Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama123456

Moja 12 letnia córka

Polecane posty

Gość mama123456

Moja 12 letnia córka która chodzi obecnie do 6 klasy podstawówki spotyka się od roku z pare lat starszym chłopakiem.On ma niecałe 16 lat.Boje się o nią że on ją skrzywdzi albo jej coś zrobi.Co mam jej powiedzieć aby ona się z nim nie spotykała ?

a co działa na twoja corke? musisz miec jakis sposob, w koncu jakos wychowywalas ja przez te 12 lat i mialas sposoby jak ja wystraszyc, nakazac jej cos itp. chyba ze jestes jedna z tych co preferuja bezstresowe wychowanie to masz za swoje. p.s. moze ten chlopak jest mily? zanim zaczniesz wieszac na nim psy moze sprobuj go poznac np zapraszajac go do waszego domu?

Gość klakierka
porozmawiaj z córką o nim, ale tak na spokojnie i NIE rób jej wykładów! (możesz też opowiedzieć j o swoich miłościach z dzieciństwa wtedy ona się przed tobą otworzy, ale mów i śmiej się z tego co przeżyłaś.)bo wtedy nic nie powie.. musisz go poznać osobiście i jeśli zauważysz że córce bardzo na nim zależy to nie zabraniaj jej spotykania się z nim. ale przede wszystkim poznaj go !

jak ja mialam 12 lat to nie myslalam o chlopakach... a ten koles czy nie mysli o seksie? ktory 16 latek chodzil by z 12 latka z dzieckiem? a nie sa oni po prostu znajomymi?

Gość kolomotywka
zaproś kolege do domu i poznaj go... dowiesz się z kim spotyka sie twoja cówrka pozwól im spotykać się u ciebie w domu... a córką poprostu pogadaj m. in. o antykoncepcji bo skoro interesuje się chłopcami to musisz wziąć pod uwage wszystko...

Gość sar-a
Poznaj go , zapros do domu- niech poczuje że jego dziewczyna nie jest anonimowa, niech wie ze ma rodziców którzy kochają jego wybranke i którym na niej zalezy. to naprawdę ważne . W tedy naprawde pomysli zanim ją skrzywdzi, bedzie tez widział was - ja kiedys tak zrobiłam, u mnie sie sprawdziło.

Gość Deliszja234
12 a 16 lat wydaje się dla mnie przepaścią. Ten chłopak pewnie już chodzi do liceum. Ja mając 12 lat byłam jeszcze dzieckiem, natomiast w wieku 16 lat jak ktoś słusznie wspomniał ludzie interesują się seksem, alkoholem itp. Są na zupełnie innym etapie rozwojowym, no chyba że ten chłopak jest wyjątkowo niedojrzały. Nie wyobrażam sobie żeby normalny 16-stolatek chodził z 12-stoletnim dzieckiem. W tym wieku chłopiec zamienia się już w faceta. Pewnie jeszcze trochę i zacznie namawiać ją do seksu, a jak można rozmawiać z 12-stoletnią córką o antykoncepcji??? Współżycie w tym wieku jest karalne. Prezerwatywą trzeba umieć się posługiwać poza tym różnie z gumkami bywa, a przecież nie pójdziesz z 12-stoletnią córką do ginekologa żeby przepisał jej tabletki.