Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tralalalalalla

Aparat ortodontyczny.

Polecane posty

Gość Tralalalalalla

31 stycznia mam wizytę u ortodontki.Bardzo bym chciała mieć aparat na zęby ale strasznie boje się wyrywania zębów-obawiam się że to może być konieczne.Na samą myśl o wyrywaniu robi mi się słabo.Nie boje się bólu,tylko mam jakiś lęk przed krwią(ostatnio jak pobierali mi krew z żyły zemdlałam).Jestem gotowa na ból związany z noszeniem aparatu.Pytanie Czy potrzebne jest wyrywanie,a może istnieje jakiś inny sposób?.Dodam że jedna dwójka jest cofnięta:/ Ja podziękuje jeżeli usłyszę o wyrywaniu.

Gość w dużym stopniu zalezy to od
twojej wady. U mnie 2 ortodontów chciało mi rwac czwórki, bo stwierdzili, że jest za mało miejsca ( proponowali klasyczne aparaty z gumkami) a jak trafiłam do ortodonty który leczy aparatami damona to jakoś nie chciał mi nic rwac i stwierdził, że rwanie jest zbędne. Aparaty damona są ok 2000 droższe od zwykłych...

Gość w dużym stopniu zalezy to od
aha, i jak poczytałam w necie o damonach to ludzie piszą, że ich zakładanie i podkręcanie nie boli, w przeciwieństwie do klasycznych

Gość nosiłam apaat
hej, ja nosiłam aparat. zwykły, metalowy. tez dygałam sie strasznie przed wyrywaniem zębow, biegunke miałam przed wizytą u dentysty;p miałam wyrwane dwie czwórki. po pierwsze to kompletnie NIC nie boli, jedynie małe ukłucie przy zastrzyku, ale samo wyrywanie nie boli. a potem krew sie jakos specjalnie nie leje. to raczej od razu zastyga i jedyna krew jaką zobaczysz to jak sobie w domu wyjmiesz tą gaze którą ci dentystka przyłoży do rany. no i potem troche przy myciu zębow moze troszke byc krwi, ale tyle co zazwyczaj jest jak sie przygryziesz albo przesadzisz ze szczotkowaniem, takze nie ma sie czego bac. a za to sie swieci zajebistym usmiechem po zdjeciu aparatu !!:):)