Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi1212

przetłuszczające sie włosy

Polecane posty

Gość mimi1212

macie jakieś sprawdzone porady?myje codziennie,np o 14 umyje a na drugi dzień rano wyglądają fatalnie może macie jakiś sprawdzony szampon?ja po kolei testuje wszystkie do przetłuszczających sie włosów,narazie żaden nie pomógł

Gość mama zuzanny
Mam ten sam problem, niestety nie wierze w magie tych szamponow Nic nie dziala, pozostake chyba myc i juz

Gość roladinia
niestety ja też myję dziennie ,mam juz to w nawyku ,

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjajaj
najlepsze sa takie tanie ziolowe. zwyczajne, nie te komercyjne. mi pomogl taki jeden ale nie pamietam nazwy.. biale zwykle opakowanie.. kurcze nie pamietam. chyba 2 czy 3 zlote kosztowal a po paru dniach problemu nie bylo.

Gość mimi1212
no właśnie ja tez myje codziennie ale chyba musiałabym dwa razy!?

polecam szampon polytar - do kupienia w aptece. jest to szampon leczniczy (nie przestrasz się) w leczeniu łuszczycy, łojotoku, łupieżu wyprysku i świądu owłosionej skóry głowy. napoczątku trzeba używać częściej potem myłam nim co 2 raz na zmiane z łagodnym szamponem dla dzieci lub mydłam biały jeleń (nie zawierają chemicznych ulepszaczy) - tak mi zalecił dermatolog. a swoja droga wybierz się do dermatologa bo może się okazać ze masz jakieś problemy ze skóra głowy. aha z tego co wiem to sa dwa rodzaje tego szamponu jeden na recepte drugi bez w aptece powinni wiedzieć.

wiem, ze to jet obrzydliwe, ale dobrze jest czasem trochę "przetrzymac" te włosy, bo myjąc je non - stop pozbawiasz je naturalnej warstwy ochronnej i zmuszasz gruczoły łojowe do tworzenia nowej. Poza tym mycie głowy trzeba kończyć chłodnym strumieniem wody, nawet zimnym. Wydaję się głupie, ale miałam problemy z przetłuszczajacymi się włosami, a od stosowanie szamponów specjalnych do takich włosów lub tych najtańszych na głowie robiła mi się szopa z włosami przypominającymi słomę. Może to głupie, ale od kiedy raz w tygodniu "przetłuszczę się" i spłukuję włosy chłodną wodą jest lepiej.

Gość Mialam ten problam
I pomogl mi suchy szampo w areozolu Firmy SWISS O-PAR FROTTEE. Pryskalam nim wlosy tak ze potem mylam je raz w tygodniu , no i teraz przetluszczaja sie mniej. Normalnie myje wlosy i jak widze ze mam "frytki" to nim je spryskuje, potem mocno wyczesze i wygladaja lepiej niz po normalnym myciu.

Gość Ratunek na Twoje Włosy
Hej DZiewczyny Musze podzielić się z Wami radosną nowiną! Już nie muszę myć codziennie włosów ! Po latach męki w końcu!!! co za ulga Po prostu wzięłam je sposobem. Opowiem Wam jak. Przede wszystkim jeżeli przetłuszczają Ci się włosy musisz mieć świadomość , że jest to problem hormonalny, również nerwowy. Mocno składa się na to Twoje złe samopoczucie. Czyli to pierwszy krok z którego musisz wybrnąć. Zmienić soje otoczenie, rzucić nałogi, ale Najważniejszy jest komfort psychiczny. Jeżeli masz wałki w pracy lub w domu to Znajdź sobie odskocznie KONIECZNIE!!! innaczej nie dasz rady z tymi włosami to może być (działka, jezioro, wyjście na spacer, spotkania ze znajomkami), ale musisz odpoczywać psychicznie i czuć zadowolenie z siebie! No a teraz druga cześć. Jeżeli nie masz pomysłu jak zabrać się za temat zrobić to weź worek, siatkę, taczkę i wyjedz za miasto na zbiór skrzypu. TAK!!! SKrzyp polny. Zacznij od tego swoją kurację. Myjesz Włosy w Niedziele szamponem w jakiego do tej pory używałaś. Następnego dnia zamiast myć włosów przygotowujesz płukankę ze skrzypu: Zalewasz skrzyp wodą podgrzewasz na ogniu, gdy zacznie wrzeć zestawiarz, odcedzasz. Woda ma być ciepła, dy zaczniesz pukać swoje włosy. Następnego dnia Twoje włosy będą trochę matowe, ale nie tłuste! Płukanki powtarzasz codziennie przez tydzeń. Pamiętaj o byciu zrelaksowaną i dystansie do wielu spraw. W ciągu tygodnia polegaj na płukankach, nawet gdy będzie Cię korciło użycie szamponu. Naprawde wystrzegaj sie szamponu przez tydzień. Rób te płukanki nawet II razy na dzień ciepłą/letnią wodą, ale nie stosuj tych detergentów, bo wszystko zepsujesz. W niedzielę możesz umyć włosy i rozpocząć na nowo kurację. W tym czasie unikaj słodkiego jedzeniai napojów!!! Ja i moje koleżanki pozbyłyśmy się w ten sposób problemu tłustych włosów. Uwaga: Kurację rób tylko miesiąc nie służej. Po dwóch tygodniach mozesz zakończyć i potem przy następnym miesiącu zacznij znowu!!! Czekam na Wasze relacje

Gość Ratunek na Twoje Włosy
Ps. Skrzypu musisz wrzucić maksmymalnie dużo!!! Nie szczędź go!

Gość gość
Myć włosy wodą, której temperatura jest jak najbardziej zbliżona do temperatury ciała. Używać kilku szamponów lub jednego aptecznego (np. Biokap). Wcierać olejki po czym płukać po 30 minutach zimną wodą.