Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek mały baranek

Owsiak - Mistrz Obłudy !!!

Polecane posty

Gość janek mały baranek

mnie też kiedyś nabierano, że pomagam chorym dzieciom ale to sprawozdanie potwierdza, ze na przystanek wydano tyle samo co na walke z niedosłuchem to część dla tych co giną w masie informacji 1. Przychody z działalności statutowej składają się na nie wpłaty od darczyńców w ramach : a) Przychody z XVII finału z wpłat pieniężnych : 42.191.283,90 b) Przychody z darowizn rzeczowych i celowych : 7.841.055,69 c) Przychody z 1% podatku 4.473.931,18 Fundacja nie osiągała przychodów z działalności gospodarczej. [ale posiada 100%akcji firmy która przynosi dochód! 4. Koszty realizacji zadań statutowych i pożytku publicznego Na koszty składają się następujące wydatki: 7 w ydatki na zaopatrzenie placówek służby zdrowia i grup ratownictwa, hospicja i pomoc indywidualną 26.176.505,13 7 w ydatki na Program Powszechnych Przesiewowych Badań Słuchu u Noworodków 2.695.422,33 7 Program Infant Flow 82.664,38 7 Program leczenia cukrzycy pompami insulinowymi 38.988,59 7 wydatki na szkolenia medyczne i ośrodek wolontariatu 2.365.318,21 7 wydatki na działalność propagatorską i informacyjną 7 wydatki na organizację XVII Finału 2.275.545,45 7 wydatki na organizację koncertu Przystanek Woodstock 2.661.877,57 7 wydatki na działalność pożytku publicznego 702.305,98 5. Koszty finansowe Pozostałe koszty finansowe7 ujemne różnice kursowe 2997628,22 złotych 11. Przychody finansowe 7 odsetki od depozytów, wykup jednostek uczestnictwa z funduszu 1.608.121,73 12. Pozostałe przychody 7 ze sprzedaży składników majątku 10.500,00 7 pozostałe przychody operacyjne (otrzymane spadki) 978.522,38 13. Pozostałe koszty operacyjne 7 rozliczenie przedawnionych rozrachunków 1.755,42 Dochód na całokształcie działalności statutowej 14.100.823,66 Wynik finansowy ogółem wykazuje dochód 14.100.823,66 jeszcze raz dziekuje za link z tym sprawozdaniem jestem bardziej przekonana że słusznie robię mówiąc ..NIE

Gość teże nie daje
kupowanie sprzętu jest obowiązkiem państwa. Obywatel płaci na to podatki. Myślę, że wspieranie WOŚP, bo może kiedyś będę korzystać z tego sprzętu nie jest chyba właściwie rozumianą charytatywnością .

Gość teże nie daje
Jak twierdzi Magdalena Kojder, rzeczniczka szpitala, placówka nie ma pieniędzy na utrzymywanie sprzętu i zatrudnienie dodatkowego personelu do jego obsługi. Jak mówi, jest to wydatek rzędu 100 tysięcy złotych rocznie. Szpitala na to nie stać, a NFZ nie da szpitalowi dodatkowych pieniędzy, bo placówka nie ma podpisanego kontraktu na przeprowadzanie badań onkologicznych. (...) W szpitalu nie ma oddziału onkologii dziecięcej, jednak jak twierdzą eksperci Orkiestry, badania wykrywające chorobę mogłyby być tam bez przeszkód przeprowadzane.

Gość janek mały baranek
ja chce zostać Honorowym Dawcą Stolca

Gość do też nie daję
jak się kiedyś doczekasz potomka i nie daj Boże ten potomek zachoruje ciężko to ja ci życzę szczęścia i powodzenia jeśli chcesz liczyc na to co ci państwo zapewni , tylko żebyś się nie zdziwił :O:O

Gość teże nie daje
Niektórych fanów Owsiaka wracających ze saksów w Anglii czy w Irlandii lub z innej części świata, może spotkać nie miła niespodzianka, oni ani ich dzieci mogą nie skorzystać (bezpłatnie) ze sprzętu medycznego zakupionego przez WOŚP dopóki nie zapłacą tzw opłaty dodatkowej (655-6500 zł) za powrót do ubezpieczenia w NFZ-cie.

