Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelsssss

tabletki anty a operacja

Polecane posty

Gość pudelsssss

nurtuje mnie jeden problem a mianowicie na 9.02 mam ustalona operacje wyjecia srub z uda prawego ( 1 proksalnie , 2 dystalnie) biore tabletki anty syndi-35 w ulotce pisze zeby odstawic je 6 tyg przed operacja, lecz ja zastanawiam sie co by byl gdybym przez caly czas je brala nie robiac zadnych przerw, bo napewno wyde ze szpitala przed walentynkami i napewno bede wspolzyc z chloapkiem a nie chce uzywac gumek ani niczego innego bo jestem przewrazliwiona i ufam tylko tabletkom, a wiadomo ze z guma nie poszaleje sie zbytnio bo moze peknac, co myslicie o nie przerwywaniu brania tabsow przed operacja? jakiemoga byc skutki uboczne?

Gość lepiej nie ryzykuj
nie bez powodu kaza odstawiac piguly przed operacjami. Zapytaj swojego lekarza, ktory ma wykonac zabieg, czy mozesz nadal brac hormony. On musi o tym wiedziec! W razie komplikacji leki moga wchodzic w rozne korelacje. Byc moze w Twoim przypadku nie ma takiego ryzyka, ale to lekarz w tym wypadku decyduje, nie Ty. Nie wiem, czy na przyklad ryzyko krwawien sie nie zwieksza...?

Gość SŁONKO119
MOja sis też miała operacje i tez brała te tabletki.I lekaz powiedział że i tak by musiała przed każda operacja je zostawic więc sie nie martw nie chcesz miec dziecka to pobaw sie z zabezpieczeniami alebo dzisiuś a ile masz lat

Gość pudelsss
mam 21 lat to stanowczo za wczesnie na dzieci :) a jaka antykoncepcje radzicie na czas nie brania tabletek? tylko prosze nie piszcie ze prezerwatywa bo to nawet nie wchodzi w gre ;/ mialam juz kilka akcji ze pekla i musialam naginac na drugi dzien bo escapelle ;/ chcialabym taka przy ktorej bede mogla toche poszalec no i zanim dostane kolejngo okresu po operacji to troche minie wiec beede musiala sie jakos przez ten czas dodatkowo zabezpieczac ale jak?

Gość lepiej nie ryzykuj
szklanka wody zamiast ;) a tak powaznie, nie wiem co lepsze od gumki... Sama nie wyobrazam sobie stosowania pianek, czy globulek "antyplemnikowych". Zapytaj lekarza, czy w Twoim przypadku musisz odstawiac pigulki... Zabieg, ktory Cie czeka bedzie w znieczuleniu ogolnym? Jak dlugo trwa?

Gość lepiej nie ryzykuj
a jezeli nie bedzie innej rady... Coz... Ty chlopakowie loda, on Tobie minetke i...dziekujemy bardzo za ciag dalszy ;) no, chyba ze seks analny. Ciazy nie bedzie ;)

ja miałam laaroskoie echerzyka żółciowego, od narkozą i brałam cały czas tabletki, ale to dlatego że mi się zwolnił termin i się nagle okazało, że zabieg mam za tydzień. musiałam tylko wppisać co biore w ankiecie dla anestezjologa, naszczęście nie było kompplikacji, ale leppiej porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem.

Gość pudelsss
napewno to bedzie w znieczuleniu ogolnym poniewaz mam sruby doszpikowe . podejrzewam ze znieczula mnie dolędzwiowo poniewaz przeszlam juz 2 operacje i obydwie odbywaly sie wlasnie po znieczuleniu w kregoslup przez co nie spalam tylko mialam sparalizowane nogi i nic nie czulam. mysle ze bedzie trwalo to bardzo krotko max godzine bo mam jedna srube wzdluz calego uda w kosci i 2 w poprzek, prostopadle do kosci , wiec naciec , ale moge sie mylic, wiedzialam ze predzej czy pozniej ta operacja sie odbedzie ale nie wiedzialam ze wlasnie przed walentynkami. dlatego musze cos wymyslec innego do zabezpieczenia bo analu nie lubie a jednak jak piszecie bede musiala odstawic te tabletki