Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwinaa343

LECZENIE ZĘBÓW W CZASIE CIĄŻY.....???

Polecane posty

Gość Malwinaa343

Hej dziewczyny jestem w 32 tc przed ciążą miałam problem z zębem którego miałam zrobić a że boje się dentysty bardzo odłożyłąm to na pózniej i ciągle miałam jakieś wytłumaczenie....ostatnio ząb ten mnie podbolewa....i boję się ze jak mnie rozboli to będzie masakra,zęba muszę wyrwać i myślę że będą musieli mi naciąć dziąsło bo mi sie złamał obniżył itp....w każdym razie napewno będzie mnie bolał gdy znieczulenie przestanie działać i teraz nie wiem czy mam go robić czy poczekać aż urodzę ,ewentualnie czy mogę brać coś prócz apapu przeciwbólowego ?i czy wogule mogę iść do dentysty w III trymestrze?

Gość Malwinaa343
nikt nie odpisze?

Gość stokrotajjj
ja leczylam zeby w ciazy bo zaczely mnie bolec jak cholera, plakalam z bolu. Dla kobiet w ciazy jest inne znieczulenie ktore nie wplywa na dziecko

Gość Malwinaa343
Dzięki za odpowiedz,oki ale wiesz boję się bólu jak będzie po wszystkim jak znieczulenie sie skończy....wyrywanie zęba ponoć boli pózniej więc nie wiem czy sie na to decydować skoro nie będe mogła zażyć nic mocnego na ból

Gość stokrotajjj
nie boli;) najbardziej bola nerwy jak masz zepsuty zab a jak sie je wyrwie rana nie boli az tak bardzo. Moj lekarz kiedys powiedzial mi ze nie ma nic gorszego jak chodzic z zepsutymi zebami w ciazy... Ponoc to moze wplywac na dziecko:( tak samo jak zepsute zeby szkodza na serce. Za to jak zacznie bolec zab w ciazy to jest dopiero masakra, sama sie przekonalm nie mozna brac tab.przeciwbolowych wiec nic Ci nie pomoze. Ja bylam tak zdesperowana ze w sobote jechalam na dyzur do prywatnego dentysty i dalam 300 zl!!! Ktore musialam pozyczyc bo kasy nie mialm , tylko za borowanie i wsadzenie lekarstwa do zeba.

Gość Malwinaa343
oki dzięki za odpowiedz w takim razie przejdę się do dentysty;) pozdrawiam