Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

mam pytanie natury technicznej

Polecane posty

dodam, że nie mam pojęcia o budowie komputera :classic_cool: pożyczyłam komputer (mój padł) podobno karta dźwiękowa jest zainstalowana na płycie głównej głośniki są prawidłowo podłączone i... lipa :O nie ma dźwięku poszperałam trochę i w panelu sterowania - dźwięk i urządzenia audio w głośności jest brak urządzeń audio w narzędziach diagnostycznych DirectX - nie znaleziono karty dźwiękowej 😭 rozumiecie coś z tego??? pomóżcie bezradnej kobiecie ;)

jak masz zintegrowaną kartę to po prostu nie zostały zainstalowane sterowniki. Dlatego nie masz dźwięku i pewnie jest w bios wyłączona karta.

tez mysle, ze to sterowniki, ja kiedys przypadkiem, niechcący usunelam :O

gdybyś wiedziała jaki masz chipset / producenta komputera można by poszukać na necie sterowników. Jest jeszcze inna opcja kupić zewnętrzną kartę dźwiękową pod USB. Zalety szybki montaż i łatwość obsługi.

Może zrób tak - odkręć /dwa wkręty/ lewą boczną osłonę obudowy. - poszukaj nazwy płyty głównej, na większości płyt głównych jest nadrukowana na samej płycie, - nazwę płyty wrzuć w Google, znajdź stronę producenta i z niej ściągnij i zainstaluj sterownik karty dźwiękowej. Nic więcej, tylko sterownik karty dźwiękowej Albo..., dowiedz się od właściciela kompa, jaka dokładnie jest w nim płyta główna - producent, model i dalej jak wyżej :)

nie musi otwierać obudowy nazwa płyty i model śmiga przy włączeniu komputera

matko masz Ty dziewczyno problem roboty na chwilę. Co byście zrobiły bez facetów.

Gość zsyp
obstawiam jeszcze jedną przyczynę , w BIOSie karta dźwiękowa jest zablokowana , należy wykonać restart kompa i wcisnąć klawisz DELETE aby dostać się do BIOSu i w konfiguracji sprawdzić , czy soud jest ENABLED

a nie masz jakiego kolegi/znajomego co trochę kuma się na komputerach żeby Ci pomógł?

spróbuj tak: panel sterowania->system->sprzęt->menadżer urządzeń-> i tam powinnaś mieć żółte znaki zapytania przy karcie dźwiękowej. kliknij dwa razy na karte dźwiękową i spróbuj zainstalować sterowniki automatycznie. czasem trzeba pare razy pobróbować. też miałam taki problem kiedyś

ale jeżeli ma w bios wyłączoną kartę to nie będzie nic miała w tej zakładce.

"nie musi otwierać obudowy nazwa płyty i model śmiga przy włączeniu komputera" Owszem, śmiga, ale czy zdąży odczytać ? :)

to zostaje ściągnąć i zainstalować aidę/sandrę/everesta ustalić jaki ma model płyty. Wtedy wchodzi na stronkę producenta płyty wpisuje model płyty i ma dostęp do sterowników. Instalacja bez problemu pod warunkiem że ma włączoną kartę z poziomu biosu. Inaczej trzeba przy włączaniu komputera wejść do biosu.

bo jak na razie to słabo widzę żeby ona to sama zrobiła. Musi jej ktoś pomóc