Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwion aaaaa

Czy mojej ciazy cos moze zagrazac>prosze niech sie ktos wypowie.

Polecane posty

Gość zmartwion aaaaa

hej, mam problem ,zmartwienia otoz,ostatnia miesiaczke mialam 04.11.2010 14grudnia poszlam do ginekologa i poprzez badanie dopochwowe stwierdzila.ze jest to 4tc i 3dzien wg.ostatniej miesiaczki byly to juz prawie 6tc. poszlam dzis do ginekologa innego,dnia 12.01.2011 stwierdzil ze jestem w 6tc i 4dniu wiec jak ginekolog 14.12 mogla sie tak pomylic z wiekiem ciazy skoro byla to taka wczesna ciaza, poza tym wg drugiego ginekologa zaszlam w ciaze z moich obliczen 28.11 gdzie juz bylam dawno po dniach plodnych ,nic z tego nie rozumiem :( wrocilam do domu ,chcialma sie zalatwic, a ja krwawie wrocilam szybko do niego,mam sie oszczedzac,przepisal mi leki i stwierdzil ze w 7-8tyg to sie zdarza...tio ja juz zglupialam i nie wiem w ktorym tygodniu ciazy jestem ale 6tci 3 dzien wydaje mi sie jakos malo realne...mysle ze wiecej ..

Gość do zmartwion aaaaa
jezeli lekarz powiedział ci że masz się oszczędzać to tak rób. A na twoim miejscu poszłabym jeszcze do 3 lekarza

skoro 4 listopada miałaś ostatnio miesiączkę (pierwszy dzień ostatniej miesiączki) to mnie wychodzi, że kończysz dziś 10 tydzień (10tc) wg pierwszej metody (czyli jutro jest 1 dzień 11 tygodnia), w której tygodnie liczy się właśnie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Druga metoda o której wiem, to liczenie od owulacji, biorąc pod uwagę długość Twoich cyklów i zakładając że owulacja przypadała ok. 18 listopada, wówczas wg tej metody dziś mija 6 dzień 8 tygodnia (minęło 7 tygodni i 6 dni) czyli od jutra zaczniesz 9 tydzień. Tutaj również możesz to wyliczyć: http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html Przewidywana data porodu to 11 sierpień, kiedy mija 40 tygodni.

ja mialam krwawienia w ciazy na poczatku, ciaza tez byla mniejsza a wlasnie patrze na moja coreczke ktora spi w lozeczku nie martw sie na zapas