Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek mały baranek

Owsiak - Mistrz Obłudy !!!

Polecane posty

Gość baltick
boszszsz , ty jesteś burak i to pastewny .... jakie filozofie .... szkoda słów .

Gość slask
ja tu żadnego związku dalej nie widzę. śmieszni jesteście. To tak jakby wygrać samochód i domagać się od organizatorów kasy na paliwo i ubezpieczenie plus szofera to samo wy oczekujecie od wospu,kup sprzęt zapłać lekarzom/ pielęgniarkom ze go obsługują jeszcze doliczcie koszty utrzymania tego "cholerstwa" (prąd)

Gość reasumujac zagadnienie
------>slask sprzet jest za darmo tak ? ale obsluga sprzetu juz nie ! i nasz ukochany NFZ moze domagac sie zaplaty od tych ktorzy tych skladek nie odprowadzali iles tam lat :) prosciej juz nie mozna :)

Gość i dla tego
Po raz kolejny warto postawić pytania, które już zadawałem: z jakich to powodów akurat jedna charytatywna impreza, firmowana przez osobę mocno kontrowersyjną, cieszy się bezprecedensowym wsparciem mediów, publicznych i prywatnych? Dlaczego akurat w tym przypadku istnieje niepisany obowiązek entuzjazmowania się i wspierania tej imprezy? Dlaczego F-16, które, jak rozumiem, i tak muszą latać, latają akurat, eskortując Owsiaka, a nie Annę Dymną albo wolontariuszy Caritasu, którzy co roku przed świętami po cichu sprzedają swoje świece? Medialny i organizacyjny cyrk, jaki towarzyszy WOŚP, dawno już przekroczył granice absurdu i przyzwoitości. Owczy pęd wyłącza myślenie większości ludzi, którzy „dają na Owsiaka, bo „przecież wszyscy dają. Wraz z każdą edycją WOŚP uzupełniany jest wizerunkowy kapitał człowieka, który pod pozorami ograniczenia wyłącznie do pracy charytatywnej, przemyca bardzo wyraziste poglądy społeczne i polityczne. Ja tego kapitału podwyższał mu nie będę.

Gość i tak w rzadzie mysla
po co mamy płacić szpitalom jak ludzie sami dadza dla Owsiaka

dlaczego ? mowiac wprost, zbiera najwiecej :) a sprzet jest namacalny wszystko zalezalo od wejscia ,pokazania sie na pierwszym finale ! udalo sie i orkiestra gra do dzis jesli chodzi o inne fundacje :) to nawet nie wiedzialem ze Anna Dymna ma jakas fundacje

Gość problem w tym ze nawet gdyby
nie było owsiaka to nasz NFZ góóóówno wielkie dałby ...i mielibyśmy psia mać usg na korbke a o innych specjalistycznych sprzetach to w tv moglibyśmy popatrzec ...:O

Gość wolontariuszy Caritasu to ja
moge ale pogonic ....skoo rwiele nie wezmą ci ubrań ani butów tylko KAASAAAA ...Miałam keidys sklep i zostalo mi troche łachów i paniusie powiedziały ze one nia za bardzo bo to bo tamto ...? nie wiedziałam co jest grane !Nowe rzeczy ...a hooja wam dac !

Gość gwadek
pieniądze z Orkiestry to zaledwie promile w stosunku do budżetu NFZ - bez Owsiaka pewnie byłoby niektórym gorzej (vide pani z noworodkiem w nowoczesnym inkubatorze) ale tak czy inaczej inkubator i tak zostałby zakupiony

Gość Matko boska co za łachudry
jakieś z was !!!!Da marna złotówke albo i to nie i sie chwali ,że nie daje A SIE NAGADA JAKBY MU OWSIAK Z GARA CODZIENNIE WYŻERAŁ !!! Ja pindole ....o co wam chodzi ?!?!?! NO PYTAM O CO WAM CHODZI ! nie dajesz to po hooj dyskutujesz !A ci co dają to i tak mają w doopie co tam mamroczesz pod osmarkanym nochalem jakieś pierdoły z brudnego palucha wyssane ... najpierw wpłać z 1000 a potem sledz te kase i wymagaj ... JA TEZ CIE KOCHAM POLSKOOOOOO

