Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghhdfhgsddsgsdfgdfs

Bezsenność-pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Dobbrranoc
Sypiam w dzien, bo organizm bez snu pada. Mialam badanie na glebokosc snu. Tak bo jak nie osiagnie sie pewnej fazy snu, to uklad nerwowy nie moze sie wylaczyc i odpoczac.

Gość świerzak27grudzień
Ja też po niedawnej dawce odczuć noworocznych od partnerki cierpię sczególnie w nocy, Mam tak od 27 grudnia 201r Dobrze że mam internet.....

Gość 716387216
Brak snu to niekonieznie jest nerwica. Ja mam takie problemy od dziecka , i niedawno okazalo sie, ze mam prawdopodobnie Zespol Aspergera. Ale moze byc to skutek uboczny wiekszosci chorob przewleklych- niewykkrytych. Najgorsza mozliwa porada jest jogging przes snem on uniemozliwia zasniecie. Ja od lat biore melatonine i ona bardzo pomaga. Teraz biore ja w ten sposob, ze tabletke 5 mg dzile na dwie polowy, biore najpierw jedna, po pol godzinie jak zaczyna dzialac powinno sie polozyc, inaczej sie nie zasnie. Potem biore kolejna polowke. W ten spoob dluzej dziala... I powinno sie starac nie myslec o niczym- odporezyc sie i po prostu lezec. CZasem sobie wyobrazalam, ze mi nie wolno zasnac- orgaznizm dziala tak na przekor i od razu robi sie senny.

Gość Przeciez Aspergera Syndrom
To rodzaj choroby psychicznej, gdzie sa uposledzone nerwy. Prawie wszystkie choroby psychiczne to uszkodzone nerwy. Czy wy tam nie macie konkretnych lekarzy. Schizofremia, autyzm,choroba spoleczna, to nerwy. Chore emocje, nie powiedzial wam tego lekarz ???

Gość 716387216
czy ty masz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem? Asperger to zaburzenie rozwojowe, a nie choroba psychiczna. I takiego terminu jak nerwy albo nerwica juz sie w psychiatrii nie uzywa. Zreszta pisze ogolnie- bezsennosc moze byc skutkiem kazdej prawie choroby, takze somatycznej.

Gość Bangola
O.... bezsenni zasneli..... Ups i Aspi- nerwus tez .... Dobranocy i kolorowych......

Gość Pobudka wstawac, czas do pracy
Wstawac, wiecej was budzic nie bede bo ide spac . Zycze milaj pracy !

Gość spiacy pajac
prawada z tymi nerwami....natlok mysli ktore nie pozwalaja zasnac mi pomagaly tab Kalms, po 6 tab dobrze mi sie spalo...ale ile tak mozna?:O cwiczenia przed snem i najrozniejsza aktywnosc fizyczna jest niewsakazana-wtedy bankowo nie usniesz.

Gość dr Paj-chi-wo
spicie??:)

Zalezy na jakim podlozu ta bezsennosc. Kup sobie w aptece magne b6 i bierz 500 mg jonow na noc czyli 10 tabletek. Wiem to wydaje się duzo ale uwierz nie jest. Magnez w takiej dawce a raczej nawet wyzszej to anksjolityk bloker kanalow nmda dla wapnia w tworze siatkowatym i drogach wstepujacych pnia. Po prostu dziala jak lek nasenny ale jest pozbawiony wszelkich dzialan niepozadanych. Wlasciwie toi podaje się 1000 mg ale sprobuj z tymi 10 tabletkami. Moja laska bierze 15 co noc

Kupiłem dzisiaj valerin forte i sprawdzam jak będzie,ale kupiłem też magnez więc jak valein forte pomoże to spróbuję rady janekrys. Może w końcu pośpię hehe :)

Gość Gośka.....
ja czasami popadam w bezsenność tydzień przed miesiączką, albo przez tydzień boli mnie głowa , albo ręce ,albo strasznie słaba jestem- przychodzi ten dzień i wszystko mija jak ręką odjął:D

Gośka..... No w moim przypadku miesiączka na pewno nie powoduje mojej bezsenności bo jej nigdy nie miałem i nie będę mieć :P

Gość Gośka.....
a no fakt:D ale jaja! :P

Gość lolitka99
polecam wizytę u dr Wołyńczyk Gmaj z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto, chociaż nie powiem, że poszłam tam chętnie, bo oczywiście wiedziałam, że mam problem, ale to już chyba taka nasza natura, że do lekarza po pomoc zwracamy się na samym końcu, tak czy inaczej, żałuję tylko, że nie trafiłam do pani doktor wcześniej. dziewczyny pamiętajcie nic nie bierze się bez przyczyny! jeśli się męczycie, są specjaliści, którzy na prawdę potrafią pomóc.

