Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama w marcu

Udzial w wypadku w ciazy

Polecane posty

Czesc, mam takie pytanko: 1 wrzesnia mialam wypadek samochodowy, bylam wtedy w 3-4 miesiacu ciazy. Mam w toku personal claim, wlasnie bylam w tym tygodniu na komisji. Przechodzialam przez standardowy whiplash ale bole plecow pozostaly do dzisiaj. Myslalm ze to od ciazy, mimoze przytylam jakies 6 kg tylko do teraz, ale lekarz mowi ze bzdura - bol plecow na bank od wypadku, nie mozliwe ze od ciazy bo za malo przytylam i kregosllup tak naprawde nie ma co nosic. A pytanie o kase: ktos mial odszkodaowanie zalatwiane prze cooperative legal services i wie ile to wszystko ostatecznie trwa i na ile kasy moge liczyc mniej wiecej? dzieki :-)

Gość kasa tylko
kasa żal....

Ja wiem czy zal? W marcu bede mama, kazde pieniazki sie przydadza, tym bardziej ze dostane tylko maciezynski i child benefit, bo maz za duzo zarabia zebysmy dostali jakiekolwiek inne pieniazki w postaci benefitow. Nie pisalam o sytuacji medycznej czy cos, bo maluszek ma sie dobrze, nic mu sie nie stalo. A ja? Swoje cierpie, plecy mnie tak bola ze czasami siadam i wyje a przeciwbolowego nic nie moge brac, nie wspominajac ze lekarze uznali ze maluszek narazie blokuje proces zdrowienia plecow. Ale to juz w sumie moja sprawa, pytalam kase bo jak pisze: kazde pieniazki sie z maluszkiem przydaja, a ze mam taka mozliwosc, to dlaczego z niej nie skorzystac?

jaki zal?? po to jest ubezpieczenie aby z niego korzystac.. byc moze autorka bedzie musiala wydac kase na msaze itp...nic nie wiadomo nie jestem w temacie, ale powodzenia a co do benefitow, tez myslalam ze przyslugiwac nam bedzie tylko child benefit, wczoraj zadzwonilam do tax credits i wyszlo im (estmate) 80 f miesiecznie, takze mila niespodzianka,

Tak liczylam na to ze te bole plecow to od ciazy w sumie, bo to by oznaczalo ze po porodzie przejda ;) A tu sie okazalo po spotkaniu z lekarzem ze jednak to przez wypadek i prosic boga to sie rozejdzie po poprodzie bo maluch juz nie bedzie naciskal,ale moze sie okazac ze sie nie rozejdzie i wtedy wlasnie bede potrzebowala fizjoterapii. Na szczescie za darmo jest powypadkowa w moim przypadku, wiec ok. A jak mowie kazde pieniazki sie przydadza z maluchem, tak sobie pomyslalam ze moze ktos takowe odszkodaowanie dostal wiec wie. laporushi27 - rzeczywiscie mila niespodzianka :) A jak sie nalezy to trzeba brac - nie po to sie placilo podatki i NIN-y przez taki czas zeby teraz nie korzystac w pomocy. Ciekawe czy autor postu kasa tylko, kasa zal - nie pobieral by pieniazkow ktore mu/jej sie naleza...

Gość pewnie juz sie zali swojej
wez nie pisz ciagle pieniazki, bo sie rzygac chce jestes dorosla to pisz pieniadze

Gość pewnie juz sie zali swojej
odszkodowanie ci sie nalezy jak psu buda, wiec walcz o swoje kiedy zakladalas sprawe?? jak od razu po wypadku to troche dlugo sie ciagnie

czepiacie sie ;) Sprawe mialam zalozona od razu po wypadku automatycznie, ale miedzy czasie sie przeprowadzilismy i cos zle adres zanotowali i na pierwsze spotkanie na komisje ktore mialam na poczatku grudnia sie nie stawilam. Tak mi sie wydawalo ze to dlugo to wlasnie kolo 5 grudnia do nich zadzwonilam a oni czemu sie nie stawilam na komisje, no to wyjasnilo sie ze adres pomieszali i dostalam na komisje na styczen wlasnie teraz we wtorek bylam, wiec w sumie ponad miesiac poslizgu. Dlugo myslisz? nie znam sie, bo nigdy wypadku wczesniej nie mialam.

Gość ten Gabriel to Szymon Rząca
jak byl poslizg z medicalem to jeszcze troche poczekasz w takim razie