Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowamambax3

Okulary.

Polecane posty

Gość kolorowamambax3

Witam ; ). mam 15 lat i noszę okulary. ; / mam dosć duza wade astygmatyczna i okulary pomniejszaja moje oczy ; ( Moja wada wynosi OL: sfera -4.0 cyl.-3.0 OP. sfera -3.5 cyl -1.5. chcialabym bardzo nosić soczewki kontaktowe ale z tego co slyszalam to nie produkuja z takimi duzymi mocami, tylko sa na zamówienie i sa strasznie drogie .. ; / a mnie niestety nie stać na to aby wydawac duzo kasy. moja mama jest przeciwna wlasnie ze wzgledu na koszt. ale moze Wy astygmatycy mi pomozecie? jak jest z tymi soczewkami ? czekam na odpowiedzi. Pzdr. ; )

Gość myśle tak
idź do dobrej kosmetyczkiwizarzystki niech ci pokaże jak masz się malować żeby oppptycznie powiększyć oko i weś bardzo dobrą (szczerą przyjaciółkę żeby następnym razem pomogła ci dobrać oprawki.

Gość zatrudniona w Warszawie
Nie bardzo rozumiem, jakiej pomocy oczekujesz? Finansowej? :P Skoro nie stać Cię ani Twoich rodziców na soczewki to nosisz okulary, proste. Ja też mam astygmatyzm i noszę okulary i nic w tym nie widzę strasznego. Nawet się nigdy nie zastanawiałam nad soczewkami, bo jakoś nie widzi mi się grzebać sobie w oczach :p