Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiutka3

Spaghetti :)

Polecane posty

Czy któraś z Was, ma przepis na dobre spaghetti, ale nie takie bolognese, bo już mi się znudzilo... zjadłabym może z jakimś sosem śmietanowym i brokułami... no ale jak się za to zabrać??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wertet
a moze carbonare?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośka,,,,
dodajesz tytkę jak przy bolonese :P dodatkowo kup brokuły i ugotuj żeby bylo ich troche w tym sosie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wertet
hmm.. jak chcesz koniecznie z brokułami to: podgotuj brkuły ale by nie były takie miekkie rozciapane tylko normalnie. na patelni zeszklij troche pokrojonej w kostke cebule, wrzuc 2 plasterki szynki pokrojonek w kosteczki (takie małe plasterkowe kosteczki) i brokuły które lekko rozdrobnij wczesniej. zales smietana i przypraw. poczekaj az sie lekko sos zredukuje i juz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość khigga
polecam z tuńczykiem - podsmażyć cebulkę wlać pomidory krojone z puszki razem z sosem, rozdziabać na patelni, dodać łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru, dużo ziół prowansalskich, posiekany czosnek przynajmniej 2 zabki, 1 lub 2 puszki tuńczyka (mozna z wody i z oleju też) i dosypac zielonych oliwek. Przydusić trochę a potem zalać tym ugotowany makaron, na wierzch można startym żółtym serkiem posypać. Oryginalnie posypuje się pamrezanem, ale ja go akurat nie lubię, wolę zwykły żółty serek zetrzeć. I pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ygukh
sos parykowy papryka, cebula, czosnek, przyprywamy, moga byc tez pomdory (koncentrat czy z puszki) podsmazamy dobrze papryke z cebulka, na sam koniec dodajemy czosnek, zalewamy bulionem, dusimy do miekkosci i az troche odparuje woda, przyprawiamy, dajemy koncentrat, zaprawiamy smietana i maka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z sosem szpinakowym do garnka wlewasz smietanke - najlepsza jest laciata - 18% lub 30%, do tego wrzucasz zamrozony szpinak i gotujesz na malym ogniu. Gdy szpinak sie rospusci - oczywiscie co jakis czas wsyztsko mieszasz - dodajes przyprawy jakie lubisz ja w sumie ddoaje tylko pieprz i sol i koniecznie wycisniety czosnek. Troche zageszczasz maka z woda i gotowe :) mieszasz z makaronem i mas zpyszne danie. z sosem serowym tez wlewasz do garnka smietanke taka jak w pprzdnim przepisie, wrzucasz potarty zolty ser np. parmezan, doprawiasz do smaku, pod koniec dodajesz posiekana pietruszke i mieszasz z makaronem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×