Gość slask
chcesz powiedzieć ze to wina Owsiaka ze ktoś tam parę lat temu wyjechał za granice i nie płacił w pl podatków. hmmm a może obowiązkiem Owsiaka by było płacenie na nfz za wszystkich emigrantów którzy za parę lat wrócą do ojczyzny. lub mam lepszy pomysł niech fundacja opłaca ubezpieczenie wszystkim bezdomnym i bezrobotnym tak będzie najlepiej. przecież to co sugerujesz jest absurdalne a co do płacenia szpitalom to place ma nie co miesiąc i to o wiele większa kasę niż wrzucam do puszki raz w roku a efekt jest taki ze w polowie roku nie dostane sie do specjalisty bo limit przekroczony

11:14 [zgłoś do usunięcia] problem w tym ze nawet gdyby nawet gybym bardzo nie chcial sie z Toba zgodzic to musze przyznac /ci racje :) NFZ na 3 mc przed koncem roku nigdy nie ma kasy a dziwnym trafem pod koniec grudnia maja wiele oszczednosci by wyplacic sobie nagrody za poprawne gospodarowanie kasa :D to farsa!

Gość problem w tym ze nawet gdyby
POWTARZAM ,ZE NIE byłoby sprzetu od NFZ NIE BYŁOBY I KONiEC !!! CZY NIE POJMUJECIE !!!!

Gość Jarek na odwyk
albo do świrowa ;)

ha ! a gdzie to wyczytales(as) ze to wina Owsiaka ?????????????? to wina naszego chorego systemu ! nie mowie ze tak bedzie ! ale taki scenariusz mozemy zalozyc patrzac na poczynania naszego rzadu w jakis sposob musza wyrwac emigrantom kase

Gość ślązak sorki ale lecz sie tam
gdzie płacisz podatki !Co kogo obchodzi ze wyjechałes z kraju a jak wrócisz to chcesz miec wszystko jakbys nie wyjeżdzał ..ta jasne i jeszcze zawołaj KOMUNO WRÓC...:O

Gość gwadek
jesteś wróżbitą, że tak zdecydowanie twierdzisz, że sprzętu nie byłoby? a co do finansowania składek powracających emigrantów - zapłacić zaległe składki muszą jeśli podejmują się ubezpieczać dobrowolnie

Gość slask
twoje p[osty to sugerowały. twierdziłeś/las ze nfz ma związek z Owsiakiem a tak naprawdę nie ma żadnego

Gość ślązak sorki ale lecz sie tam
aha juz widze jak wszyscy płacą zaległe składki !:D :D takie rzeczy to tylko w erze ...polska mentalność MI SIE NALEŻY I KONIEC !🖐️

Gość slask
ślązak sorki ale lecz się tam przeczytaj topik od początku z zrozumieniem

Gość caritas wiencej zbiera
niż owsiak http://www.pardon.pl/artykul/7463/wielka_orkiestra_to_alibi_dla_polskiej_biernosci Gazeta Finansowa: Ubi Caritas dla Biedronki Sieć handlowa Biedronka została wyróżniona za współpracę z Caritas Polska przy projektach charytatywnych. Kapituła nagrodziła także Anettę Jaworską-Rutkowską, która od lat w imieniu Biedronki pomaga przy realizacji wspólnych przedsięwzięć. - Biedronka została wyróżniona za szczególne wysiłki i osiągnięcia na polu charytatywnym we współpracy z Caritas Polska. Naszą siłą w Polsce są ludzie zaangażowani w dzieło niesienia pomocy, świadomi obowiązku głoszenia Ewangelii Miłosierdzia oraz wrażliwi i gotowi do służby bliźnim - mówił podczas uroczystej gali rozdania nagród Ubi Caritas ks. Marian Subocz, dyrektor Caritas Polska. Wśród projektów realizowanych z Caritas przez Jeronimo Martins Dystrybucja, właściciela Biedronki, jest m.in. Ogólnopolski Festyn Rodzinny. W tym roku z okazji Dnia Dziecka odbyły się imprezy w czternastu polskich miastach. Biedronka ufundowała z tej okazji dla dzieci z rodzin potrzebujących ponad 70 tys. paczek. Sieć organizuje z Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej co roku Mikołajki i obchody Światowego Dnia Chorego. Tegoroczna uroczysta gala Ubi Caritas" połączona była z jubileuszem dwudziestolecia Caritas Polska. Z tej okazji laureaci nagród otrzymali także pamiątkowe medale.

