Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PLLALALALALLA

PYTANKO DO STUDENTOW STUDIOW DZIENNYCH

Polecane posty

Gość PLLALALALALLA

otoz koncze w tym roku ogolniak,chcialabym pojsc na germanistyke , mieszkam mniej wiecej 120 km od Gdanska 100 od Bydgoszczy, wiece ktores z tych miast , ale czy dam rade sie utrzymac na dziennych, bo moi starzy maja malo kasy, czy lespze zaoczne, tyle ze wtedy tez z kasakrucho , z praca w moim miescie ciezko bo widze , rozmawiam z ludzmi itp

pozatym i tak zaoczne sa lepsze niz dzienne, ja bym w zyciu na dzienne nie poszla;/

Gość PLLALALALALLA
NO Nie WIEM CZY STRATA CZASU A PO CO OGOLNIAKU MOGE ROBIC? tak tylko zaoczne tez kosztuja a skad starzy kasa wezma jak ja nei znajde pracy? A nie ma stypendiow itp jest tu ktos kot studiuje dziennei i napsisze ile wydaje na akademik , ile dostane itp

Gość ankllllllla
chyba zartujesz ze zaoczne sa lepsze, przeciez gowno sie tam uczysz, poza tym na dziennych masz inne mozlwosci , ja studiowalam na dziennych , a potem zaocznie odypomowe , bez porownania

jak macie ciezka syt finansowa to chyba sa jakies stypendia dofinansowania czy cos? pozatym publiczne uczelnie (panstwowe czy jakos tak) chyba sa bezplatne? nie wiem nie zanm sie na tym wiem tyle ze lepszym rozwiazaniem sa zaoczne studia

nie zartuje, gdybym szla na studia to na bank na zaoczne, bo chcialabym pracowac

Gość przejebalam sobie na studiach
pomijajac, że germanistyka to lipne studia to zalezy... musisz sobie wszystko przeliczyć. ja nie znam tych miast.. nie wiem jakie sa tam ceny. jesli chcesz isc na dzienne to wez pod uwage, że masz mniej czasu na ta prace i pewnie musisz mieć zakwaterowanie, ale jesli przyznaliby ci pokoj w akademiku.. i znalazłabys fajna prace dorywcza to biednie, bo biednie.. ale masa studentow tak zyje i daje rade! jesli chodzi o zaoczne, to mysle, ze badziej by ci się opłacało szukanie pracy tam gdzie bedziesz miala studia i wynajęcie pokoju np.. wtedy to na pewno byś dała rade. za pokój byś zapłaćiła z 500zł za studia 300-400, a zarobilabyś pewnie z 1500 ale ja jak już mówiłam.. nie znam tych miast i podałam ceny warszawskie.