Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xerox

Ryczałtowe rozliczanie c.o.

Polecane posty

Gość Xerox

Witam, serdecznie proszę o jakiekolwiek Państwa opinie "czy korzystne jest przejście na rozliczanie za c.o. ryczałtowo"; jak i Was dobijają mnie coroczne rozliczanie z podzielników jak również wyliczenia i konwersacje ze spółdzielnią BSM Białystok...

Gość chyba sobie kpisz
u mnie są podzielniki, ale z powodu tępoty robotnika robiącego u nas remont straciliśmy w jednym roku podzielniki i mieliśmy rozliczenie ryczałtowe. Efekt - oprócz tego że co miesiąc w czynszu płaciliśmy ponad 100 zł, to po rozliczeniu ryczałtowym dopłaciliśmy ponad 300 zł. W kolejnych latach, rozliczanych wg podzielników ciepła mieliśmy od 100 do 450 zł nadpłaty, grzejąc w mieszkaniu w miarę potrzeby. Więc nie - nie uważam, żeby przejście na rozliczanie c.o. ryczałtowo było korzystne.

Gość chyba sobie kpisz
aha, dodam, że w czasie tego remontu (od lutego do końca kwietnia) grzejniki były zdjęte, więc grzanie było zerowe, a dopłacić i tak musieliśmy.

Gość Xerox
Drogi PRZEDMÓWCO, nie wiem czy zostałeś poinformowany przez swoją spółdzielnię,że na skutek uszkodzenia plomb bądź uszkodzenia podzielnika jesteś rozliczany według stawki ryczałtowej powiększonej o 50% (tak jest przynajmniej w mojej); proszę zdradź jaki masz metrarz swego M