Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vilaa17

NIEMIECKI,prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Vilaa17

Hej potrzebuje pomocy,czy mógłby ktoś mi to przetlumaczyć na język NIEMIECKI?bardzo prosze To mój tata .... Ma 45lat. Jest zawodowym kierowcą. Lubi zwierzęta. Interesuje się motoryzacją. Mama To moja mama .... Ma 41 lat. Pracuje w szkole. Lubi chodzic po sklepach. Brat To mój brat .... Ma 21lat. Studiuje na AWF. Lubi bardzo samochody oraz sport. Gra w piłkę nożną. Ja To jestem ja. Mam na imię ..... Uczę się w LO. Lubię wędkować. Interesuje się motoryzacją. Lubię język niemiecki

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuhu
włąsnie widac jak lubiesz:p

Das ist mein Dad .. Ist 45 Jahre alt. Es ist ein professioneller Fahrer. Sie liebt Tiere. Er ist in Autos interessiert. Das ist meine Mama .. betrgt 41 Jahre. Er arbeitet an der Schule. Er liebt es, zu Fu rund um die Geschfte. Das ist mein Bruder ... Er hat 21 Jahre. Er studierte an der AWF. Er mag Autos und Sport. Das Spiel des Fuballs. Das bin ich. Mein Name ist ... Ich unterrichte in der LO. Ich mag die Fischerei. Ich bin im Auto interessiert. Wie die deutsche Sprache. Nie znam niemieckiego ale spisałam z tłumacza ;) Nie wiem czy dobrze :P

mogę CI napisać bez blędów ale nie lepiej żebyś spróbowala sama a ja Cię poprawię? Bella troszkę Ci nie wyszlo ;)

możliwe;) Jak pisałam wcześniej nie znam niemieckiego ale w necie jest coś takiego jak tłumacz ;) Liczą się chęci, prawda? ;)

Gość juuuustkaaa
Hehe nie dobrze:p jest sporo błędów Das ist mein Vater. Er ist 45 Jahre alt.Er ist ein professioneller Fahrer. Er liebt Tiere. Er interessiert sich fur Autos. Das ist meine Mutter Sie ist 41 Jahre alt. Sie arbeitet an der Schule. Sie liebt einen Schaufensterbummel machen. Das ist mein Bruder . Er ist 21 Jahre alt. Er studiert an der AWF. Er mag Autos und Sport. Er spielt FuBball Das bin ich. Mein Name ist ... Ich unterrichte in der LO. Ich mag die Fischerei. Ich interessiere mich fur Autos. Ich lerne gern Deutsch. (ucze sie chetnie niemieckiego)

Gość Vilaa17
Ależ oczywiście :P probowalam sama ale wychodzilo gorzej niz sadzilam.

juuuustkaaa zrobila pare blędów. nie piszę zlośliwie tylko żeby autorka nie przepisala z blędami :)

Das ist mein Vater. Er ist 45 Jahre alt und ist ein (zawodowy kierowca mialaś na myśli kierowcę rajdowego czy kierowcę np. tirów?) .... Rennfahrer/LKW-Fahrer. Mein Vater mag Tiere und interessiert sich fuer Autos/Motorisierung. Das ist meine Mutter.Sie ist 41 Jahre alt und arbeitet an der Schule als Lehrerin. Sie geht gerne einkaufen/shoppen. Das ist mein Bruder. Er ist 21 Jahre alt. Er studiert (co to awf?) Er mag sehr Autos und Sport generell. Er spielt gerne Fussball. Das bin ich. Ich heisse (ss jako znak ktory sie tu nie pokaze) ... Ich gehe noch zur Schule/Oberschule. (możesz napisać Lyzeum ale w Niemczech czegoś takiego nie ma tylko Oberschule) Ich interessiere mich fuer Autos/Motorisierung und ich mag deutsch/deutsche Sprache sehr.

Gość klaudia1000
lubie wedkowac- ich mag angeln

Gość klaudia1000
napisz poprostu - ich studiere Sport an der Hochschule

Gość klaudia1000
znaczy : ER studiert Sport...sorry:)

Widze ze mysia nadal kazdego krytykuje, tak jak mnie wczesniej. wiesz co jedno mam ci do powiedzenia jestes sciemniara a dlaczego dlatego mysia ile ty wkoncu w tych niemczech mieszkasz bo na jednym forum piszesz o 5 latach co potwierdzam Mysia69 a ja mieszkam w Niemczech już ponad 5 lat więc również się orientuję jakie są stawki w jakim zawodzie. Znam osoby, które w tej powiedzmy branży pracują i zarabiają znacznie więcej. Poza tym do takiej pracy trzeba ukończyć specjalne szkolenia itp itd a nie przyjedzie Maryśka z Polski ni z gruszki ni z pietruszki i będzie chciala się dziadziem opiekować. Chyba, że jak już napisalam wyżej ktoś chce sobie zarobić na naiwnych polaczkach w co nie wątpie i praca ma być na czarno czy na gewerbie czy może na zatrudnieniu?? na drugim piszesz co innego , ze 10 lat co potwierdzam takze Mysia69 czy bardzo dobrze to nie wiem nie ma co gadać każdy byki strzela ale mieszkam w dojczlandzie 10 lat już wiec nierozumiem pewnie sama nie jestes pewna, tego co piszesz no ale ok zapewne zaraz znajdziesz super wytlumaczenie oh i tu piszesz jeszcze cos innego a wypowiedzi pisane w tym samym roku Mysia69 pierwszy raz przyjechalam do babci w wieku sześciu lat. Tak każde wakacje, święta spędzalam w Niemczech. Na stale rodzice mnie zaciągnęli w wieku 12 lat piszę tak, bo w zasadzie nie chcialam tego wiadomo dzieciak, psiapsióly i tak dalej ale skończylam tu szkoly i absolutnie nie żaluję wiec kto sciemnia.

liczy sie to ze osoby chca pomoc, co do innych ktorzy potrafia tylko krytykowac to zle to zle tamto zle itp no ale coz sama dowiodlas jaka osoba jestes sama nie wiesz ile w niemczech mieszkasz hmmm super