slask twoje p[osty to sugerowały. twierdziłeś/las ze nfz ma związek z Owsiakiem a tak naprawdę nie ma żadnego Moje posty sugerowaly dosc wyraznie teoretyczny badz posrdni zwiazek a nie BEZPOSREDNI !!!! specjalnie dla ciebie wykaze jaki jest zwiazek ;) Owsiak daje sprzet ale to NFZ placi za jego obsluge TAK CZY NIE ?

Gość gdfdgfdgdg
"życze wam takich "fajnych" przygód ale swędzi mnie aby dopisać że bez Happy endu ..." Podła kurwa z ciebie, pamiętaj, że wszystkie złe życzenia do ciebie wrócą. PAMIĘTAJĄ dziwko.

Gość slask
nie nfz płaci pensje lekarza którzy maja na celu ratowanie życia i zdrowia. fundacja pomaga im w tej pracy dając potrzebny sprzęt. Bez tej aparatury nfz tez musiało by płacić lekarza pensje

[zgłoś do usunięcia] slask gdy korzystalem z rezonansu magnetycznego to nie lekarz go obslugiwal tylko specjalista od tego sprzetu Z wyikami dopiero musialem pojechac do lekarza wiec to co piszesz to jakies farmazony wiesz ze dzwonia ale nie wiesz gdzie 🖐️

Gość Partarara
Co niektórzy tu są niepoważni i niedoinformowani! Nasłuchają się negatywnych przekazów o Owsiaku i orkiestrze z z mediów ojczulka Rydzyka - który jest zazdrosny o takie pieniądze, które chętnie sam by przytulił (i których nigdy w takiej kwocie nie ściągnie od swoich fanów), a tu Polacy komu innemu dają! Sam za tą kasę upasłby jeszcze bardziej swoje brzusisko, ustawiłby wszystkich znajomych i swoich dupoklepów, a na dzieci nie dałby nic! Tak jak na ratowanie stoczni, na którą zebrał kilka miliardów i pieniądze w tajemniczy sposób rozpłynęły się we mgle. A biedni staruszkowie i jego zwolennicy ostatnie pieniądze oddawali... Dlaczego najgłośniej i najzajadlej krzyczą ci, którzy nie dali ani złotówki na Orkiestrę? To tak samo, kiedy ktoś nie bierze udziału w wyborach bo jest zasranym leniem i hipokrytą, a potem narzeka i ma najwięcej do powiedzenia na temat nieudolności rządu. Ja co roku daję jakąś kwotę na Orkiestrę, bo moje dzieci po urodzeniu były ratowane sprzętem z czerwonym serduszkiem. Dodatkowo mój syn miał robione po porodzie przesiewowe badanie słuchu, właśnie w programie prowadzonym przez WOŚP. Mój synek słyszy, ale córka kobiety z tej samej sali została zdiagnozowana inaczej. Dzięki temu w porę to wykryto i można było zrobić temu dziecku operację ratującą słuch. Do którego szpitala się nie wejdzie, to wszędzie stoją urządzenia i sprzęty orkiestrowe, a w ich inkubatorach ratuje się wcześniaki. O co wam chodzi? Jak nie chcecie dawać, to nie dawajcie! Nikt nie zrobi na was z tego powodu nagonki, jak wy na tych, co wspierają akcję WOŚP i mają dowody (często dowody życia) jej skuteczności.

poszukaj sobie w necie ile takiego owsiakowego sprzetu lezy w magazynach bo szpitale nie maja specjalistow do jego obslugi

a te kontrole w fundacji to czysta fikcja A może by tak zorganizować jeszcze zbiórkę na remonty polskich dróg, autostrad, na PKP

a Rydzyk ma po chu­ju kasy nie wiadomo skąd :p