Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tasmanian devil

skojarzenia z australia- pomysly.

Polecane posty

Gość tasmanian devil

przygotowuje projekt nt. australii i musze wybrac temat zwiazany z tym krajem. macie jakies oryginalne pomysly? krokodyle, psy dingo, aborygeni... dosc typowe, ale cos niezwyklego, cos o czym moge ciekawie opowiedziec. macie pomysly? bede wdzieczna!:)

Gość wnerw
kangur,eukalipstus,mis koala:P

Gość wnerw
leniu smierdzacy woisz w google australia i poczytaj tri=oszke,przejrzejrzyj kilka sron...........

Gość baltick
Uluru- magiczna góra :)

Gość tasmanian devil
nie jestem leniem. przeczytalam i szukam czegos oryginalnego! koala, kangur itp. tp typowe skojarzenia, dlatego chce czegos innego. szukam juz od paru dni, to nie jest pierwsze miejsce do ktorego zajrzalam, by otrzymac odp. powtorze: szukam tematu niebanalnego. myslalam o aborygenach wdychajacych spaliny i molestujacych dzieci, ale to zbyt szeroki obszar, wiec szukam nadal:P

Gość kmkjn
mysle, ze kazdy ma podobne skojarzenia, ktore oczywiscie sa banalne, ale nie znamy tego kraju/kontynentu na tyle, aby miec jakies inne skojarzenia. Moje: kangury, surferzy, tubylcy, ktorzy maja mnostwo piegow od przybywania na sloncu, wigilia na plazy, gora kosciuszki, canberra czyli stolica (mnostwo osob mysli, ze sydney jest stolica) Co do Austrii, to niestety duza czesc anglojezycznych myli austrie z australia, nawet dziennikarze:O

Ja bym na bank wybrała temat o Misiu Koala albo o niezwykłej Stolicy Australii - Sydney. jest piękna.

Gość gość
@LadyLady24 Koala to nie miś, a Sydney to nie stolica.

Gość gość
Byłem kilka razy w Australii i najbardziej kojarzę to że tam jest bardziej europejsko niż w Europie. Brak murzynów, arabów a aborygenów prawie nie widziałem.