Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to normalne

Oszczedzanie

Polecane posty

Gość different
Oszczędzać w domu jest stosunkowo prosto. Wystarczy ograniczyć do minimum zbędne wydatki na media. Jeśli chodzi o wode, to koniecznie baterie jednouchwytowe (a może nawet bezdotykowe). Spłuczka dwufunkcyjna. Oraz samozaparcie do zamykania wody, gdy to niepotrzebne. W przypadku energii to podstawą jest korzystanie z energooszczędnych świetlówek. Wszelkie AGD kupujmy z klasą energetyczną przynajmniej A. Lodówka z dala od ciepła, co by nie zużywała więcej mocy. Więcej porad znajdziecie w linku poniżej. Stop zbędnym wydatkom http://toniepotrzebne.pl

Gość gartagua
hej a nie myslalas o zapewnieniu sobie biernego oszczedzania? ja oszczedzam nie myslac o tym i bez wyrzeczen. zmienilam dostawce pradu na takiego co mial lepsza oferte - u mnie podzialalo axpo - sprawdz sobie ich i porownaj. od pierwszej faktury rachunki nizsze jak wczesniej a zuzywam tyle samo :)

Gość gość
Witam, zachęcam do wypełniania ankiet za kasę, w ciągu roku można zarobić dobre pieniądze, wszystko jest przejrzyste, w polskim języku, polecam! xurl.pl/ankietypewnakasa

Masz dość opłat za prowadzernie konta? Znajdź bank z brakiem opłat! ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl Na stronie są oferty banków w kategorii: karty kredytowe konta osobiste konta oszczędnościowe kredyty gotówkowe

Gość gość
Z własnego doświadczenia wiem, że dobrze jest odkładać część pieniędzy na subkoncie albo skorzystać z oferty banku i założyć lokatę. Warto porozglądać się za dobrymi (dobrze oprocentowanymi) lokatami, tak aby nie tylko móc oszczędzić ale też zarobić. Ja przy szukaniu najlepszych ofert posiłkowałem się porównywarką Confronter. https://confronter.pl/pl/porownaj/konta-oszczednosciowe

Gość gość
Ograniczenie zbędnych wydatków na drobiazgi nie da za wiele oszczędności ale już wymiana oświetlenia na ledy activejet pozwoli zaoszczędzić dość dużo na na rachunkach

Kilka porad które ( w moim przypadku przynajmniej) się sprawdziły;

zrobienie sobie kosztorysu wydatków

ograniczenie jedzenia słodyczy oraz różnych głupot, które nie są wcale dobre dla naszego zdrowia

jak również warto zastanowić się nad załózeniem sobie konta oszczędnościowego. Po prostu ustawcie sobie przelew stały na takie konto i co miesiac będzie na nie wpadało troche kasy. Zobaczycie jak szybko zaoszczędzicie dobre pieniadze 

Na tej stronie jest dobry ranking kont oszczednościowych;

https://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-oszczednosciowych/