Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_kotka

prosze kociarzy o rade

Polecane posty

Gość mała_kotka

Mam w domu 2 mlode koty. Samiczka ok 6-7 miesiecy i samiec 4-5 miesiecy. Czy jest mozliwe u nich zaplodnienie? Oba sa nie wykastrowane. Samiczka przechodzila pierwsza ruje ponad miesiac temu ( niespelna 6 miesiecy miala) Skad bede wiedziec ze samiec juz dojrzał ? Zamierzam wykastrowac koty w lutym. Przed wiosna. Do tego czasu martwie sie by nie bylo niespodzianki ;/

Gość kocury dojrzewaja pozniej
twoj jest jeszcze mlody. poza tym nie martw sie, jesli nawet kotka by byla kotna to beda to pierwsze tygodnie i wtedy robi sie sterylke aborycjna.

luty za 2 tygodnie, może nic sie nei stanie nie zgadniesz, kiedy dokladnie kocur Ci dojrzeje płciowo kocica już... więc ryzyk fizyk myślę, że może wiek kocura już jest ok to kastracji, ja bym nie ryzykowała, skoro kociaca juz miała ruję - proponuję jednak sprężyć się, zadzwonić do weta i umówić się jak najszybciej (tym bardziej, że pogoda sprzyja, koty w transporcie nie zmarzną; po operacji bardzo spada im ciepłota ciała, cale sie trzęsą, trzba zapewnić im ciepelko)

Gość kobieta 40 letnia.
mniu mniu pitu pitu apciu apciu

Gość mała_kotka
No w lutym po 10 - po wyplacie jak to mowia wiec prawie miesiac. Dlatego sie boje by nic mi nie zmajstrowali. Da sie jakos to rozpoznac u samca ? Na razie nie zauwazylam nic niepokojacego. Oprocz tego ze od 2 dnich samiec lata za jej tylkiem - ale moze dobrze sie nie "wylizala" ;P nie wiem objawow rui nie ma .. ale jak to mowia sa wyjatki od reguly. Pozatym one sa tak "zakochane " w sobie ze wszystko robia razem , nawet spi w ekstremalnych pozycja - moze po cichaczu cos kombinuja ? kurde...

Gość ciekawe :)
dlatego ja biorąc drugiego kota wzięłam druga kotkę skoro kotka jest dojrzała to trochę ryzykowne czekać do polowy lutego

Gość mała_kotka
ja tez "teoretycznie" brałam druga kotke , nawet miała imie " sniezynka" po czym u weterynarza dowiedzilam sie ze to samiec - serca nie miałam oddac takiej białej małej kulki - został . Dlatego teraz takie dylematy - nie nastwailam sie na taki obrót spraw.