Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrish

Jak długo każda z was czekała na ciążę po odstawieniu pigulek ?

Polecane posty

Gość Patrish
Ja miałam doklanie tak samo, kiedyś modlilam się żeby nie być w ciąży a teraz tylko tego Chce! Tak jak mowisz, wszystko inne zeszło na dalszy plan! A wogole na jakiej podstawie on założył taka diagnozę?

diagnozę postawił na podstawie usg. Kazał mi zrobić jeszcze prolaktynę, ale tą mam w normie.

Gość Patrish
Dobrze ze wyszukalas innego lekarza ja zrobiłabym tak samo! Niema co się opierać na opinii jednego! 3mam za ciebie kciuki i daj nam znać jak było u drugiego lekarza. Ja nierozumiem dlaczego tak jest ze wszystkie malolaty lub inne Kobiety które niechcą dzieci zachodzą w ciążę! A te co tak bardzo pragną dziecka musza się starać i czekać latami :(

Gość anka skakanka 00000
Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, ale okazało się puste jajo :( o drugą ciążę starałam się 2 lata.

Gość Patrish
Puste jajo? A co lekarz powiedział? Mogło To być przez tabletki? Pozdrawiam :)

Wiem, że to niesprawiedliwe, ale cóż takie życie, może po prostu później jak dostaniwmy to, o czym tak bardzi marzymy i o co się tak długo staramy, to będziemy to bardziej doceniać :) Ja idę na następną wizytę 27, więc powiem co i jak, ale do tego czasu myślę, że jeszcze będziemy sobie tutaj rozmawiać. A tak poza tym, to musiałam ubłagać babkę w rejestracji, bo 1 wolny termin mi powedziała na marzec, ale praktycznie jej się rozpłakałam do telefonu i na następny dzień zadzowinła z terminem na 27. Idę prywatnie, a takie kolejki, ale to bardzo dobry lekarz, więc warto poczekać :)

Gość Patrish
Eta prosze pisz tutaj do mnie od razu lepiej Jak jest nas wiecej i możemy sobie o tym porozmawiać :) ciesze się ze jest to forum :) Jednego dnia chciałabym Przeczytać wiadomości ze każdej z nas Się udało ! :)

Patrish, a byłaś już u lekarza? masz już dzieciątko jakieś? ile masz lat? jeżeli oczywiście mogę zapytać :)

Ja też bym chaiała, a później będziemy sobie pisać i wymieniać się radościami związanymi z naszymi pociechami i będziemy przeżywać ich pierwsze kroki, pierwsze siku do nocnika, pierwsze mama :)

Gość Patrish
Mam 24 lata jestem pierwszym miesiącu starań i rozczarowana wiem ze to dopiero pierwszy miesiąc Starań po odstawieniu tabletek ale Miałam nadzieje... A ty mi Napisalas ze mialas tak samo w czerwcu potem myslalas ze w drugim cyklu już na 100 procent zajdziesz w ciążę i nic! Tak strasznie się boje :(

Gość Patrish
Dziś dopiero 3 dzień tego wstretnego @ ! Jeszcze Cały miesiąc czekania :( ty tez Się starasz o swoje pierwsze ? Dobrze ze idziesz Do tego lekarza poznać inna opinie napewno coś Poradzi :) tylko jak na coś Czekasz to te dni się strasznie dluza...

Gość Patrish
Tu poprostu chodzi o to ze jak rzucilam tableki To myślałam ze od razu zajde w ciążę! Dopiero Potem dowiedziałam się ze to nie takie proste! Wiem ze to brzmi śmiesznie ale dopiero wtedy Znajme powiedziały mi ze trzeba Czasu itd. Żałuje ze ten głupi lekarz o tym niewspomnial zanim zapisał mi tabletki anty ! Wkurza mnie to poprostu.. Coś czego się wogole niespodziewalam :(

Witajcie dziewczyny 🌼 czytam Was i czytam i widzę siebie a raczej swoją sytuację w jakiej byłam w sierpniu 2009 roku odstawiłam pigułki bo miałam mnóstwo skutków ubocznych (7 na 10 wymienionych w ulotce) postanowiliśmy z mężem, że zaczynamy starania o dziecko ale żeby mieć pewność, ze dobrze robimy poszłam do gina i ten powiedział, ze teraz po odstawieniu pigułek jest najbardziej płodny czas w ciągu 3 kolejnych miesięcy no więc kochaliśmy się jak zwykle ale bez żadnych zabezpieczeń i co miesiąc kiedy spóźniał mi się okres myślałm, ze to juz ale moje cykle tak mi się rozregulowały po tabletkach, ze miałam raz nawet cykl dłuższy niż 50 dni. Potem z nowym rokiem zaczęłam mieć okres co tydzień dwa, hormony mi wariowały ale nadal się staraliśmy pomimo PCOS jakie leczyłam przez 10 lat i wreszcie w lipcu po obronie pracy na studiach a po roku bezowocnych starań postanowiliśmy z mężem, ze zaczniemy bardziej działać i tak trafiłam do kliniki niepłodności w miejscowości niedaleko miejsca naszego zamieszkania. Leczenie jako takie zaczęło się w sierpniu tzn. najpierw monitoring cyklu, potem leczenie i tak oto w grudniu 2010 zaszłam w ciążę nawet mój gin z kliniki niepłodności namawiał nas już tylko na inseminację bo mąż miał niskie parametry nasienia a ja PCOS i podwyższoną prolaktynę i mimo to udało się w 17 cyklu starań. Cykl był stymulowany ale nie była to ani inseminacja ani in vitro poprostu jakoś tak się udało. Narazie wg @ jestem w 8tc wg usg w ok 6tc (późno miałam owulację) i choć męczą mnie dolegliwości ciążowe to mam nadzieję, ze niebawem wszystko wróci do normy i będziemy mogli cieszyć się naszą Kruszynką. Więc dziewczyny głowa do góry PCOS to nie wyrok mi też lekarze powtarzali, ze ciężko będzie z zajściem w ciążę o ile wogóle się uda i jednak udało się więc warto wybrać się do dobrego lekarza i zapytać o możliwości leczenia - życzę Wam powodzonka w staraniach.

