Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 84annika84

naturalne planowanie rodziny

Polecane posty

Gość 84annika84

Witam. Czy któraś z Was stosuje metody naturalne? Ja mierzyłam zawsze temperaturę to musi, co rano o tej samej porze, wszystko to notowałam na wykresach. Mamy dwumiesięczną córeczkę i narazie nie chcemy mieć drugiego dzidziusia, może za 2 lata. Córeczka była od początku planowanym i chcianym dzieckiem:) Mam taki kłopot,że mierzyłam temperaturę rano, od kiedy dostałam okres po porodzie. Tyle tylko,że córeczka budzi się w nocy do jedzenia. A ok 2 godziny przed mierzeniem temp nie można wstawać z łóżka... Nie wiecie czy mogę mierzyć temperaturę np zawsze ok pierwszej w nocy? Czy musi to być rano? Nie chcemy z mężem stosować żadnej antykoncepcji.

Gość robson345
skoro nie chcecie stosowac zadnej antykoncepcji to licz sie z tym,ze za chwile bedziesz biegac z brzuchem. Metody naturalne, dobre sobie, hehe. jesli sie bzykasz i nie zabezpieczasz, to możesz byc w ciązy i zadne wkladanie termometru do cipki Ci nie pomoże, chyba,że bedziesz miec wiecej szczescia niż rozumu, ale z tym szczesciem , to tez wszystko do czasu. Radze uzywac gumek.

Gość robson345
a temat idealnie zdefiniowałas " naturalne planowanie rodziny", tak, mysle,ze w ten sposób zaplanujesz naturalnie, heh...

Gość dsf..coś tam
a czy skaczą Ci temperatury po tym nocnym wstawaniu? Normalnie mamom wystarczy godzina snu przed pomiarem o stałej godzinie by temperatury nie były zakłócone. robson345, od razu widać, że nie wiesz o czym piszesz:) doczytaj abyś chociaż był w temacie.

Gość mama Madzi
Strasznie mi skacze temperatura. Nie jestem w stanie nic odczytać z wykresu:/ normalnie "góry- doliny"...

Gość Danka280
Stosuję ta metodę od dawna. Czasem jednak zdarzy się że mam jakieś wątpliwości. Wtedy po prostu korzystam z testera na ślinę i po kłopocie.

Gość Danka280
Na początku miałam tylko problemy z określeniem dokładnym wyniku ale szybko się nauczyłam

Jeśli korzystasz z naturalnych metod planowania rodziny to polecam stronkę http:/ovufriend.pl/?code=$user.hash Naprawdę świetna sprawa :). Rejestracja jest bezpłatna. Codziennie możesz poznać statut swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe.

Gość anka28........
Z naturalnego planowania jest mój brat i siostra mojego męża :)))

Gość chelse.a
Mówicie o testerach/mikroskopach...możecie mi wyjaśnić co to w ogóle jest i na jakiej działa zasadzie?

Gość Danka280
Chelse.a Wejdź sobie na www.testerafrodyta.pl Tam masz wszystko

Gość chelse.a
Dzięki wielkie :) Fajne to urządzonko :)