Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadsadsadsdadsadassda

Ciemna plamka pod paznokciem... co to może być?

Polecane posty

Jakiś tydzień na paznokciu (a właściwie pod nim) u stopy (u dużego palca) zauważyłam ciemną (można powiedzieć, że czarną) plamkę. Naczytałam się w internecie o czerniakach, więc przed chwilą zapisałam się do dermatologa. Niestety, termin mam dopiero na połowę lutego. Dodam tylko, że również w tym palcu, po tej samej stronie wrasta mi paznokieć. Czy ta plamka może być tego efektem czy nie ma to nic do rzeczy? (plamka jest u samego dołu paznokcia) Pozdrawiam

Plamka ta jest niewielka, mniejsza od ziarna ryżu. Właśnie przeczytałam to: "Najlepiej pod względem wyleczenia rokują czerniaki wcześnie wykryte tj. o grubości mniejszej niż 0,75 mm. Uznawane są wówczas za czerniaki „uleczalne chirurgicznie i o dobrym rokowaniu, gdyż 5 lat przeżywa według statystyk 98-100 procent chorych." i to "W przypadku stwierdzenia czerniaka podpaznokciowego leczeniem jest amputacja paliczka lub amputacja nawet całego palca." Wiem, że nie powinnam tego wszystkiego czytać, bo nie wiadomo jeszcze, co to jest, ale strasznie mnie to zmartwiło. Teraz powinnam uczyć się do sesji a zamiast tego martwię się i myślę o najgorszym :(

Gość upuupupupupupupupppu
uppppupupup

Gość ggfgfddggfg
:(

Gość mmmmkkkkkkkkooooo
moze to byc melanoma :( idz jak najszybciej do lekarza

Gość 352r68eui7
to również może być zwykła grzybica, szczególnie jeśli owa plamka rozwineła się dość szybko. czerniak raczej dłużej się rozwija