Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochany psiak swojej pani

Mój pies! Wejdzcie szybko

Polecane posty

Mieszkamy w domu na wsi, mamy duże podwórko i ogród ale cała posesja jest szczelnie ogrodzona. Od 3 dni mój pies (golden retriever) wariuje, tak jak wczesniej przesypiał całą noc, bo śpioch z niego straszny, to teraz całe noce nie śpi, tylko siedzi w pokoju i patrzy w szklane drzwi obserwując podwórko, warczy, ma najeżoną siersc. kilka razy obudził mnie szczekaniem. w dzień ciągle biega po domu jakby czegoś szukał, pozniej przychodzi do mnie kładzie mordke na kolanach i piszczy. jak pytam o co chodzi, co jest (on jest bardzo mądry wszystko rozumie) to wstaje,prowadzi mnie do drzwi wyjsciowych i prosi żeby go wypuscic. wypuszczam go, a on od razu węszy, biega po całym podworku jak szalony, nasłuchuje. jak przybiega spowrotem do domu to widze, że jest zły i taki jakby to powiedziec nadpobudliwy. nie wiem co się dzieje. obeszłam całe podwórko, nic nigdzie nie ma ani żadnego zwierzaka,ani nic. po podworku nikt obcy też nie chodzi, z resztą jak w nocy warczał to sama wstałam i wyglądalam co on tam widzi, nic nie było, śladów żadnych nie ma. nie wiem o co mu chodzi to trwa już 3 dzień

podbijam

up

Gość lilly__
nie chcę straszyć ale pies może coś widział lub słyszał, może ktoś krąży wokół Waszego domu? nie wypuszczaj go w nocy na podwórko, to niebezpieczne, pogadaj z sąsiadami czy ich psy też się nie niepokoją, porozmawiaj z nimi czy ktoś nie widział kogoś obcego kręcącego się po okolicy

nie wypuszczam go w nocy broń boże. w dzień go wypuszczam a i tak co chwilę wyglądam na niego. on w nocy siedzi z nosem przy szybie i warczy. własnie my mieszkamy że tak powiem w środku wsi, nasze podwórko jest dobrze oswietlone, wątpie żeby jakiś typ próbował wejsc. sama nie wiem

Gość SysioooLinaaa:)
Ktoś może się kręcić wokół Twojego domu, psy są mądre... Może to, co powiem wyda się śmieszne, ale może wyczuwa inną energię, może jakiś duch zawitał do twojego domu, kto wie... No ale z tymi duchami to przesadzone trochę;p

No jak dla mnie to raczej pies czuje jakieś dzikie zwierze a nie człowieka. Coś tam u was zamieszkało i pewnie nocami buszuje a pies to słyszy

Brr nie strasz mnie duchami, bo zejde na zawał w nocy:P a tak poważnie to wczoraj całą noc nie spalam. wieczorem do godz 12 szczekał i biegał po domu. pozniej obudziłam się po 1 w nocy psiak dalej siedział z nosem w szybie, pozniej obudzialm się po 3 i patrze że spi u mnie na łóżku ale jak podniosłam głowe to zaraz się zerwał i zaczął szczekac

Gość jkhdvfkshd
albo suczka sasiadow ma cieczke i tyle

Gość gwy
Sama mieszkasz?

nie to na pewno nie to. sąsiad nie ma suki, a z resztą on się inaczej zachowuje jak chce do suki

mieszkam z mamą

Gość jkhdvfkshd
jak nie chcesz wierzyc w to co pisze czyli podstawowe instynkty psa, przez ktore sie tak zachowuje to w takim razie ktos cie napada albo pies widzi ducha :D

Gość gwy
No to zawsze raźniej:) Ja bym już ze strachu nie wyrobiła,pies na pewno coś czuje.

Gość podobno psy
widzą duchy. Nie wiem czy to prawda ale wiele razy słyszałam o czymś takim. Mój pies kiedyś tak zrobił. Nagle się zatrzymał bez ruchu,patrzył na ścianę i kręcił łepkiem . Nie było tak żadnej much,pająka. Nic. Sprawdzałyśmy z mamą bo nie dało się go oderwać,nie reagował na nic. Siedział tak chyba z 20 min. W końcu zaczął piszczeć i podbiegł do nas,wskoczył za nasze plecy na kanapę i piszczał chyba jeszcze z 5 min. Aż nas ciarki wtedy przeszły:o

Ile wy macie lat i jakie doświadczenie z psami, że o tych duchach zamiast logicznie pomyśleć?

Gość Stary Wyga
to jest proste wytłumaczenie twój pies wyczuwa śmierć w twojej rodzinie on się po prostu boi nadchodzącego przeznaczenia może też cię ostrzegać przed jakimś wypadkiem lub nieszczęściem np ;napad psy takie rzeczy potrafią przewidzieć uważaj na wszystko i miej oczy otwarte ,pamiętaj też swoje sny bo one tez mogą coś wyjaśnić w tej sprawie ,pamiętaj o tym że zwierzęta przewidują większość zdarzeń .

przestancie o duchach bo się bede bała

Jak coś takiego się powtórzy kilka razy to zaproś księdza do domu, bo kto wie z tymi duchami...

Psy czują duchy i to jest udowodnione... A Ty się nie martw;) Duchy krzywdy nie zrobią:)

I najlepiej szamana z Afryki sprowadzić żeby seans oczyszczania w całym domu przeprowadził. Trochę za dużo filmów się naoglądałaś droga znawczyni psów

Ile masz lat autorko? :) Boratka 🖐️ jak zwykle ma rację za dużo filmów się naoglądaliście ;) Stawiam na zwierzynę ALBO na suczkę z cieczką w sąsiedztwie :)

Gość pewnie jakas suka sie
goni, a on sfrustrowany, ze sobie nie moze jej puknac ;)

Gość ospaa
Zgadzam się z Boratką. Dziki zwierz jakiś choćby najmniejszy w okolicy krąży. Zima jest łażą zwierzaki schronienia i jedzenia szukając. U mnie nawet koty na obecność kuny reagowały aż w końcu ją wykurzyły. I raczej nie pozwól mu się nakręcać, że biega po domu i piszczy. Pies na legowisko i coś do gryzienia, lizania lub inny smak który go zajmie na dłuższą chwilę. Spacer, zabawa, szkolenie, wszystko co odciągnie jego uwagę od dziwnych, nieznanych zapachów. Samemu nie łazić, nie sprawdzać, duchów nie szukać, bo nasze strachy łatwo udzielają się psom. http://www.siedem-zyczen.sklep.pl http://www.siedem-zyczen.com