Gość slask
a co wspólnego ma Owsiak z NFZ?

Gość baltick
nic - ale jak sie nie ma argumentów to trzeba sie wszystkiego czepiać :)

Gość owsiak to miliarder
To ,że tylko częśc kasy idzie na chore dzieci ,a do jego kieszeni trafiają miliony. Uwazam jednak ze pomimo tego ,ze owsiak zarabia miliardy na chorych dzieciach,powinno się dawać

Gość otwuż oczy a zobaczysz
iluzje Owsiaka Owsiak kreowany na takiego wielkiego dobroczyńcę...zabiera...30 % (słownie : trzydzieści procent) z tego co, zbierze na Wielkiej Orkiestrze! TAK,to prawda! CZY TO NIE KUR...STWO ?? Jaka z tego wychodzi akcja charytatywna, skoro on to robi dla kasy. Bo im większą weźmie, tym więcej będzie miał na swoją fundację i Woodstock. Ma to zagwarantowane w umowie. Pomimo,iż w ustawie o stowarzyszeniach jest mowa o 5 %, on bierze 30 %!!!! CZYSTE NIEMORALNE KU...STWO!!! bo inaczej nie można tego nazwać...no, ale paru polityków siedzi u niego w kieszeni, więc może tak działać! JA SIE WK...ŁEM, jak sie o tym dowiedziałem. ciekawe, co Wy o tym sądzicie!!!

Gość baltick
szkoda nawet klawiatury na takie durne dyskusje - powioem tylko tyle - ja ZAWSZE wrzucam coś do puszki i jestem z tego dumna . uważam to za i obowiązek i zaszczyt , że mogę dołożyć swoją cegiełkę do tego wielkiego i ważnego dzieła . w tej chwili każdy smarkacz poniżej 18 miał doczynienia w taki czy inny sposób z aparaturą zakupioną z pieniędzy Orkiestry . Ale szczekajacie dalej ,,, z pewnościa jest to bardziej zaszczytne niż pomoc najslabszym .

Gość baltick
uważam ,ze to politycy ojca dyrektora tak siedenerwują ,ze ojcu takak kasa koło nosa przechodzi a on nie moze jej uszczknąc ;)

Gość beata12345
nawet jesli bierze te 30 % (w co watpie- plotki, plotki, a plebs sie bulwersuje...) to i tak przekazuje 70%. gdyby nie on, nie byloby nawet tych 70%. poza tym moze wlasnie potrzebuje na woodstock? czy to wszystko samo sie organizuje?? jak jestes taki mądry to sam zorganizuj WOSP w calej Polsce...

Gość baltick
i skad takie info o tych procentach ? przecież wszystko jest rozliczane jawnie - regulamin jest na stronie orkiestry , jest ona najbardizej kontrolowaną fundacja przez US - to jakim sposobem Owsiak mógłby "zabierać 30 proc - na jaej podstawie ?

Gość OWSIAK DUZO ZARABIA
nie ojciec dyrektor tylko zdrowy rozsądek .Owsiak bierze bardzo duzo co nie znaczy ze mamy nie dawac bo czesc faktycznie idzie na sprzet

Gość baltick
a moze US też siedzi w kieszeni Owsiaka ?:))

Gość Anty-Anty
Nie wiem ile bierze, ale dawno wyzbyłem się złudzeń o charatatywności takich instytucji i osób. Sam kiedyś przyznał, że jego fundacja zakupy robi na koniec roku. Orkiestra jest w styczniu, cały rok kosi procenty z banku od zebranych kwot. Policzcie sami jaka to kasa, a on bez zająknięcia mówi że robi to za darmo.

Gość slask
a ile politycy zarabiają na nas. a ani grosza nie dają na nasze dzieci. ile kasy nfz dostaje z naszych podatków i wiecznie lamentują ze im mało. a wy czepiacie sie fundacji której efekty widać co roku zal mi was

Gość OWSIAK DUZO ZARABIA
zasada --pomagam ----znaczy zbieram to co dadzą inni i przy tym zarabiam krocie

to jest tak jak z sms-ami charytatywnymi, nigdy potrzebujący nie dostana w 100% wszystkiego, zawsze ktoś się do żłobu dochapie, na to nic się nie poradzi, większy problem w tym że wydaje się pieniądze na sprzęt który ... STOI I NIC NIE ROBI!! Dali by kufa na hospicja to bym zrozumiał.

