Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Unknownman

PLEMNIKI I ICH ŻYWOTNOŚĆ - prosze o radę

Polecane posty

Gość Unknownman

Witam, przeczytałem ostatnio, że plemnik dojrzewa przez 78 dni, w związku z tym mam pytanko - jak to w końcu jest, czy kochająć się codziennie, czy co dwa dni mężczyzna jest w stanie spłodzić potomka czy nie? bo skoro często opróżnia jądra to wniosek z tego że plemniki nie zdążą dojrzeć i nici z potomka:( ? czy może organizm że tak powiem ma "rezerwę" tych dojrzałych już? bardzo chcę mieć potomka z żoną a coś nie wychodzi:(

Gość lekarz mówił, że przy małej
liczbie plemników lepiej sie kochać raz w tygodniu - wtedy jest większa mozliwość trafienia w cel.

Gość ludzie jako gatunek
sa coraz slabsi, plemniki tez... Zbadaj swoja sperme. Coraz wieksza grupa mezczyzn ma nasienie o kiepskiej "ruchliwosci", malej liczbie plemnikow zdolnych zaplodnic kobiete. Lekarze mowia, ze lepiej kochac sie rzadziej, bo wtedy sa wieksze szanse...

Gość Unknownman
no to wtedy już chyba trzeba czekac odpowiedniej pory i robić testy czy akurat jest owulacja na to wychodzi. No własnie ale choćby raz na tydzień to tylko 7 dni a nie 70 więc chyba tez nie zdążą dojrzeć plemniki, jak myslicie?

Gość ludzie jako gatunek
przyjmuje sie, ze zdrowy mocny plemnik moze w drogach rodnych kobiety przezyc nawet do tygodnia. Takie slabsze przezyzwaja dwie, trzy doby. Wiec jesli wspolzyjecie tuz przed owulacja, to i tak kiedy jajeczko zostanie uwolnione z pecherzyka i zacznie wedrowke, jakis plemnik powinien je dopasc ;) tyle teoria. Ale jak jest w Waszym przypadku, trudno mi ocenic. Klopoty z zajsciem w ciaze moga byc tez po stronie kobiety. Warto udac sie po porade do lekarza.

Gość zxxxxxxxxxxxxxxxxx
przed generalnym przystąpieniem do płodzenia w wypadku kiedy plemniki mogą być słabe dobrze jest poczekać z miesiąc, tak by plemniki zdążyły dojrzeć. W tym czasie dobrze się odrzywiać, nie pić alkoholu, nie narażać się na wysokie temperatury, nosić nieuciskającą bieliznę i spodnie. Natomiast po odrodzeniu się plemników najczęściej pisze się o współżyciu co dwa, trzy dni. Oczywiście w okresie płodnym kobiety :)

Gość zxxxxxxxxxxxxxxxxx
jeszcze jedno - to że plemnik dopadnie jajeczko i powstanie dziecko nie znaczy, że to dziecko Wam się urodzi. Czytałam gdzieś, że w pierwszych dwóch tygodniach życia zarodka dochodzi nawet do 40% poronień - kobieta może o tym nawet nie wiedzieć.