Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość civic

Osiedle nad stawem Radom

Polecane posty

Gość abecadlo12345
Tu można sprawdzić co się buduje, wybudowało albo będzie: http://www.inwestycje.radom.pl/forum/viewforum.php?f=5 Na rapackiego mieszkań to już nie było w styczniu/lutym (poza jakimiś parterami). W leśniczówce też tylko duże mieszkania zostały na górze a jedyne problemy jakie do mnie dotarły to możliwość dostania w parku wieczorem oraz dość duże chamstwo niektórych mieszkających. W przypadku wynajmowania mieszkania od banku dobrze jest się mądrze zastanowić nad wyborem oraz zobaczyć to: http://bankier.tv/na-nieruchomosci-mozna-stracic-6095.html

Gość dudi06
drugi odbiór na rapackiego jest w czerwcu , wiem bo sami pytaliśmy, faktycznie górne mieszkania nas nie interesuja zawsze jest ryzyko że moż byc zimno niz w środkowych, większość mieszkańców tak mówi...

Gość ozzikasa
ja juz ta nie wiem gdzie kupić, że chyba pod mostem zamieszamy :) Teraz jeszcze jest promocja na kilka mieszkań na słonecznym, po 4 tys za metr. Niby wszędzie blisko, super plac zabaw - tereny zielone chyba będą ogrodzone, jakość wydaje się być całkiem niezła, ale nie wiem czy ten ruch w okół nie będzie przytłaczał po pewnym czasie. A co do tego, że wieje z wentylacji. Już chyba wiem w czym problem, jest coś tam wsteczne, znaczy że właśnie powietrze się wraca i wieje, wystrczy na kominki wentylacyjne na dachu pozakładać jakieś specjane daszki za niewielkie pieniądze i już po sprawie - mój tata zajmuje się budowlanką. Chyba właśnie w tym tyg zabiore go na "inspekcje mieszkanka" Chyba mi się synek do klawiatury dorwał i mam problem z ''k'

Tak czytam te wypowiedzi o osiedlu nad stawem i jak rok temu myślałem o kupieniu mieszkania to jak się dowiedziałem że tam każdy blok ma swój piec - to od razu zrezygnowałem z kupna. Koszty są większe z ogrzaniem i ciepłą wodą niż jak się jest podłączonym do Systemu Miejskiego. Mam ustawiony termostat na 3 i miałem cieplutko. Mieszkam na Rapackiego i jak czytam ze tynk odpada, okna nieszczelne to mi się śmiać chce. Jak tynk odpada to jest to skutkiem tego że ściany pracują i blok zanim się "ustatkuje" to ze dwa lata minie. Ale to że są okna nieszczelne to trzeba wiedzieć że te okna maja ustawienia LATO/ZIMA. I jak są ustawione na LATO to mają rozszczelnienie małe. Na obwodzie okna są okucia którymi się reguluje docisk okna do uszczelek. Wystarczy zmienić ustawienia. Ja na LATO zawsze mam mały dość a na ZIMĘ duży i okna szczelne. Za garaż i piwnice płace niecałe 50 pln i wg mnie to normalna cena za eksploatacje(brama garażowa, światło, sprzątanie).

Gość abecadlo12345
Misiek-5, ile płacisz za wodę i ogrzewanie (załóżmy za luty) to porównamy koszty.

Za Ogrzewanie to płacę w czynszu co miesiąc. Za wodę miesięcznie płace 150-160 zł - ciepłą około 5 m3 i zimną około 10 m3 Ponieważ mieszkam tam od września to jak mnie teraz podliczą po sezonie grzewczym będę wiedział jak wychodzi z centralnym. Mam mierniki ciepła na wejściu do mieszkania i liczy mi w GJ. Wyszło mi do końca marca 13 GJ. Nie wiem jeszcze jak oni to przeliczają ale pewnie niedługo sie dowiem

Gość abecadlo12345
Ciepła 10 zł, zimna 6.27 m3. Ogrzewanie 1.50 za m2.

Za kilka dni jak wrócę do domu to sprawdzę jaką mam stawkę z metra za CO w czynszu to napisze.

Gość dudi06
myślę ,że jest tu jakieś małe kłamstewko, jak moze być zimno na stawem skoro każdy za to płaci indywidualnie-jesli odkręcę sobie na 5 to ja za to zapłacęa nie zarządca , więc nie kumam o co chodzi????

