Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smgkrc

zwrot ? pierścionka

Polecane posty

Gość smgkrc

Proszę o wypowiedzi na temat: czy po zerwanych zaręczynach należy zwrócić pierścionek? Dlaczego ? kto o tym decduje? Jak to powinno być wg was? Bez oceniania dlaczego zaręczyny zerwane.

Gość blowwww
Też bym oddała ...

dziewczyna po zerwanych zaręczynach powinna oddać pierścionek. dopiero chłopak powinien stwierdzic czy go jej zostawi czy nie. pierścionek jest dawany jako symbol zmiany stosunku waszego związku dlatego powinno sie go oddać.

Gość smgkrc
A jeżeli mówi , że ma go zatrzymać a potem dopiero pyta, czy powina oddać?

Gość a co z oddawaniem po ślubie?
tzn. po rozwodzie? pierścionek, obrączka?

Gość smgkrc
chodzi o pierścionek i zerwane zaręczyny.

Gość kardashia
moim zdaniem jeśli zaręczyny zrywa facet to nie musi dziewczyna zwracać pierścionka chyba ,że czuję taka potrzebę. Jeśli natomiast to ona zrywa jak najbardziej powinna oddać pierścionek.

Gość ze mną zerwał facet
i pierścionka mu nie oddałam, jak się jest choragiewką na wietrze to trzeba za to płacić, a pierścionek kosztował sporo :P 🖐️

są jeszcze jakieś dziewczyny, które nie oddały ? JAk to było? Facet się nie upominał? A jakie jest zdanie Panów?

Gość taka normalna dziewczyna
ja swojemu oddałam, mimo że mówił że on go nie chce bo już żadna inna i tak go nie założy (srata tata) to włożyłam do pudełka i zostawiłam na stoliku... nie chcę jego nie chce jego, pierścionka temat zamknięty

pierscionek to symbol - jezeli konczy się to czego był symbolem , powinno się go oddac ( i nie ma znaczenia czy zrywa on czy ona ), inna sprawa czy on go przyjmie ..

Gość aaatam sratatata
Obrączkę w razie rozwodu też oddajesz mężowi, a on Tobie? :o 🖐️

Gość hhehessasasa
Zerwanie zareczyn to zwrot pierscionka...

Gość jdjsllojnbhhh
jak on zrywa to kobieta może zatrzymac i np sprzedać jak kobieta to powinna oddać

Gość kasienka4567
ja tez oddalam

Gość hhehessasasa
Prawda jest taka ze bez zwgledu na powod zerwania powinyscie oddac pierscionek. Czy facet przyjmie czy nie to inna kwestia... Jezeli robicie inaczej to jestescie po prostu niewychowane :P

Gość aha i achhhhh
oczywiscie, ze oddac. Niważne kto zrywa. Albo wy nie chcecie faceta i konsekwentnie jego pierscionka też nie, albo was nie chce facet i wtedy żeby cos nowego zacząć trzeba cos skonczyc, czyli oderwać sie definitywnie od przeszłosci, czyli pierścionek oddać, nie wlec go za sobą w życie, bo to sie moze zemscić niemoznością wejscia w nastepny zwiazek

Gość jdjsllojnbhhh
a tam jakby mnie facet rzucił to bym sprzedała i kupiła za to alkohol albo karnet na siłownie na rozpoczęcie nowego życia:D

Gość no różnie to bywa ale
Warto wiedzieć: W przypadku zerwania zaręczyn, nie ma obowiązku zwrotu pierścionka zaręczynowego. Jednakże, jeśli pierścionek od zawsze należał do rodziny pana młodego, podlega on innym zasadom. Uważa się go wtedy za pożyczkę na rzecz panny młodej, więc w przypadku zerwania zaręczyn powinien on zostać zwrócony.Zwrotu tego-w tym wypadku - można dochodzić na drodze sądowej .

Gość ale z was harpie kurdeee
jednego dnia zakładają tematy jaki i za ile dostały pierścionek z brylantem itd a za miesiac pyta czy musi go oddać :O :O

Gość smgkrc
ale z was harpie kurdeee Uwielbiam jak ktoś się w...ala nie wiedząc nic. :) Buziaki i odrób lekcje :) Jako detektyw jesteś cienki :)

Gość antoninajednataka
ee tam, ja nie oddałam, teraz jestem mężatką ale mam pamiątkę po innym, nie chciałam mu oddać jak on by go chciał to nie wiem, pewnie bym oddała, ale nic się nie upominał, a to chyba było w jego interesie, nie oddawaj, chbya że sam się po niego zgłosi