Gość baltick
ale oc to znaczy " dużo bierze " i skad takie info ? moze jakis dowód ? czy tylko " bo tak wszyscy mówią " ?

Gość Anty-Anty
Co za różnica kto kupuje sprzęt do szpitali - Owsiak, Fundacja TVN, Słoneczko Polsatu czy inne ? Przecież prędzej czy później i tak przyjdzie komornik i zlicytuje to wszystko za psi grosz i odsprzeda za jeszcze mniejsze pieniądze odpowiednim /czytaj: swoim ludziom/, którzy otworzą własne prywatne kliniki i żeby skorzystać z tego sprzętu będziemy musieli jeszcze raz za to zapłacić....itd....itd....i ponownie powstanie jakaś fundacja i akcja innego pana żeby ponownie kupić sprzęt do szpitali i ponownie przyjdzie komornik ...itd....itd....

Gość OWSIAK DUZO ZARABIA
więc w sumie ta pomoc nie jest tak czysta ,bo sam nie daje nic tylko zbiera ,a dlaczego ? bo z tego kasiorę .Ty bys nie zbieral jakby wiedzial ze wpadnie ci milion ? wątpię :D

Gość baltick
to skoro ma za to milion i to jest taka ława kasa - czemu nie doczekalismy sie naśladowców ? skoro wystarczy " tylko " zmontować taka akcję i trawać w niej tyle lat - skoro to takie proste - czemu sie za to nie bierzecie ?

Gość Anty-Anty
Owsiakowi nie chodzi o dobro dzieci. Bo gdyby rzeczywiście był tak przejęty losem dzieci, nie zapraszałby na Przystanek Woodstock osób, które jawnie i chętnie wypowiadają się za aborcją! A zaprasza: Kazimierę Szczukę, Manuelę Gretkowską, Jacka Żakowskiego... Morderstwo ofierze nie wychodzi na dobre, to chyba jasne. Wygląda na to, że chore dzieci to jedynie wygodny cel, na który najłatwiej wyciągnąć pieniądze od ludzi. A pewne grupy uważają, że zawsze warto wyciągnąć pieniądze.

Gość baltick
anty - jaki ty burak jesteś to szok . spręt jest włąsnościa Orkiestry i komornik nic do niego nie ma . zastanawia mnie twój zapał - to kogo proponujesz wspoerać ?

Gość reasumujac zagadnienie
i tu was zadziwie :) czysto teoretycznie Owsiak ma zwiazek z NFZ To prawda ze sprzet jest za darmo ;) ale jego obsluga juz nie ! przeciez sprzet nie obsluguje sie sam wiec NFZ moze chciec kasy od powracajacych

Gość co za bydlaki z was ...
mój syn urodził sie w 29 tc ...szanse miał niewielkie .Dobe po porodzie wywiezli mi dziecko do kliniki neonatologii dziecięcej ... Kiedy na drugi dzień dojechałam do niego to przeżyłam szoookkkkkk Dzieciak w inkubatorze WYPASIONYM !!!! od Owsiaka! Aparatura ,pompy od Owsiaka,Po 2 tygodniach dostałam dziecko do siebie obok na sale i tez oczywiscie inkubator juz mniej specjalistycznu od orkiestry ..pompa dawkujaca leki dziecku od Owsiaka !Kazdy noworodek- i TWÓJ TEZ debilu jeden z drugim ! -ma w naszym kraju robione przesiewowe badanie słuchu! Szkoda ze jak wy byliście mali owsiak nie grał bo moze powinien wtedy zbierać na dzieci chore na głowe ...a teraz mamy takie oto skutki ! ps moje dziecko żyje ma sie doskonale jest zdrowym ,normalnym dzieckiem ma dziś 10 lat ! życze wam takich "fajnych" przygód ale swędzi mnie aby dopisać że bez Happy endu ...

Gość reasumujac zagadnienie
zapomnialem to post do tych powyzej 10:44 [zgłoś do usunięcia] slask a co wspólnego ma Owsiak z NFZ? 10:45 [zgłoś do usunięcia] baltick nic - ale jak sie nie ma argumentów to trzeba sie wszystkiego czepiać