Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka2409

Jakie miałyście zaświadczenie o ciąży?Proszę o pomoc!:)

Polecane posty

Witam jakie miałyście zaświadczenie o ciaży? czy było to L4 na którym było zaznaczone o tym stanie i czy inne? i czy którejś z Was takie zaświadczenie nie wypisywał ginekolog tylko inny lekarz?

Zaświadczenie to co innego niż L4 i wypisuje się je osobno. Lekarz poprostu zaświadcza, że jesteś w ciąży i podaje termin porodu oraz się pod tym podpisuje. A L4 już swoją drogą.

Ja nie miałam zaświadczenia, bo po prostu powiedziałam pracodawcy i mi uwierzył na słowo. Myślę, że jest ono potrzebne jedynie w dużych zakładach pracy, gdzie jest dość anonimowo, a praca jest taka, że w ciąży wypadałoby przenieść pracownicę do lżejszej. W moim przypadku robiłam to co robiłam, siedziałam tam gdzie siedziałam, więc zaświadczenie nie było nikomu potrzebne.

no ja wlaśnie pracuję w sklepie spożywczym takim troche wiekszym i dużo jest dziewczyn więc nie wiem czy takie zaświadczenie będzie mi potrzebne ale pewnie tak

Powiedz dziś pracodawcy, że jesteś w ciąży, jeśli będzie wymagał zaświadczenia, bo nie uwierzy na słowo, to wtedy doniesiesz. U mnie nikt ode mnie nie wymagał papierka od lekarza, ale to zależy od pracodawcy.

chodzi oto że dziś mają zmieniać nam umowy prawdopodobnie z całego etatu mogą zrobić nam 3/4 lub 1/2 więc się boję że strace te wszystkie świadczenia które przez tyle czasu mi się należały

w sumie to na spotkaniu pracodawcy nie będzie bo nigdy go nie ma chyba że stanie się cud ale są księgowe zawsze bynajmniej jedna:)