Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek mały baranek

Owsiak - Mistrz Obłudy !!!

Polecane posty

Gość slask
ale specjaliści od rezonansu czy innych specjalistycznych badan tez sa lekarzami. jeśli są zatrudnieni w państwowym szpitalu płaci im pensje nfz. oni nie maja pracy na akord gdzie dostają pensje od ilości przeprowadzonych badan.

Gość slask
ale to ze nie ma specjalistów to nie wina Owsiaka a rządu.

Gość caritas wiencej zbiera
wiecie, że Rydzyk został ukarany za nielegalną zbiórkę kasy?

Zauważyłem tylko jedną niepokojącą rzecz w tym temacie. Piszecie: WOŚP przechodzi kontrole. I owszem. Ale podobnie i Caritas. Każda fundacja musi wykazać ile pieniędzy zebrała i na co je wydała (fundacje nie mogę, z tego co wiem, tych pieniędzy zachowywać dla siebie). Zarówno na stronach Caritasu, jak i WOŚP można znaleźć stosowne rozliczenia z fiskusem. I myślę, że wtedy takie bzdurne zarzutu stosowane wobec Caritasu lub WOŚP znikną, jak śnieg na początku wiosny

Gość grrrrr
caritas wiencej zbiera "a te kontrole w fundacji to czysta fikcja" ale, że co w związku z tymi kontrolami? źle że są czy że nie ma, czy też coś znaleźli, czy że nie znaleźli? Bo kurcze z tego zdania nic nie wynika. Póki co to obowiązku dawania kasy na Owsiaka nie ma, więc nie rozumiem w czym problem? " A może by tak zorganizować jeszcze zbiórkę na remonty polskich dróg , autostrad, na PKP" no jak bardzo chcesz to przecież możesz organizować. Mamy ten wolność słowa i demokrację i inne takie pierdoły, więc skoro czujesz misję to wiesz do dzieła.

Gość reasumujac zagadnienie
slask------ nie napisalem ze to wina Owsiaka ;) tylko ze takie badania sa bardzo drogie ( prywatnie za rezonans zaplaciem 1200 zl za kilka min) jesli za taie badani tyle musi zaplacic NFZ to nie zdziwie sie ze zacznie wyciagac lape po kase emigrantow chyba nie czytasz mnie uwaznie a ja nie moge tracic czasu na tlumaczenie kazdego mojego posta spoadam 🖐️

Rydzyk - Mistrz Obłudy!!!

Propagandzista z TR Wam TV przegrał też sprawę z Owsiakiem.

Caritas zebrał 10 mln złotych dla powodzian Caritas Polska zebrała ponad 10 milionów złotych na pomoc dla powodzian. Większość pieniędzy zostanie rozdysponowana po konsultacjach z koordynatorami z poszczególnych diecezji. Polakom pomoże również Caritas światowe.

Gość slask
wrócę do porównania z samochodem. czy wina organizatora jest to ze ktoś kto wygrał samochód nie ma prawka? odpowiedz jest prosta NIE wiec nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma. Fundacja Owsiaka zakupuje specjalistyczny sprzęt i daje go szpitalom. Jest on namacalny i widoczny w każdym państwowym szpitalu. Takie sprzęty tanie nie sa wiec fundacja i tak już robi bardzo dużo bo zadłużony szpital sam by sobie tego się zafundował z oszczędności. ale dla niektorych to widać za mało bo szukają dziury w całym

Gość slask
nfz płaci o wiele mniej za wykonanie takiego badania. gdybyśmy własna rękę chciał sobie amputować noge kosztowało by cie to ładnych parę stówek nfz za taka operacje płaci 5,60zl (słownie piec złotych sześćdziesiąt groszy)

Gość nikt nie zmusza do
dobroczynności. NIe chcecie nie płaćcie, ale bdźcie konsekwentni - w razie choroby własnej lub dziecka odmawiajcie korzystania ze sprzetu zakupionego przez "Mistrza Obłudy". Jezeli WOŚP to sposób na zarabianie kasy - załóżcie własne fundacje i nawet połowe bierzcie dla siebie, ale resztę uczciwie przekażcie potrzebującym. Ciekawa jestem ilu z tych przeciwych WOSP wpłaca pieniądze na potrzeby kogokolwiek. Pewnie ich zdaniem każda fundacja kradnie więc lepiej nie wpłacać nikomu. Zdrowych dzieci życzę wszystkim, zwłaszcza malkontentom.

Gość haha 5.60 za amputacje
:D wiecej ma rzeznik za wyciecie swini schabu

Gość pytanie do tych pyskaczy co
kiedy i komu pomogliście w swoim życiu !!!! DAJECIE : ZACZYNA AUTOR TEGO ŻAŁOSNEGO TEMATU !!! .NOOOOOOOOOOO:

Gość Pawcio1234567
Bardzo bym prosił o nie obrażanie się nawzajem, możecie się nie zgadzać z czyjąś opinią, ale po co się wyzywać? Mówię tu przede wszystkim do zwolenników WOŚP... Jest kilka argumentów które przemawiają na korzyść osób krytykujących WOŚP, a mianowicie: 1. Społeczeństwo płaci podatki za które NFZ powinien kupić ten sprzęt a nie WOŚP, więc jeżeli płacą podatki to dlaczego mają dawać jeszcze na WOŚP? 2. WOŚP coraz mniej przypomina instytucję charytatywną, teraz to sposób na dobrą reklamę. 3. Ponoć z zebranych pieniędzy jest także finansowany przystanek woodstock, niektórym może się to podobać innym nie, ale należało by o tym powiadomić społeczeństwo. 4. Oprawa WOŚP też sporo kosztuje podatników, mówię o dodatkowych patrolach policyjnych, straży pożarnej, pogotowia, a także o czasie antenowym, wynagrodzenia dla dziennikarzy, koszcie organizacji koncertów. Co do tego czy Owsiak coś zarabia na WOŚP to nic mi nie wiadomo ALE! Czy gdyby WOŚP nie kupiło tego sprzętu to czy zrobił by to NFZ? Ich nawet nie stać na ludzi obsługujących ten sprzęt... Co do reklamy, może i robią w okół tego szum, ale dzięki temu przypominają całej Polsce że trzeba pomagać. Osobiście płace na WOŚP, chociaż rozumiem argumenty krytyków, im radzę wpłacić parę złotych na Caritas podczas grania orkiestry :-)