Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koralina123

Kiedy wprowadzać nowe posiłki?

Polecane posty

Moja niunia tydzień temu skończyła 4 miesiące. cały czas jest tylko na piersi (sporadycznie dostaje bebiko, gdy muszę gdzieś się wybrać). czy Waszym zdaniem powinnam już wprowadzać nowe posiłki (jeśli tak, to jakie?) czy jeszcze spokojnie 2 miesiące mogę karmić wyłącznie piersią?

A jak to jest z karmieniem piersią u was? Bo moja ssie w dzień średnio co 2 godziny, ale robi to krótko, bo ok. 5 minut i wypluwa pierś. I zawsze daję z jednej piersi przy karmieniu. Nie wiem czy to nie mało?

Gość bfvihlv
jak karmisz piersią to wprowadzanie nowych posilków odbywa się nieco później niż przy karmieniu sztucznym...

mój też króciutko ale intensywnie ssał :) aż położna z poradni laktacyjnej była w szoku, ze pełną pierś opróżnił w 5 minut :P nigdy nie ssał "godzinami", max 5-7 minut :) zawsze tylko z 1 piersi przy 1 karmieniu. przybierał na wadze ślicznie. jedyne co mnie martwiło to to że ulewał i to bardzo mocno do 10 miesiąca życia. potem samo przeszło :) do 3 miesiąca jadł co 1,5 godziny, do 6 co 2 godziny, potem co 3 (tak ok 10 miesiaca).

ja karmiłam pół roku tylko piersią bez dopajania, ssała co 1-2 godz, na jedno karmienie z jednej piersi i też krótko ssała - nie chciała się raz porzadnie najesc tylko tak na raty.

Gość bfvihlv
Moze tyle jej wystarcza...ja karmiłam sztucznie i też zjadal mało, ale często...Nie kazali mi się tym przejmować...Teraz skończył dwa latka i do tej pory tak ma,że male porcję, ale częściej...Cóż ten typ tak ma....

A Tobie kretynko jak się nie chce odpowiadać, to po gówno tu wchodzisz??? Ja, oprócz rad pediatry, lubię zasięgnąć wiedzy innych, którzy osobiście sprawdzili, jak to jest i co się najlepiej sprawdza. Nie mam ochoty szukać tu podobnych tematów, bo po to jest forum, by można zawsze było pogadać, o czym się chce! Gdzie jest napisane, że jak już było, to mamy o tym nie pisać? Nie rozumiem zupełnie takich ludzi. Chyba masz jakiś kłopot ze sobą i całą furię wyładowujesz na anonimowym forum.

Gość gośka co ma ktośka
:O koralina a ty chyba nie lepsza:O

Niby czemu? Bo mi brakło cierpliwości do jakiejś idiotki, która zamiast z ludźmi pogadać, to tylko obrażać umie? Nie ma chęci, to niech nie odpisuje.

JA tez karmie piersia i sporadycznie podaje BEBIKO a nowosci po troszeczke zaczelam podawac juz po 4 miesiacu. czasem jakos lekko strawna zupke ktora samaugotowalam, bo mala sama sie do tego rwala :) teraz je juz wszystko ma 6 miesiecy i jest zdrowa dziewczynka. Kolezanka znowu pozno zaczela podawac nowosci i dziecko nie chce jest nic oprócz mleka i danonkow a ma 9 miesiecy