Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koralina123

Jak schudnąć podczas karmienia piersią?

Polecane posty

No właśnie. Znacie może jakąś dietę, która jest właściwa dla mamy karmiącej? Przed ciążą ważyłam ok. 54kg, w dniu porodu 83kg, parę dni po jakieś 76, a dziś, po 4 miesiącach 62-63kg. Bardzo źle się z tym czuję i chcę schudnąć, ale nie zrobić przy tym krzywdy dziecku. Co polecacie?

ja chudlam prawie rok karmiąc, ale jestem starszawa - 34 lata. W pewnym momencie byłam za chuda, mimo, że jadłam za 10!. Także troche cierpliwości i schudniesz.

Już mi zaczyna jej brakować bo do obecnej wagi sukcesywnie, z tygodnia na tydzień chudłam. I nagle bum: waga się zatrzymała i niżej zejść nie chce. A wręcz przeciwnie: mam wrażenie, że znów tyję. I do tego ten okropny obwisły brzuch.

Gość niezły z ciebie wieloryb
:o dlatego nie chcę dzieci, nie chcę mieć wiadra między nogami ani obwisłych cycorów czy brzucha :o

Widzisz, pomimo brzucha i obwisłych cycorów ani przez chwilę nie żałuję, że urodziłam moją niunię. I nie wyobrażam sobie, by mogło jej przy mnie nie być. Nie masz pojęcia jakie to szczęście być matką.

nie ma co się wdawac w takie dyskusje:). Zobaczysz, że schudniesz, tylko brzuch trzeba troche ćwiczyc, a mi sie nie chciało i nadal nie chce. dlatego kaloryferka juz nie mam. Zreszta teraz dłuzsze bluzki i sweterki są modne:P.

Gość Kobieto ciesz sie
jak schudnąć podczas karmienia piersią ? karmic piersią :P

Gość a co jesz
ja karmiłam rok i musiałam przestac, bo już byłam za chuda i dostałam anemii, ale po 6 m-cach od porodu wróciłam do pracy, a to też swoje robi na wiosnę będziesz miała więcej spacerów i ruchu to schudniesz, a jak dziecko zacznie się przemieszczac, to nie będzie czasu na jedzenie :)

No tak, tylko ile tej kaszy można jeść? Na okrągło? Ja jem ją z sosem mięsnym. Z warzywami nie próbowałam.

Kurcze, wszyscy mówią, że karmienie pomoże, ale dużych rezultatów nie widzę. A najgorsze jest to, że bardzo lubię jeść i nie wyobrażam sobie pójść głodnej spać :/

Gość a co jesz
no nie na zmianę z innymi obiadami :) i ważne są regularne posiłki (szklanka soku z marchewki to też posiłek ) co 3 godziny jak przerwy są dłuższe to organizm magazynuje tłuszcz , bo myśli , że są okresy głodu i niedoboru podstawą odchudzania jest 5-6 niewielkich, średniokalorycznych posiłków poczytaj o tym i zastosuj polecam :) pap pa

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjj
stosuj sie do 'diety mamy karmiacej' w tydzien ze 30 kilo schudniesz :D na szczescie moja mala pozwala mi na wszystko bo na tym jalowym jedzeniu z glodu bym padla. Swoja droga ja karmiac nie schudlam nic, pewnie po prostu przytyje jak skoncze karmic...

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- ja schudłam i wszystkim polecam na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość Stanka
ziółka podczas karmienia czy to dozwolone? ja tez nie chudne karmiac, z pierwsza corka w to wierzylam i objadalm sie no i tylam z druga sie pilnuje , karmie a waga stoi :/ chyba bede mousiala jakis plan zywieniowy zrobic bo mi z dwoch ciazy jeszcze 20kg zostalo - masakra niezle jestem zdolowana

Gość jeśli 34 lata to osoba starawa
;) to ja taka starawa jestem:D ale widocznie mam szczęście, bo po urodzeniu 3-go dziecka w wieku 34 lat i karmienia go piersią do wagi sprzed ciąży wróciłam równo 8 tygodni po porodzie w tej 3 ciąży przytyłam 14,5 kg w sumie to po pierwszej ciąży dłużej wracałam do wagi sprzed ciąży, bo 3 miesiące (też karmiłam piersią), ale wtedy przytyłam 20 kg

Gość mmmmtttt
Ja po urodzeniu przez jakieś 3 tyg schudłam 10kg, ale niestety waga zamiast nadal spadać ( karmię piersią) znów wzrasta. Nie wiem co mam robić, bo patrzeć na siebie nie mogę. Dodam, że moja pociecha skończyła 5 m-cy.