Gość Patrish
Lila dziękuje za ta wypowiedz! Tak miło To usłyszeć ! Gratuluje :) mam Nadzieje ze eta to przeczyta. Bardzo poprawilad mi humor i cieszę się ze ci się udało :)

Patrish, ja się staram o pierwsze dzieciątko, mam 27 lat, staram sie od czerwca. Ja jak odtsawiałam tabletki, to lekarz też mi powiedział, aby uważać (ponieważ podkreślił, że najpierw wypadałoby mieć męża) przez pierwsze 3 miesiące, ponieważ szanse zajścia są większe. Więc oczywiście jak tylko to usłyszałam, to się ucieszyłam i kochaliśmy się często. Później jakoś z każdym miesiącem zaczęłam trochę tracić nadzieję... Moja siostra zaszła w ciążę w 1 cyklu po odstawieniu i jak to określił mój szwagier, nawet nie zdążył dokończyć :)) Więc chyba każda z nas jest inna, nie ma reguły, jedne zachodzą od razu, inne po jakimś czasie. Lila ... mam prośbę, napisz w jakim mieście ta klinika. Może akurat jesteśmy z tego samego regionu, to jak mój lekarz 27 mi nie pomoże, to się wybiorę (jak to blisko), a poza tym to gratulacje :))) MAMO :)

eta.05 ja mieszkam niedaleko Opola i właśnie w Opolu jest taka klinika leczenia niepłodności oto link do niej: http://www.invitrogmw.pl/mm.php?mi=1 ja chodzę do dr Tomali na poczatku słyszałam opinie o nim, ze naciągacz tylko kase wyłudza i być moze tak jest bo mnie i męża też usilnie namawiał na inseminację ale zawsze możesz powiedzieć NIE i szukać jeszcze innych rozwiązań nawet z tym samym lekarzem. Jeśli mieszkasz na opolszczyźnie to polecam GMW Embrio jak dla mnie zawsze fachowa obsługa, mam kontakt z lekarzem zawsze kiedy potrzebuję. Kiedy mnie coś martwi dzwonię i pytam lekarza widać, ze opiekują się pacjentkami w końcu za to im placimy hehe Eta.05 skąd jesteś? Patrish PCOS to na pewno jakaś trudność ale myślę, że warto z nią powalczyć jak to mówi mój mąż jak się czegoś bardzo chce to prędzej czy później i tak się to zdobędzie... życzę powodzonka!

Gość anna maria 22
3 lata

Ja mieszkam w Częstochowie, ale mam rodzinę w Opolu i prowadzę zajęcia na uczelni w Opolu, więc tam bywam, to nie problem, myslałam, że napiszesz Gdańsk, Szczecin albo jakiś Białystok, to by był problem, ale Opole, to blisko jest, zresztą codziennie też pracuję w miasteczku w drodze na Opole (80 km) :)

Gość filifi
Hej,nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda,ale chciałam się podzielić swoją radością,dzisiaj zrobiłam test może trochę za wcześnie bo właśnie dzisiaj powinnam mieć @,ale były dwie kreseczki,jedna taka blada,za parę dni powtórzę test,mi się udało chociaż nie dowierzam,i wam również życzę powodzenia w staraniach.

filifi gratuluję Ci bardzo:) Ja też jestem świeżo po odstawieniu tabsów, też mam PCOS i też staraliśmy sie już w tym cyklu o dzidzię.Jak na razie 28 mam dostać @, mam jakieś dziwne objawy już od paru dni, także mam nadzieję że to nie z odstawienia ale z powodu ciąży:D Pewnie jesteś szczęśliwa.

Gość filifi
Gruchaweczko życzę ci obyś cieszyła się tak jak ja,byłybyśmy w ciąży w podobnym czasie,mi termin przypada na 4 październik,ja też miałam takie wczesne objawy np.zgaga,potworny głód,mdłości,ale myślałam że to moja obsesja,nie chciałam się nakręcać,no ale najważniejsze że się udało.

Gość Gwiazzzdka
ja z chlopakiem staramy sie dziecko 3 raz wlasnie wypadaja dni plodne i wielka nadzieje ze wkoncu sie uda 3 miesiace temu obudzil sie wemnie wielki instynkt maciezynski. duzo osob mowic ze niemozna o tym myslec odstresowac sie ale niemoga a zwalszcza dlatego ze moja przyjaciolka zaszla w ciaze za niedlugo rodzi i ciagle mam z nia tez temat opowiadania co kupila i tak dalej pokazywanie ciuszkow booze tak sie ciesze z jej szczescia ale w sobie czuje taki zal ze dlaczego niemoze mi sie udac i przez to wszystko mysle ciagle o tym... pomocy !!! mam nadzieje ze tym razem niezobacze @ .... co mam zrobic zeby o tym niemyslec ??

Gość gość
Po hormonach mozesz zapisać się na in vitro