Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma...

zdrada i wybaczenie...

Polecane posty

Gość nie ma...

Nietypowe może pytanie - ale czy wybaczenie zdrady musi się równać z zapomnieniem i z byciem dalej z tą sama osobą?? Dodam że to był związek małżeński - nastoletni... ale ja już nie chce nie potrafie nie moge....a każdy tylko a dzieci a co ludzie powiedzą i inne... morały.... czy to ja jestem nie normalna??

Gość przechodzilem przez cos takieg
a co dzieci czy ludzie maja z tym wspolnego? zyj po swojemu i by ci bylo dobrze, bo nikt za ciebie nie umrze.

Gość Moja sąsiadka tak dała estera
taka osoba jest obca dla mnie... jak zdradziła. Wiec nie ma sensu byc z nią

Gość popieprzony facet
A gówno prawda. To jak z tą miłością ? Ona była, czy tak nam się tylko wydawało ? A to że ktoś zdradził.... No czasem bywa coś takiego z winy obu stron, kłótnie, brak szczerej rozmowy, pretensje, brak zrozumienia, niechęć do pewnych ustępstw, brak szczerości w rozmowie. nieokazywanie uczuć, zbytnia nachalność, chęć dominacji ..... Ile jeszcze można wyliczać powodów które doprowadzają do rozpadu a później ...... Więc pytanie czy po zdradzie odejść czy zostać świadczy o tym że partnerzy w związku są niedojżali. No i stwierdzenie jeszcze o dumie i honorze./.... Duma i Honor nie pozwala mi zostać. A pozwoliła niedostrzegać problemu ? Więc lepiej rozmawiać i zapobiegać niż rozważać teoretyczne pytanie: ODEJŚC I ZAPOMNIEĆ czy też POZOSTAĆ I STARAĆ SIĘ ZAPOMNIEĆ. Pamiętać i przed i po zdradzie, żeby więcej się nie powtórzyło. Ani w tym ani w innym związku.

Nie potrafiłabym wybaczyc mężowi zdrady.. Jak pomyślę,że mógłby dotykać inną,kochać się z nią i mieć z tego pełną satysfakcję to aż mnie..

Gość Moja sąsiadka tak dała estera
lorika to prawda.. I jeszcze wazne czy ta osoba żałuje, umie przeprosic..z drugiej strony to znak, że chce budowac zwiazek z nami, ze jestesmy wazne.itp Ale dziwie sie ze facei dorosli nie wiedza ze zdrada rani? gapienie sie tes? okropne..

"Bywam dość zazdrosna o każdą ładną kobietę i nie tylko ładną" - ja też :o Trochę to męczące.. :o

Gość nie ma...
no tak właśnie - byłą i nie ma miłosci - jakbym sama tego nie doświadczyła to bym nie uwierzyła że tak mozna - to jest możliwe... wypalenie i totalna obojętność! I teraz patrze na życie jak egoistka - to ja jestem najważniejsze i mnie ma być dobrze :) a reszta niech się martwi o siebie :) Dzieci z czasem tez zrozumieją tym bardziej ze widzą co się dzieje i wiedza jaka jest sytuacja....

Gość ... brak mi slow
nie waryo dzieci ci tez nie wybacza jak bedziesz ty i opne nieszczesliwa

Gość Beata_Szmata
Miłość jest ważniejsza od zdrady, nie ważne kto zkim śpi byle ładne dzieci były. Mój ekMałżonek powiedział mi kiedyś,że od tyłu i do buzi to nie zdrada, to tak mu dawałam,aby swego kota nie zdradzić. pa.pa