Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagg

Jestem po praktyce pedagogicznej w gimnazjum i... :):):)

Polecane posty

Dziś "rozwaliły" mnie 2 teksty na zajęciach socjoterapeutycznych: 1. Dialog: Ja: Dlaczego nie bierzesz udziału w ćwiczeniu? Uczeń: Bo nie! Ja: Ale jest jakiś konkretny powód? Uczeń: Bo nie i ch*j!!! Ja: Aha, jak zmienisz zdanie, to możesz dołączyć... (pomyślałam: no commment) 2. Również dialog: Ja: To, którą ze swoich słabych stron chciałabyś zmienić? Uczennica: Nie chce mieć pleśni w pokoju. Ja: Ale mi chodzi o jakąś Twoją cechę. Uczennica: Nie chcę być spleśniała! Ja w myślach: Tylko żebym się nie roześmiała. Nie śmiej się Jagoda,to poważna prowokacja! Co Wy na to? :)

Gość bgmmgmgfg
dobrze, ze nie powiedziala: nie chce miec grzyba na cipce.

W pewnym momencie nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać... Albo "dobra" była jedna 14-latka. Każdy wymieniał po kolei w czym jest dobry. Jedni mówili, że są świetni z matematyki, inni, że dobrze grają w RPG (czy jakoś tak - nie jestem w temacie), ktoś tam powiedział, że jest pomocny, a jedna dziewczyna mówi tak: "A ja potrafię wypić szklankę wódy bez popity". Pomyślałam sobie: Ja bym się zrzygała (tak potocznie) Ale powiedziała, że na tematy używek prozmawiamy na osobnym temacie. A co do "gzyba na cipce" jak to ktoś określil, to w tle na zajęciach padło podobne stwierdzenie. No i anielka cierpliwość to raz, a dwa momentami muszę zachować powagę, ale jest ciężko :)

Generalnie debilizm się szerzy jak zaraza w egipcie. Ale nie trzeba pracowac w gimnazjum aby się o tym przekonac. Wystarczy wyjsc na ulice i stanac chociazby na 5 min na jakims przystanku albo pojsc do galerii handlowej. Ja ich okreslam pokoleniem krolikow

Gość agatas28as
a nie boisz sie ze ktores dziecko po prostu wygada sie np. przed nauczycielem nie mowiac o dyrektorze, ze przy pani x mozna klnac? dzieciaki nie boja sie ciebie, maja ciebie gdzies bo przy "normalnym' nauczycielu po slowie c,..a czy c6h....j wyladowaly by na dywaniku. wiem bo sama mialam staz z dzieciakami ale z gorszej patologii...

Gość dziś rozwaliło mnie....
upublicznienie wypowiedzi tych dzieciaków w internecie przez jakąs idiotkę :O