Gość novaa16od
Dziewczyny pomozcie, wiekszosc uwaza ze karmienie piersia powoduje spadek masy ciala... moja Niunia skonczyla 5 miesiecy a moja waga znow leci do gory... W ciazy przytylam 15 kg(przed ciaza 78kg), potem samo zeszlo 10, a ostatnio jak weszlam na wage o sie przerazilam, znow 3 kg przytylam :( juz nie mam pomyslow... NIe chce zadnej diety ktora zaszkodzi malej i drobnych przyjemnosci tez wolalabym sobie nie odmawiac, ale zwyczajnie musze zrzucic jeszcze kilka kilo bo zle sie czuje z ta waga, wszytsko ciezej zrobic i wogole szybciej sie czlowiek meczy... poradzcie cos:)

Gość moje dziecko skonczy niedlugo
ja tam sie nie odchudzalam podczas karmienia.wszystko przyjdzie w swoim czasie

Gość maja35
Przez pierwsze dwa tyg schudłam 10 kg i myślałam, że tak będzie dalej. Niestety zaczęłam jeść wszystko i waga wróciła prawie sprzed ciąży, czyli 25 kg do przodu. Dodam, że synuś ma skończone 8 m-cy, karmię ale nie tylko wyłącznie piersią. Patrzeć na siebie nie mogę - pomóżcie. To jest problem, że nie można nic używać :(

Gość novaa16od
Maja masz racje ze to jest problem, ja juz nie wiem co ze soba zrobic, codziennie kilka godzin jestesmy na spacerze, jem normalnie, nie objadam sie, czasem cos slodkiego, niunie karmie piersia czasem raz dziennie dostaje mleko modyfikowane jak np idziemy na dluzszy spacer a ja nie mam odciagnietego..., raz w tyg chodzimy na basen i nic... waga zamiast malec rosnie... moze macie jakies posoby? Piszcie!!!!

Gość alice 1970
Witam , moja córunia ma 2,5 tyg. a ja 43 lata. W ciąży przytylam 7 kg. teraz waze 59 i tez nie mogę schudnąć podczas karmienia piersią ,a moje dwa dystrybutory mleka ostro pracują. Moja dieta to bezmleczna i bezbialkowa.Moj synus był uczulony na mleko , wiec teraz jestem ostrozna.Jem tylko gotowanego indyka,ryz,marchewka got. i chleb ryzowy.kawa z kozim mlekiem.Slyszalam ,ze jeśli tyje się podczas karmienia to metabolizm matki zle funkcjonuje i zmniejsza się produkcja mleka. powodzenia dziewczyny -matki polki..całusy dlaWASZYCH POCIECH.

Gość gość
niezly z ciebie wieloryb idz z tego forum bo tu nie ma miejsca dla bezdzietnych egoistow jak ty. osoba starszawa to napewno nie osoba w wieku 34lat ja mam tyle i jakos nie czuje abym byla juz blisko 70lat bo dla mnie to ten wiek os.starszawa ja tez nie moglam schudnac podczas karmienia cycem ale dziecko przestalo jesc cycy w wieku 14m-cy i schudlam 18kg przez a tez wazylam nie malo w pierwszej ciazy przytylam 22kg 74 kg 4miesiace po drugiej przytylam 20k i walcze jeszcze z tymi nie chcianymi kg ale mysle ze jeszcze miesiac i koniec cycy i zaczynamy dietke dukanka

Gość gość
znaczy wazylam 74kg a schudlam 18 w 4miesiace

Gość Katia2014
Z autopsji polecam bardzo dobre Zioła Tybetańskie, efekt schudnięcia 12-15 kg 100 % pewny. Dodatkowo bardzo wzmacniają się włosy i paznokcie.

Gość gość
przyjrzyj sie swojej diecie, a przypadkiem nie jestes na depo? niestety przy depo waga moze nie spadac, a wprost przeciwnie...

Gość gość
Czym jest depo?

Gość gość
Ja też karmię piersią już 3 miesiące ale waga bardzo słabo spadała. Zrezygnowałam z pieczywa, a zamiast niego jem płatki owsiane, jem dużo zup, migdały, suszone owoce, jajka, mięso tylko gotowane z zupy. Staram się jeść produkty bogate w błonnik i waga pięknie leci w dół a ja czuję się bardzo dobrze bo nie jestem głodna osłabiona i z laktacją też nie dzieje się nic niedobrego.