Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowiarka0510

Wyjazd UK - pomoc

Polecane posty

Gość niedowiarka0510

Witam Głęboko się zastanawiam nad wyjazdem . Niestety nie mam znajomych ani nikogo w UK. Jak najlepiej zorganizować taki wyjazd, agencja pośrednictwa??? Prośba o informacje i pomoc na maila niedowiarka0510@gmail.com Dziękuję

Gość kozibonk.......
w taki wypadku najlepsze wyjscie to au-pair

Albo jako osoba mieszkajaca i opiekujaca sie osoba niepelnosprawna lub starsza, bardzo dobrze platne bo ponad 500 funtow tygodniowo , wpisz w google "live in carers" plus miasto do ktorego chcesz wyjechac i znajdziesz tam agencje, mozliwe ze musisz zrobic jakis kurs przygotowawczy zanim podejmiesz taka prace ,ale to wtedy musialabys go zrobic w Polsce.

Gość Permanentna_UK
500 f tygodniowo za carer? Slyszalam, ze ok 8 f za godzine, co wcale duzo nie jest, a praca bardzo ciezka, nie kazdy sie nadaje. Ale oczywiscie ze mozesz sprobowac.

Gość kozibonk.......
Location: London Salary: 560 per week Job Type: Full Time Job Sector: Live-in care Date Posted: 10/01/2011 Recruiter: Trinity Homecare Ltd LIVE-IN CARE WORK Free food and accommodation Self employed; no deductions for tax and national insurance Client specific training where required 24/7 support from our friendly care management team Assignments minimum 6 weeks, ideally at least 3 months ABOUT YOU: Working holiday maker - we fit in with your travel plans Driver; minimum age 21 for car insurance purposes Must speak fluent conversational English Must have a visa or passport that allows working in the UK Preferably healthcare background, though not all clients need experienced carers Clients appreciate good cooks Sorry men, but all our current clients want female carers EXAMPLE OF ONE OF OUR CURRENT JOBS: Elderly lady living in Parsons, Green, Fulham, London, requires a carer with some experience. Must be a driver. Two half days off per week. Pay 450 per week. WHAT BEING A LIVE-IN CARER INVOLVES: Living in the homes of elderly clients, in greater London and also all over mainland Britain Level 1 is mainly housekeeping (cooking, shopping, washing, ironing, light cleaning, companionship etc) Level 2 will also include more personal care (assisting the client with some of dressing, washing, continence, medication, moving & handling etc) or possibly looking after someone with dementia http://www.tntjobs.co.uk/job/536056-full-time-live-in-carers-urgently-required-london.aspx?utm_source=SimplyHired&utm_medium=organic&utm_campaign=SimplyHired

Gość dsfegrthyjuklio
oczywiscie jak bedziesz miala szczescie nie traficz do starego ,zgnuśniałego starszego człowieka,nienawidzącego polaków:-/.Praca do dupy.

Gość fghfghfg
caregiver i babysister to zajebiste gowno a niepraca

Gość kozibonk.......
prawda jest taka,ze nikt nie placi taka kase za nic. to jest bardzo psychicznie obciazajaca praca. osobiscie to odradzam ,sama pracowalam jako care assistant przez pol roku i wiem jak to jest.

Wlasnie o to chodzi, nikt za lekka prace tyle placil nie bedzie, te dwie prace (carer i nanny) to wyjscie z sytuacji dla kogos kto nie wie jak tu zaczac ,nie ma pntu zaczepienia , daja one miejsce zamieszkana no i place , przeciez nie trzeba tam pracowac do konca zycia . Jeszcze jedno wyjscie z sytuacji to praca w pubie z mozliwoscia mieszkania nad pubem.

Gość newbeginning
A wiecie ile godzin dziennie sie pracuje?? Podejrzewam, ze jest to praca 24h na dobe Ja bym sie nawet zdecydowala, bo potratkowalabym to jako intensywny kurs jezykowy na pare miesiecy, no i troche kasy bym odlozyla, tylko wlasnie nie wiem czy poradzilabym sobie z rozmowa telefoniczna. Mialam juz okazje rozmawiac z Brytyjka przez telefon i tak jak rozumiem 95% mowy Amerykanow, tak jej nie mogla w ogole zrozumiec:O

Gość njjkn
nie dosc ze dosc dobrze platna pytanie tylko za ile godzin w tygodniu jest to 500 euro, bo jak za powiedzmy 50, to jest to placa ponizej minimum...

