Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 dodam, że nie mam pojęcia o budowie komputera pożyczyłam komputer (mój padł) podobno karta dźwiękowa jest zainstalowana na płycie głównej głośniki są prawidłowo podłączone i... lipa :O nie ma dźwięku poszperałam trochę i w panelu sterowania - dźwięk i urządzenia audio w głośności jest brak urządzeń audio w narzędziach diagnostycznych DirectX - nie znaleziono karty dźwiękowej rozumiecie coś z tego??? pomóżcie bezradnej kobiecie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 dzięki )) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
halkatla21 0 Napisano Styczeń 12, 2011 a włączyłaś głośniki do gniazdka? ;p sprawdź najpierw ze słuchawkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 jak masz zintegrowaną kartę to po prostu nie zostały zainstalowane sterowniki. Dlatego nie masz dźwięku i pewnie jest w bios wyłączona karta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 jak to włączyć? jak mam ściągnąć sterowniki skoro nie wiem do jakiej karty? :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 no to może być problem a płyty ze sterownikami nie masz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 ewentualnie jakiego producenta masz tego kompa? jakie chipset płyty głównej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mintaja 0 Napisano Styczeń 12, 2011 tez mysle, ze to sterowniki, ja kiedys przypadkiem, niechcący usunelam :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 gdybyś wiedziała jaki masz chipset / producenta komputera można by poszukać na necie sterowników. Jest jeszcze inna opcja kupić zewnętrzną kartę dźwiękową pod USB. Zalety szybki montaż i łatwość obsługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 przykład takiej karty:http://www.komputronik.pl/index.php/product/75609/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Creative_Sound_Blaster_Play.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 mozliwe zeby komp był firmy Asus? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 jeżeli to laptop to tak. A jeżeli składak to płytę masz tej firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Odwrotnie 0 Napisano Styczeń 12, 2011 Może zrób tak - odkręć /dwa wkręty/ lewą boczną osłonę obudowy. - poszukaj nazwy płyty głównej, na większości płyt głównych jest nadrukowana na samej płycie, - nazwę płyty wrzuć w Google, znajdź stronę producenta i z niej ściągnij i zainstaluj sterownik karty dźwiękowej. Nic więcej, tylko sterownik karty dźwiękowej Albo..., dowiedz się od właściciela kompa, jaka dokładnie jest w nim płyta główna - producent, model i dalej jak wyżej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 nie musi otwierać obudowy nazwa płyty i model śmiga przy włączeniu komputera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 lub ściągnij program tego typu http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Ultimate-Edition,Program,Windows,12798.html on wyświetla parametry wszystkich podzespołów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 to jest stacjonarny komp, przy włączaniu wyświetla się napis Asus nie będę rozkręcała cudzego kompa :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 to ściągnij ten programik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 matko masz Ty dziewczyno problem roboty na chwilę. Co byście zrobiły bez facetów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 lub inny program : http://www.programosy.pl/program,sisoftware-sandra.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zsyp Napisano Styczeń 12, 2011 obstawiam jeszcze jedną przyczynę , w BIOSie karta dźwiękowa jest zablokowana , należy wykonać restart kompa i wcisnąć klawisz DELETE aby dostać się do BIOSu i w konfiguracji sprawdzić , czy soud jest ENABLED Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Styczeń 12, 2011 na wstępie napisałam ze w komputerach jestem zielona :O nie chce komuś czegoś popsuć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 a nie masz jakiego kolegi/znajomego co trochę kuma się na komputerach żeby Ci pomógł? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agatka1990 0 Napisano Styczeń 12, 2011 spróbuj tak: panel sterowania->system->sprzęt->menadżer urządzeń-> i tam powinnaś mieć żółte znaki zapytania przy karcie dźwiękowej. kliknij dwa razy na karte dźwiękową i spróbuj zainstalować sterowniki automatycznie. czasem trzeba pare razy pobróbować. też miałam taki problem kiedyś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 ale jeżeli ma w bios wyłączoną kartę to nie będzie nic miała w tej zakładce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Odwrotnie 0 Napisano Styczeń 12, 2011 "nie musi otwierać obudowy nazwa płyty i model śmiga przy włączeniu komputera" Owszem, śmiga, ale czy zdąży odczytać ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 to zostaje ściągnąć i zainstalować aidę/sandrę/everesta ustalić jaki ma model płyty. Wtedy wchodzi na stronkę producenta płyty wpisuje model płyty i ma dostęp do sterowników. Instalacja bez problemu pod warunkiem że ma włączoną kartę z poziomu biosu. Inaczej trzeba przy włączaniu komputera wejść do biosu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 gdyby dziewczyna była ze Szczecina to bym może pomógł jej;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Odwrotnie 0 Napisano Styczeń 12, 2011 Ano tak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapselko 0 Napisano Styczeń 12, 2011 bo jak na razie to słabo widzę żeby ona to sama zrobiła. Musi jej ktoś pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach