Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sara Elizondo

kolacja przy świecach??

Polecane posty

ma być romantycznie:) macie ciekawe pomysły co ugotować?? coś orginalnego ale zebym nie musiała spędzac całego dnia w kuchni

Gość panga niedotykalska
spageti:P

Gość bez logowania
Ciekawą masz urodę. Dlaczego musi być coś oryginalnego? :) Nie może być coś prostego? Filet z kurczaka natnij w kilku miejscach, w zagłębienia włóż plasterki czosnku i kawałki masła. Filety oprósz przyprawami, najlepiej ziołami-albo zioła prowansalskie, albo kilka pojedynczych ziół-bazylia, oregano, tymianek itp. I jeszcze sól i pieprz, ja lubię też trochę sypnąć słodkiej papryki. I lubię jak jest dużo masła ;) Zawinąć to w folię aluminiową i do piekarnika. Ja na co dzień podaję z frytkami, ale Ty możesz zrobić puree ziemniaczane albo podać tylko jakąś surówkę. My z mężem lubimy z sosem czosnkowym, ale możecie sobie darować jak nie lubicie zapachu :p

Gość Czy bóbr już ogolony
Zrób mu płow :classic_cool:

Gość proooooooooooooooooooobA
a nie myslalas o salatce?;p zeby ci sie nie rozleniwil jak sie nażre?:D ja znam fajna z kurczakiem swietnie wyglada na talerzu ale z sosem czosnkowym:p

a mozesz podac przepis na tą sałatke z kurczaka?? on nie lubi się przejadać za to ja bardzo.. Więc sałatka to może idobre rozwiązanie:) przynajmniej bede mogła sie potem ruszać:)

Gość wifed
Ja proponuje krewetki na masełku z czosnkiem i pietruszką rogaliki z ciasta francuskiego hmmm duszone piersi z kurczaka z brązowym ryżem i ulubioną surówką Albo jakaś smaczna sałatka z pieczywkiem czosnkowym do tego winko półwytrawne lub jakie wolicie ;) Albo zamów coś gotowego ja często zamawiam u chińczyka - kaczkę , krewetki albo kurczaka jak nie mam czasu Spagetti hmm ?? Makaron jest tuczący .... ale jak kto woli ...:)

zrob salatke gyros, podaj je z grzankami z maslem czosnkowym. Na deser szarlotka ( jak nie chce Ci sie piec to kup kilka kawalkow w cukierni ) podgrzej ja w mikrofalowce, obok poloz galke lodow, do tego bita smietana, jakas polewa, wszystko posyp kawalkami migdalow :)

Gość bez logowania
"Makaron jest tuczący .... ale jak kto woli ..." Gówno prawda 🖐️ Wcale nie jest, jeśli jest odpowiednio ugotowany to ma też niski indeks glikemiczny, tuczące może być to co jemy do makaronu.

no wlasnie sam makaron nie jest tluczacy, tlyko w porownaniu z macznymi sosami jest tluczacy :) a jezlei sos jest niskokaloryczny to cale danie jest niskokaloryczne-

Gość bez logowania
Nigdy nie jem makaronu z mącznym sosem 🖐️

Gość bez logowania
"nie ma to jak wymyślać na romantyczną kolację danie i rozmyślać debile o tym, czy jest kaloryczne czy nie " O linię trzeba dbać zawsze :classic_cool: A już na pewno danie na romantycznej kolacji nie powinno być wzdymające 😴

Gość Paluszki piwne z kurczaka
Szybko i dobrze :). Plus kilka dipów do tego.

Gość bez logowania
"Paluszki piwne z kurczaka Szybko i dobrze . Plus kilka dipów do tego." To podaj jeszcze przepis :p 🖐️

Gość wifed
do Tych "przemądrzałych" !! Spagetti hmm ?? Makaron jest tuczący .... ale jak kto woli ... - jeżeli ktoś zwrócił uwagę na całe wers na pewno zrozumiał , że chodzi o spaghetti !!! Prawdziwe - jest tuczące !!Nie mialam na myśl samego bo kto je sam makaron???!!!!!!!!!!tym bardziej na romantycznej kolacji ...

Gość bez logowania
Z lekkim sosem pomidorowym czy szpinakowym jest niskokaloryczne 🖐️ A napisałaś ewidentnie: "Makaron jest tuczący" a nie spaghetti jest tuczące 😴

Gość bez logowania
"Odpowiedź "tak k**wa tłuki" ma wydźwięk logiczny i bardzo praktyczny " Owszem :D I generalnie się z tym zgadzam :D 🖐️

Pierś z kurczaka kroisz w paski, moczysz w cieście naleśnikowym ( tylko zamiast mleka dodaj piwo ), rzucasz na rozgrzany, głęboki olej na ok. 3 minuty. Smacznego :)

Gość bez logowania
A jakieś przyprawy? :) Bo tak jak to przedstawiłaś to ani to słone ani nic :) bo samo ciasto naleśnikowe jakoś bardzo słone nie jest :)

A to już wg uznania :). ja przyprawiam mięso solą, pieprzem i oregano.

Gość bez logowania
Dzięki :)

Gość krytyczna1111
Gotować... w środku tygodnia nie mam na to czasu. W weekend poradziłabym np. smaczną zapiekankę z makaronem:) Ostatnio byłam w takiej poznańskiej pierogarni przy Wrocławskiej na kolacji przy świecach i było super. Czułam się trochę jak w zbójnickiej kryjówce... hehehe, mój facet miał świetny pomysł, żeby mnie tam zabrać. Jedzenie rewelacyjne, wie, że lubię polska kuchnie, i wystrój ciekawy.