Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motylek1985

jak myslicie?

Polecane posty

mam do wykonania zlecenie, graficzny projekt opakowań kosmetyków, wiem z doswiadczenia ze zaprojektowanie od podstaw oprawy graficznej opakowania zajmuje mi ok. 6-7 godzin. Nie mam zbyt dużego doświadczenia jako grafik ale znam sie chyba na tym i to całkiem niezle pytanie: ile kasy wziąć za zaprojektowanie jednego pudełka???

dolicz do tego amortyzację ( fotoszopy, maxy i inne bajery razem z aktualizacjami, komputer, drukarkę, dobry monitor) ( wyjdzie , że w ciągu roku musisz wydać około 20-30 tysięcy nie licząc wynajmu biura, sprzątaczki itp. czyli jakies dwa , trzy K za miesiąc. Zakładając, że w ciągu miesiąca bedziesz miała ze cztery takie zlecenia do każdego dolicz około tałka amortyzacji. Wtedy będzie to uczciwa niewygórowana cena.

I myślę, że te 6-7 godzin to stanowczo za mało ;) To raczej samo rysowanie. A gdzie czas na przemyslenia, pomysły ? czyli razy 3 ;)

... I pewnie kiedy podasz taką ostateczną cenę zobaczysz dziwny grymas na twarzy zleceniodawcy, dlatego koniecznie weź ze sobą aparat fotograficzny ;)

Gość gkh
jakie kończyłaś studia? grafikę na ASP może? :)