Gość abecadlo12345
Dudi, i tak i nie. Jak kupowałem tam mieszkanie to pochodziłem z rezerwą to tego, że jest zimno. Na forach różne rzeczy ludzie piszą i są one nieweryfikowalne. Dla jednego 18 stopni to zimno, dla drugiego 25 to zimno a dla trzeciego 30 stopni to zimno. Z tymi piecami gazowymi to jest tak, że one są programowalne i możesz ustawiać kiedy piec ma chodzić z maksymalnymi obrotami (i zawsze np. w obiegu jest gorąca woda) a kiedy ma tylko działać na półgwizdka (i wtedy na ciepłą trzeba poczekać) - tak jest w domach jednorodzinnych wiec w tym bloku pewnie tak samo. Statystycznie większość ludzi w nocy śpi wiec w nocy można ustawić piec aby się usypiał (wtedy nie podgrzewa na darmo cały czas wody i nie bierze dużo gazu). Na piecu też można ustawić temperaturę max w mieszkaniach (np. jak się ustawi 23 stopnie a ktoś lubi 25 to dla niego będzie zimno bo nawet jak rozkręci termostat na max to i tak więcej niż 23 nie osiągnie). Jak będzie to w praktyce wyglądało to zapytaj za rok. Ja wychodzę z założenia, że zarządca działa w moim imieniu a nie ja w jego (i jak coś jest nie tak to mieszkańcy o tym mu mówią lub w ekstremalnej sytuacji zmieniają na innego). Jak ludzie się będą potrafili dogadać to będzie ok...

Gość ozzikaska
No gorzej jak wiekszość chce inaczej niż ja :) W każdym razie dzięki za opinie, sąsiadami jednak nie będziemy, bo zrezygnowaliśmy, ja mam maleńkie dzieci, zwykle 21 stopni w domu, ale czasem potrzebuje nagrzać szybko do 25 a tu ju nie moge, czasem też na gwautu rety potrzebuje ciepłaą wode w nocy, bo np dzieco sę zsika lub zwymiotuje w nocy na siebie i nie mam zamiaru czekać kilku minut z zarzyganym dzieciem. Kupujemy w apartamentach leśniczówka, nawet lokalizacja bardziej nam odpowiada, tak, ze dzięki wielki za opinie, bo dzięi wam nie zrobiliśmy poważnego błędu :)

Gość dudi06
Napiszcie jak wyglądają rachunki za prąd ? Teraz mamy gaz w czynszu niecałe 10 zł więc sielanka , zastanawiamy się jak to będzie póżniej... hehe . Słyszałam , że plac zabaw ma ruszyć w czerwcu.

Gość ozzikaska
no to odebraliśmy dziś klucze do mieszkanka w leśniczówce. Jeszcze wykończenia przed nami. Mieszanie wyszlo drożej niż nad stawem, niby niższy czynsz ale coś za coś, bo nie ma terenów w wokół bloków. Osiedle nad stawem ma swoje uroki, których nie ma żadne inne i nas zauroczyło, ale musieliśmy jeszcze wiele innych czynników wziąć pod uwagę, czy dobrze wybraliśmy czas pokaże.

Gość mieszkaniec
O co chodzi z tym podziałem działki?

Gość dudi0406
ale mamy SUPER PLAC ZABAW ! szkoda że w akcie nie byo zaznaczone że taki Duży będzie !!! Śmiech

Gość widzewwidzew
jeśli Radom to tylko Planty!

Gość Licencjonowany Zarządca
@Civic, aktualnego zarządce zawsze możecie zmienić jeżeli uważacie, że nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Służę pomocą, zarządzamy od 2001 roku, w zarządzie posiadamy dwie wspólnoty podeweloperskie w Radomiu i układa nam się współpraca bardzo dobrze. Zapraszam na rozmowę do biura które mieści się przy ulicy Chrobrego 26 w Radomiu.

Gość madik
Witam! Bardzo proszę jeśli ktoś wie jak mogę się skontaktować z osobą z administracji aby obejżeć dwa ostatnie mieszkania o odp. Dzwonie na podany numer ale nie mogę się dodzwonić. Pozdrawiam