Gość To jasne jest
24/7

Nie euro tylko funtow :-) , znalazlam cos takiego http://www.anyworkanywhere.com/ena.html , moze nie placa 500 ale za to nie trzeba miec skonczonych kursow oni przygotowuja, poza tym nie do staruszkow tylko do osoby niepelnosprawnej ktora dosc dobrze funkcjonuje z pomoca, pracuje sie 6 - 8 godzin dziennie .

Jesli ta pozycja jest juz zajeta mozna do nich napisac ze jest sie zainteresowanym podobna praca.

Gość niedowiarka0510
Dziękuję serdecznie za informacje i cały czas szukam jakiegoś rozwiązania takiej sytuacji oraz pomysłu:):)

Gość zdesperowana, taka praca
jest dobrze platna tylko w przypadku Live-In,ale w wiekszosci domow opi ekidostajesz place minimalna 5.93/h, wiec bynajmniej zadne kokosy a co do kursow to przewaznie oferuja zrobienie ich w czasie pracy, wcale nie musisz miec jakiegos doswiadczenia zwykle.

Gość niedowiarka0510
Chyba jestem w stanie już pracować gdziekolwiek tylko żeby nie być w PL. Jest dramat z pracą , mimo studiów kursów itd. Siedzę i płaczę nad swoją głupotą, że tyle lat męczyłam się tutaj na studiach i nie mam z tego nic. Chętnie porozmawiam z osobą, która jest w UK mam miliony pytań. Prośba o kontakt mailowy: niedowiarka0510@gmail.com

Gość niedowiarka0510
Up up up

Powiem Ci ta,k jak wyjedziesz zupelnie sama bedzie ci ciezko . Musisz wziac wiecej pieniedzy na wszelki wypadek bo mozesz szukac pracy nawet ponad 2 miesiace. Prawdopodobnie jesli znajdziesz prace to pierwsza praca bedzie fizyczna np. sprzatanie takze nie nastawiaj sie na niewiadomo co . Tez mam skonczone studia w Polsce ale wyjechalam 3 lata temu do UK . Podszkolilam tutaj jezyk i mam prace w sklepie ale chcialam zmienic na lepsza pol roku temu i z tego co widze z praca nie jest latwo . Dawniej przezd wyjazdem myslalam o tej firmie. Ten program jest dosc dobry jesli ktos wyjezdza pierwszy raz za granice do pracy http://www.workuk.pl/ Zadzwon i sie popytaj bo maja oferty pracy w UK. proponuje tez na start wyjazd jako au pair

Gość z innego forum
wejdz sobie na forum www.bristol24.pl tam znajdziesz cala mase porad od ZORIENTOWANYCH w sytuacji Polakow z Bristolu. forum ma dosyc wysoki filtr przeciwko glupocie braku kultury a moderator dziala lepiej niz ci z kafe :P tam znajdziesz bardziej konkretne porady. tylko najpierw poszukaj odpowiedzi a dopiero potem pytaj ;-)

Gość agniecha2822
praca jako care...? to zalezy jaka jestes osoba. tzn. czy wytrzymala psychicznie. jezeli mieszkasz z ta osoba to jest to praca 24h na dobe, no i wiadomo praktycznie zero wyjsc. znajoma mamy tak pracowala i powiedziala, ze k..y sie mozna nabawic:) wiec jak masz wytrzymala psychike to tak

Gość gość
Agencji Trinity nikomu nie polecam.Oni traktują opiekunów gorzej niż g...o.Gdy pracowałam dla nich,pewnego dnia rano zadzwoniła do mnie manager,że podopiecznej nie podoba się moj akcent i jeszcze tego samego dnia mam opuścić jej dom.Nie wiem co bym zrobiła,gdyby nie pomoc znajomych.Moją koleżankę wywalono za to,że nie umiała obslugiwać windy do transportu pacjentów.Agencja zamiast ją tego nauczyć podziękowała jej za pracę.Dobrze Wam radzę trzymajcie się od nich z daleka.Tam rządzą menadzerowie z McDonalda,pracowników traktuje się z wielką brutalnością i bezwzględnością.