Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta londyndyn

przedszkole- 3 latek

Polecane posty

Gość aneta londyndyn

kobiety mam problem moj synek 2 stycznia skonczyl 3 lata, wiem ze 15 h darmowego przedszkola nalezy mu sie od kwietnia syn byl w grupie 2-3 lata, i nadal w niej jest, pytalam w listopadzie czy na pewno bedzie dla niego miejsce w starszej grupie jak skonczy 3 lata i zapewniono mnie ze tak niestety od kiedy po przerwie swiatecznej poszedl do przedszkola, dalej go zabieraja do mlodszej grupy, znam dziewczynke urodzona dzien wczesnie, byla z nim w grupie i przeszla do starszej przed chwila zadzwonilam spytac dlaczego tak jest i uslyszalam ze na razie nie ma miejsc, moze po half term tylko dlaczego zadnej osobie nie przyszlo do glowy porozmawiac o tym ze mna, ustalic, wyjasnic??/ czy ktos mial taki przypadek ?/ czy moze ktos ma jakies sugestie? dodam ze czuje sie okropnie, syn mowi lepiej po angielsku niz po polsku, swietnie liczy, zna alfabet, wszystkie piosenki, chodzi do przedszkola ponad rok

Gość aneta londyndyn
podbijam

Gość kijevna
Aneta - ja pewna do końca nie jestem jak to działa, mój syn ma dopiero 2 lata, ale słyszałam, że to idzie semestrami, które zaczynają się wiosną (luty) i jesienią... jeśli Twoje dziecko skończyło 3 lata w styczniu to od lutego powinien zacząć tą darmową edukację...może do tego czasu miejsce się znajdzie... ide jutro zapisac mojego dwulatka to spróbuję sie dopytać jak to jest

Gość aneta londyndyn
tak, tylko ze inne dzieci urodzone prawie w tym samym dniu poszly do starszej grupy, a mojemu zabraklo miejsca, i na dodatek nikomu nie przyszlo do glowy przedyskutowac tego ze mna zreszta zdecydowalam ze jutro ide porozmawiac , a raczej zrobic troche dym, bo wkurzylam sie, tym bardziej ze ja place za przedszkole, nie mam zadnego dofinansowania, a starsza grupa jest tansza, nieduzo, ale jednak, i dlaczego ja mam wiecej placic a inne matki nie?????

Gość a ja powiem tak...........
wiesz, a moze trzeba bylo oficjalnie syna dac na waiting list do tej starszej grupy? no sama nie wiem, ale zauwazylam, ze o wszystko trzeba sie upominac po kilka razy. ja wysylam dopiero mojego malucha (10 miesiecy) do przedszkola i na telefonie to jestem w nimi od czerwca, zeby miec pewnosc, ze wzsystko zalatwia. idz i rob dym, ale jak miejsca nie ma, to mozesz nic nie wskurac. i fakt, starsze grupy nieco tansze, choc przedszkola w Londynie to i tak drozyzna...

Gość NAtaliaLOndyn
z ciekawosci, ile przedszkola w Londynie kosztuja?

w mojej okolicy od 40 do 65 funtow za dzien. pol dnia to koszt ok 35 funtow.

Aneta, jesli starsza grupa jest w tym samym przedszkolu to nie widze czemu nie przeniesiono twojego syna jak tylko skonczyl 3 latka. Przeciez wiedzieli ze uczeszcza przedszkole wiec nie maja wymowek ze teraz nie ma miejsc. Masz racje, idz i nakrzycz im :) Zaproponuj tez ze jesli nie moga przeniesc teraz syna to niech chociaz obniza stawke do tej zgodnej z grupa wiekowa w ktorej twoj syn powinien byc! Co do bezplatnych 15 godz/tyg to bedzie nalezne od term po 3 urodzinach, czyli od konca kwietnia (u nas summer term zaczyna sie 27 kwietnia). Wiecej ci nie poradze bo moja przeszla do grupy 3-5 latkow jeszcze przed ukonczeniem 3 lat i nasze przedszkolanki pod wzgledem administracji byly bardzo kompetentne. powodzenia!

Gość aneta londyndyn
zalatwilam za duzo dzieci bla bla bla ale juz miejsce bedzie przeprosiny, tlumaczenia, powiedzialam co mysle i co zamierzam zrobic ( ofsted) i sie wszystko wyjasnilo swinie i tyle ale dzieciak uwielbiq to przedszkole, w poprzednim nie bylo tak fajnie

Gość aneta londyndyn
i dziekuje bardzo za odpowiedzi i za wsparcie

Gość ??__?
ofsted?

Gość aneta londyndyn
tak, powiedzialam ze zamierzam zlozyc skarge do ofsted, co w tym dziwnego, po to to jest stworzone!

bardzo dobrze aneta, jak cos mi z moim dzieckiem kiedys beda krecic, tez is postrasz, ze zloze skarge do ofsted.

sorki za literowki