Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sobie popiszmy

Kiedy wynieśliście łóżeczko ze swojej sypialni?

Polecane posty

Gość sobie popiszmy

Czyli odjakiego wieku Wasze dziecko spi sobie samo w swoim pokoju?

Gość od samego poczatku spi samo
w swoim pokoju

ja licze na to, ze od samego poczatku bedzie spalo w swoim pokoju... bedzie ciezej, bo trzeba sie bedzie zwlec w nocy, ale tak mysle, ze chyba lepiej i dla dziecka i dla nas. U moich znajomych to roznie, u jednej kolezanki do 2 lat bylo lozeczko.. u innej po 3 miesiacach przeniesli do drugiego pokoju.

My najpierw mieliśmy plan, że łóżeczko będzie stało u nas do momentu aż zacznę swobodnie się poruszać po porodzie, czyli jakieś 2 tygodnie. Ale doszłam do wniosku, że to bez sensu, że jak polatam trochę to tym lepiej dla mnie i Mały śpi od początku sam w swoim pokoju.

Gość ajamammm
mam 3 dzieci. najmlodszy synek ma 1,5 roku i spi w naszym pokoju. Nie dlatego ze nie ma swojego tylko dlatego ze jest mi wygodniej w nocy wstawac. I nie zamierzam szybko sie z nim rozstawac. Na wszystko przychodzi czas. wyprobowalam na poprzednich dzieciach

Gość mamamam26
niewyobrażam sobie gonić w nocy do 2 pokoju - a pół nocy nasłuchiwać czy czasem nie płacze albo się nie zakrztusił - pozatym czasem niemam siły podnieśc się dwa metry do łóżeczka z łożka a co dopiero gonić do pokoju obok... mały ma 3 miesiace i pomyśle o tym jak zacznie ładnie przesypiać calą noc i będe pewna że się mu nie uleje itd i będzie umiał się przewracać z brzucha na plecy i na odwrót - jak byl noworodkiem to nieraz się w nocy zakrztusił - najpier mlekiem potem śliną i jak sie dławił to odrazu go przewracalam do góry nogami żeby mógł oddychac a niewyobrażam sobie mieć go obok w pokoju - chyba ja bym umarła z niepokoju czy tam wszystko ok

A mój synek miał 1,5 roku jak poszedł do swojego pokoju w który już sam spał. Bo tak od roczku to już miał swój pokój.

Gość od samego poczatku spi samo
dla mnie to nie bieganie. Wstajemy na zmiane z mezem, a raczej na poczatku wstawalismy. Teraz juz tak czesto wstawac nie trzeba. Ale przez pierwszy tydzien to tylko maz wstawal bo mi po cesarce bylo ciezko.

Wierzcie mi, że nawet jak łóżeczko jest w drugim pokoju to usłyszycie nawet najcichsze kweknięcie. I dziecko nie stanie się wtedy lokatorem sypialni rodziców.