Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anusia78

Kto tak jak ja dluzszy czas stara sie o dzidzie????

Polecane posty

Gość Anusia78
sabcia74 masz racje wiesz majac idealne wyniki i jedno dziedzko nie pomyslala bym ze moge miec taki problem Moj maz jakos to wytrzymije moje wachania nastroju tez Strasznie pragnie dziedzka a ja koazalam sie wadliwa

Gość sabcia74
Anusia a to jest diagnoza jednego lekarza czy kilku ? Ja z mojego doświadczenia widzę że straciłam 5 lat słuchając niedouczonych lekarzy. W sierpniu dopiero tarfilam na odpowiedniego i az wierzyć mi się nie chciało ze dał mi jakaś szanse, i dzięki Bogu z punktu widzenia medycznego mam drożny jajowód a lekarze mówili tylko in vitro. To się okaze czy zajde w ciążę czy nie ale główny powód braku ciąży został usunięty. Ciesze się ze trafiłam na mądrego lekarza.

Gość Anusia78
ja co miesiac mialam okropny bol miedzy 10-16 dniem cyklu i tak sie okazalo ze jajeczka pekaja u mnie 16 dnia szczerze bol tak straszny ze czasmi ochoty kochac z mezem sie nie moglam utykalam na noge do momentu kiedy pekl i potem ulga

Gość Anusia78
Jestem z Zielonej Gory a jezdzilam do Poznania do Pawelczyka teraz do Krakowa i wszyscy mowia insyminacja bac in vitro bo zadnych skotkow mimo takich dokladnych cykli i monitorowania niestety ciazy nie ma a nasienie idealne sama sie zdziwilam

Gość Anusia78
Wiesz madry lekarz to wielki cod moj jest zawsze pod telefonem na kazde zawolanie prywatnie i w szpitalu zalatwia wszystkie wyniki zadnego innego nawet poprowadzi mi na miejscu stymulacje do in vitro pojade do Krakowa na punkcje oraz na trasnsfer

Gość sabcia74
Życzę Ci z całego serca żeby się udało :) ja jeżdzę do Katowic Ligoty do lekarza

Gość paulinkaaaq
Zle to jest wymyslone, ze ktos kto marzy o dziecko i moze mu gwiazdke przychylic ma kłopoty z poczeciem a jakas nastolatka na imprezie raz dwa zachodzi i ma kłopoty tylko :-(

Gość Anusia78
Wiesz ja tez trzymam za ciebie kciuki bo wiem ze te rozczarowanie co miesica do milych nie nalezy i czekamy razem do 21?

Gość paulinkaaaq
Ja tez zycze powodzenia!!! Zeby sie udało

Gość Anusia78
no widzisz i nikt nam niechce pomodz panstwo stac na leczenie narkomanow alkoholikow na nasze in vitro juz nie a czekaja na przyrost dzieci Glupota

Gość sabcia74
No już nie mogę się doczekać 21 :) mam podwyższoną temperaturę i czuję boł w dole brzucha ciekawe czy to może coś znaczyć ? Jak myślicie ? No koszty in vitro są ogromne, i jak jeszcze sie nie powiedzie ....

Gość Anusia78
paulinkaaaq i tobie sie uda kazda z nas ma jedno mazenie by dotknac malych raczek i stópek popatrzec w male niewinne oczy zobaczyc pierwszy usmiech

Gość sabcia74
paulinkaaaq, no nie ma sprawiedliwości na tym świecie ale myslę że kiedys nam wszystkim się uda doczekać tego ogromnego szczęścia :)

Gość Anusia78
mnie troche kluje w prawym jajniku ale nic pozatym juz przestalam szukac objawow jak dlugie masz cykle?Co do kosztow to fakt leki 2800-3500 i sam zabieg z punkcja 7500 masa kasy ale ja juz nie chce czekac i sie wykanczac chyba psychika za bardzo oslabla przez rok dawalam rade teraz przestaje sobie radzic ze ciagle zawodze

Gość sabcia74
No z tymi cyklami to tak różnie, kilka lat temu miałam jak w zegarku co 28 dni, a teraz od 25 do 29. ostatnio pomagałam sobie testami owulacyjnymi, no nie wiem czy się udalo ale zobaczymy za tydzień

Gość sabcia74
Ja pytałam kilka late temu to koszt łacznie 10 tys z lekami i całą resztą, ale żeby się udało to człowiek by nie tyle zapłacił

Gość Anusia78
przekonamy sie obie ja mam jak w zegarku test lezy zreszta kolejny w szafce nocnej i nawret nie zal mi by bylo na wydana kase na leki byle tylko 2 kreseczki zobaczyc a tu jeszcze dlugi tydzien

Gość Anusia78
koszty zalezne od wynikow oraz tego czy dlugi czy krotki protpokol mi lekarz zlecil leki wykupilam na wlasna reke i 1000 zl zaoszczedzilam cena w klinice to 3000-4000 a in vitro tez mozna chyba ze trzeba nacinac zarodki do tego by sie lepiej zagniezdzily mnie tez wyniesie z dojazdem 10000

Gość Anusia78
Jesli do marca sie nie uda to zaczynam 21 z tabletkai a potem zastrzyki bede chciala o transfer 3 zarodkow bo nie wszystkie musza sie przyjac bac rozwinac najwyzej bedzie nas troche wiecej w domu:-))

Gość sabcia74
Oby się tylko udało :) ja tez chciałam podejsc do in Vitro ale mąz nie chciał

Gość paulinkaaaq
Na czym polega in vitro, bo tak sie o tym słyszy,ale nie wiem za bardzo jak to się odbywa? Jakie sa sznse po in vitro?

Gość sabcia74
Ja jeszcze nie kupiłam testu :)

Gość Anusia78
oj mialam trohe w szafce zostal pstatni :-))moze ostatni da mi radosc

Gość Anusia78
sabcia74 a jaka masz rano temp.?mierzysz codziennie?

Gość sabcia74
No własnie dzisiaj wpadłam na to żeby zmierzyc temp. ale dopiero po południu to zrobiłam, nie rano, miałam 37,6 i nie wiem czy to jest jakis wynik zbliżony do prawidłowego czy raczej fałszywy ?

Gość sabcia74
jutro napewno zmierze, zaraz po przebudzeniu :) ale ciekawa jestem czy ten robiony po południu może bardzo się róznić od rannego

Gość Anusia78
paulinkaaaq in vitro to metoda zaplodnienia pozaustrojowego choduje sie jajeczka podczas podawania lekow czasem ich liczba osiaga 15 do 18 w takim cyklu gdy beda dojrzale miedzy 18-20 mm zostano pobrane igla przez pochwe i w warunkach laboratoryjnych poddane zaplodnieniu bac naturalnemu bac za pomoca igly prze 2 dni beda rozly i sie dzielily w 3 dniu wypada transfer i zostana przeniesione do macicy U mnie prawdopodobienstwo to 40/60% w cyklu naturalnym 10-20%

Gość Anusia78
u mie po poludniu temperatura jest nizsza niz rano:-)

Gość sabcia74
Witaj TheOleska, życzymy Ci tego oby nam wszystkim się udało :)