Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczęśliwa mamusia ;)

Mogę już podać jabłko?

Polecane posty

Córeczka ma 3 miesiące i tydzień, podobno od 4 miesiąca można wprowadzić powoli zaczynając od jabłka, słoiczki po 4 miesiącu. Szwagierki synek zaczął jeść po 3 miesiącu i nie zaszkodziło mu to, jak myślicie poczekac te 3 tygodnie czy mogę podać?

Gość baabbok
a co Ci sie aż tak spieszy?? nie możesz poczekac tych 3 tygodni?? jeszcze bedziesz tęsknić za czasmi kiedy jadła tylko mleko....

Gość tak mysle
ja ci radze nie spiesz sie bo nie ma po co pozniej dzieci czesciej maja alergie jak za wczesnie wprowadzisz

Gość tak mysle
ja ci radze nie spiesz sie bo nie ma po co pozniej dzieci czesciej maja alergie jak za wczesnie wprowadzisz

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
mozesz

Gość tak mysle

jest na modyfikowanym? jak tak to jak skonczy to wprowadz stale pokarmy Osobiscie polecam zaczac od warzyw np marchew , ziemniak a nie pyszne, slodkie jablko bo bobasowi moga zasmakowac slodkie smaki i potem nie bedzie chciala jesc warzyw:-/ a tak wogole to polecam rozszerzanie diety od dosypywania np dzieciecego ryzu (kaszki ryzowej najlepiej bezsmakowej) do mleka. Potem warzywa a na koniec owoce i desery, miesa. Ja tak robilam corka byla karmiona i piersia i butla, diete zaczelam zmieniac jak miala 5,5 miesiaca. Nie ma pospiechu

Gość mozesz robic jak uwazasz
twoja sprawa ale po co tak wczesnie. ja jak sie zblizalo 6 miesiecy to zie martwilam ze to juz, ze bede nusiala gotowac karmic. jeszcze sie nafotujesz wwwwwqdla dziecka

Gość mozesz robic jak uwazasz
nagotujesz dla dziecka. odpusc na razie

Gość a po co tak wczesnie
skoro mowia ze od 4 miesiaca to znaczy ze wczesniej dziecko nie jest gotowe. dla takiego malucha to jeden dzien dodatkowo w rozwoju to duzo, a co mowic 3 tygodnie. nie rozumiem po co te matki sie tak spiesza. moja kolezanka podala za wczesnie tez wlasnie jablko i byl problem, kupki z krwia (czyli podrazniony przewod pokarmowy) i placz dziecka przez kilka dni. dziecko sie meczylo bo mamusia niecierpliwa

Gość a po co tak wczesnie
no i rozumiem ze karmisz sztucznym mlekiem, a nie piersia? bo wtedy to juz calkowicie za wczesnie

Gość zona dresiarza
mój synek miał niecałe 3 mce gdy zaczęłam podawac mu jabłko i marchwiowy soczek a teraz ma 2 latka i zero alergii jje wszystko i nie grymasi na twoim miejscu nie trzymalabym sie sztywno tego co pisza w poradnikach;)jak moja starsza corka miala 4 mce dalam jej zupe pomidorowa i co?i nic nawet nie choruje alergii tez zero nie wiem moze to zalezy od organizmu dziecka czy cos...

Gość mamamama26
dziecko od 17 tyg życia ma wykształcone enzymy które mogą trawić coś innego niż mleko