Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filipinkaala__

czy można mrozić deserki owocowe?

Polecane posty

Gość filipinkaala__

hej :) robię dziecku zupy i mrożę i zastanawiam się czy nie można by tak zrobić z owocami? raz zamroziłam w słoiku zmiksowanego banana z jagodami i po rozmrożeniu było ok, zastanawiam się czy można mrozic w słoikach np.zmiksowane jabłko z bananem, jagodami itp? takie papki owocowe.Mroziłyście?

Gość pewnie mozna ale nie lepiej
podac swieze owoce ?

Gość filipinkaala__
no własnie wolałabym mieć gotowe bo to jednak wielka wygoda, tak jak z tymi zupkami, mam ciągle w zapasie jakieś 20słoików z róznymi zupkami i mała ma codziennie inna zupke:) a z owocami to róznie bywa,albo mam akurat w domu, albo nie...albo lekko się juz podpsuje i jej nie dam...a mogłabym robic tak jak z tymi zupami, zrobic większa ilosc, zamrozic i miec codziennie juz gotowe. co do pasteryzowania, nie raz juz mi nie wyszło to pasteryzowanie i zraziłam się:( niby robiłam wszystko dobrze a po otwarciu okazywało się, ze na wierzchu jest pleśń albo w smaku jakieś dziwne (skiśnięte chyba:o) a z mrożeniem zawsze wszystko wychodzi:)

ja zawsze na tydzien owoce robie. gorące przekladam do czystych sloiczkow, zakrecam, odwracam do gory dnem, czekm az ostygnie i wkladam tak do lodowki. nigdy sie nic nie popsulo.

Gość filipinkaala__
moim zdaniem to takim pasteryzowaniem zabija sie wiecej wartosci odzywczych niz mrozeniem,poza tym szybciej, wygodniej, pewniej :)