczenia, prawda?

Gość jaki portal ma znaczenie
ogromne ;)

W internecie to mężczyźni inicjują kontakty (zresztą w realu też). To że do Ciebie pierwsze napisały to albo przypadek albo musisz być super przystojny. To samo jest np na czatach- spróbuj wejść najpierw jednocześnie pod 2 róznymi nickami (męskim i żeńskim) i zobacz do którego więcej osób się odezwie :)

Gość liveandletdie
ten portal to zapewne kafe :classic_cool:

Gość claude de pari
wolę nawet nie myśleć kto jest po drugiej stronie :O

Gość zwierzoczłekoupiór
@talking head: Widać nie jestem prawdziwym mężczyzną - bo sam bardzo rzadko "zaczynam", a w relacjach z kobietami - prawie w ogóle. Tak jak pisałem wyżej - nie jestem przystojny, raczej przeciętnej urody (tj. niczym się nie wyróżniam, ani na plus, ani na minus), zresztą zdjęcie mam zupełnie zwykłe, nawet nie przerabiane w fotoszopie... PS: Portal to cafe.pl

Gość normalna dwudziestoosmiolatka,
ja Ci niestety nie pomoge, bo nie mam i nigdy nie mialam konta na zadnym portalu randkowym dla mnie to jets jakies takie sztuczne i szukanie na sile "kogos"

czyli jesteś przeciętny a kobiety się o ciebie zabijają i same wychodzą z inicjatywą :D mój ścisły, logiczny umysł nie umie tego ogarnąć...

Gość liveandletdie
niewiele się pomyliłam :p

Gość claude de pari
na portalach siedzą ludzie którzy zawsze mają coś do ukrycia po czasie sie okazuje co....

zwierzoczłekoupiór-Po prostu też chce spróbować szczęścia i pytałem cię z jakiego korzystałeś.Nie wiem czemu robisz z tego taką tajemnicę. A kobiety w necie spotykałem różne.Jedne to szukały męża,bo już koleżnki wyszły za mąż a one też chciały,tym bardziej że do pracy im się iść nie chciało a jak by był mąż to już by nie musiały.Inne znów to były strasznie małomówne i czasem aż nie miłe,czyli miały podły charakter,takie zołzy.Oczywiście jest też dużo samotnych matek,albo kobiet po 30,które mają ogromne wymagania od faceta.Więc są naprawdę różne.Ja mam nadzieję że znajdę tak jakąś szarą myszkę. talking_head-Super przystojny nie jestem,troszkę oszukuję na fotkach w tym sensie że daje te najlepsze,ale ich nie przerabiam.Ale masz rację że kobiety dostają pewnie mnóstwo maili,z tym że większość to są za pewnie jakieś tanie podrywy albo nie moralne propozycje

Gość zwierzoczłekoupiór
@normalna: Być może. Ale chyba można każdemu popełniać takie błędy, jakie chce :) @talking head: Nie powiedziałem, że się zabijają..po prostu w ciągu..mhm...6h od założenia konta dostałem ze 4 wiadomości? Jakbym to sam ogarniał swoją logiką, to bym nie pisał tutaj pytania, prawda? Ewidentnie brakuje mi jakiś danych w tym równaniu i chciałbym je uzupełnić ;p @liveandlet: Aż tak źle? ;)

Gość liveandletdie
źle nie :) o istnieniu tego portalu nie miałam pojęcia, ale że sama niedługo będę w podobnej sytuacji - dzięki :) powodzenia 🖐️

zwierzoczłekoupiór-Może po prostu w tym wieku łatwiej znaleźć kobietę kawalerowi.Wiadomo że już większość po zajmowana.A jak jesteś jeszcze przy kasie to powodzenie masz pewne

może to administgrator portalu wysyła ci te wiadomości od fikcyjnych kobiet, aby nakręcić cię na korzystanie z jego strony? i tym samym oglądanie reklam z których on zyje. nic innego moja logika nie potrafi wymyśleć.

Gość normalna dwudziestoosmiolatka,
moze po prostu autorze tematu wbiles sie o odbrym czasie Twoje tzw. szczesliwe godziny byly :)

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
Na portalach jest tylu facetów bo dotyka ich chęć kopulacji i każdy ma konto na 3. :classic_cool: A tak naprawdę to biologicznie to samiec szuka samicy. Więc stąd większa ilość kont samców co szukają spamując wiadomościami.

Gość zwierzoczłekoupiór
mhm, temat zdecydowanie migruje nie w tą stronę, w którą powinien ;) Ujmę rzecz inaczej: portret standardowej UŻYTKOWNICZKI (nie - użytkownika!) takiego portalu? Jaki jest? Można poznać tam kogoś ciekawego?

no i po co kobieta mialaby sama pisac skoro ma codziennie pełną skrzynkę spamu? wystarczy że przejrzy skrzynkę i wybierze tych którzy się podobają. wtedy ma pewność że facet jest zainteresowany, no bo inaczej po co by pisał?