Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

filolala

Czy mam szansę dostać się na studia doktoranckie z zarządzania?

Polecane posty

Cześć, posiadam tytuł magistra filologii, ale na studiach licencjackich powtarzałam niestety rok, chociaż na licencjacie mam 4+. Moim wielkim marzeniem jest dostać się na studia doktoranckie na Uniwersytecie Ekonomicznym w Kolegium Zarządzania lub w Instytucie Badań Przemysłowych ORGMASZ. Wiem, że przyjmują tam osoby po kierunkach nieekonomicznych. Kiedyś studiowałam dziennie zarządzanie, ale niestety z powodu choroby musiałam zrezygnować z tego kierunku. A bardzo chciałabym się rozwijać naukowo w tej dziedzinie. Czy przez to, że powtarzałam kiedyś rok na studiach licencjackich nie mam w ogóle szans się dostać na studia doktoranckie? Orientuje się ktoś w procesie rekrutacji? Rozważam jeszcze najpierw odbycie studiów podyplomowych, po których będę miała tytuł master of science, ponieważ chcę pracować we finansach. A czy to ułatwiłoby mi drogę do dostania się na studia doktoranckie? Proszę o odpowiedź, bo dręczy mnie ta sprawa.

Z tego co się orientuję to dwa ostatnie lata musisz mieć zaliczone według planu studiów, a to co wcześniej nie ma znaczenia. Najlepiej poczytaj zasady rekrutacji, tam na pewno jest to napisane.

Gość dla przyszłej Pani dr
Lepiej poszukaj sobie dobrej pracy bo w wieku 30 paru lat zostaniesz z papierkiem na lodzie, no chyba że masz dzianych rodziców :)

Gość to ze powtarzalas gdzies tam
cos na poczatku to nie ma znaczenia. U mnie liczyla sie srednia z magisterki. Ale ja mialam studia dwustopniowe. Mysle, ze do 2 lat wstecz sie moga cofnac i tyle. No poza tym nie wiem jak na tych Uczelniach ale mnie byl egzamin z jezyka i rozmowa jeszcze. No i warunek, ze mam promotora. Ale teraz zdaje sie przyjmuja bez tego. Jak ja zaczynalam to promotor liczyl sie najbardziej akurat. I to najlepiej dr hab., a nie prof. Tylko po filologii zmieniac zupelnie kierunek? No ale takie przypadki tez znam ;)

Gość to ze powtarzalas gdzies tam
i w sumie to popieram wypowiedz wyzej :D ale ja to akurat chcialam sobie przedluzyc mlodosc ;) Poza tym jak szukalam pracy wtedy (a chcialam w zawodzie) to mnie nigdzie na praktyke na budowe nie chcieli przyjac ani do biura projektowego, wiec zdecydowalam sie zostac na Uczelni.