Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rokkk

Ból przełyku.

Polecane posty

Gość rokkk

Hm, kiedy przyszłam ze szkoły, poczułam nagle jakiś dziwny ból w klatce piersiowej. Teoretycznie ból klatki zniknął, ale co jakieś pół godziny zdarzają się takie krótkie "ataki", kiedy ten ból powraca. Problem w tym, że kiedy ustąpił ból klatki piersiowej, poczułam okropny ból w okolicy szyi. Nie boli mnie całe gardło, tylko tak jakby przełyk. Najgorzej jest przy przełykaniu śliny, jedzeniu, o ziewaniu nie wspominając. Czasami ból jest tak silny, że mam ochotę wyć, ale niestety nie mogę krzyczeć, mówienie też nie jest przyjemne. Nie mogę nawet obrócić szyi w niektóre strony. Ktoś z Was ma pomysł, co mi może dolegać? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
witm, mam problem z przełykiem podczas leczenia anginy, wszystko dokładnnie opisane http://medyczka.pl/bol-przelyku-w-trakcie-anginy-27940 czy miał ktoś podobny problem i może mi pomóc? co zażywać na złagodzenie? prosze o odpowiedzi na medyczce bo tutaj nie wiem czy odnajde swoją wiadomość później

Znam doskonale to uczucie. Miałam podobny problem w trakcie zażywania antybiotyku. Pomógł mi Gasec(lek wydawany na receptę, ale ma odpowiednik bez recepty - Bioprazol, tyle że dawka jest mniejsza o połowę). Do tego piłam siemię lniane. Dobre też są krople żołądkowe, ale z nimi lepiej uważać, bo są na alkoholu i w sumie różnie można się po nich czuć.