Gość martaitak
Niestety temat dla mnie znany. Nie mogłam zasnąć np. przec cały weekend, dopiero w niedziele rano się udawało. I wiem, że to nerwy. Problemy ze snem pojawiły się wraz ze zmianą stanowiska. I możemy nawet sobie nie zdawcać z tego sprawy, większość z nas myśli, że nie mamy większego stresu, ale organizm czasami myśli inaczej. Ja czasami ze zmęczenia wymiotowałam, nie spałam całymi nocami, a w pracy musiałam być przytomna. Lekarz przepisłam mi STILNOX, po którym sen miał wrócić do normy. Tabletki działają, fakt, ale tylko doraźnie. Mimo zapewnień lekarza sen się nie uregulował. Od dłuższego czasu biorę norprolak na wypadanie włosów. Tabletkę biorę na noc, i śpię po nich spokojnie. Mimo wszystko pewnie dalej mam ogromny problem z senem. Jeśli czasami zapomnę Norprolak to już nie śpię. Myślę, że brak snu to nerwy, nic więcej i faktycznie nie można tego lekceważyć.

Gość Władek_09076
Sięgnij do sposobów medycyny naturalnej i kwitowych ekstraktów nasennych np. rescue remedy drbacha.pl Jeżeli nie pomogą, udaj się jeszcze raz na konsultacje do lekarza

Gość Jacquelina
nie śpię jakiś czas no może trochę śpię, ale bardzo kiepsko sięgnę po naturalne sposoby - mleko albo zioła - może coś pomoże, jak nie to wizyta u lekarza

Gość debbra_um
Oprócz picia mleka i ziół polecam Ci Forsen. To jest ziołowy preparat, oparty na naturalnych składnikach, więc na pewno od niego się nie uzależnisz. Ja czasami zażywam kapsułki Forsenu, gdy bezsenność bardzo mnie męczy w nocy. Tak w ogóle pomysł pójścia na wizytę do lekarza jest dobry, ja sobie robiłam badania pośrednio związane z bezsennością, na TSH, ale nic u mnie nie wykazały. Może cierpisz na bezsenność, dlatego, że np. mocno się stresujesz? Polecam techniki relaksacyjne, a jeżeli one Ci nie pomogą, to - o czym pisałam już wcześniej - możesz wtedy spróbować wziąć Forsen.

Gość Marek W
Każdemu kto ma problem z bezsennością szczerze polecam- Forsen FOrte. Jest to najlepszy produkt z którym miałem do czynienia. Połykam jedną tabletkę przed snem, popijam dużą ilością wody i mogę cieszyć się spokojnym snem :). Kiedyś często budziłem się w nocy a teraz... Śpię spokojnie całą noc, rano jestem wypoczęty i pełny energii :).

Gość Nikola97
Często podróżuję - zmiana stref czasowych zwiększyła problemy z zasypianiem do tego stopnia, że cały czas chodziłam śpiąca i nie mogłam efektywnie pracować. Postanowiłam zakupić Forsen Forte z melatoniną, który okazał się najlepszym wyborem . W jego składzie znajdziemy ekstrakty roślinne co było dla mnie wielkim plusem przy wyborze odpowiedniego produktu. Wreszcie z Forsenem przesypiam spokojnie nockę.

Gość Konrad_L
Kupiłem tydzień temu www.suplegro.pl na promocji Forsen Forte. Skusił mnie skład tego produktu - ekstrakty roślinne, do tego możliwość uzupełnienia niedoborów magnezu i witaminy B6- które przyczyniają się do znużenia. Rzeczywiście, dzięki niemu zacząłem bez problemów zasypiać. Teraz nie ma możliwości, żebym leżał w łóżku godzinę bądź nawet dłużej, starając się usnąć. :)