Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poparzyłam się

wczoraj wylałam na siebie gorącą herbatę i poparzyłam się

Polecane posty

Gość poparzyłam się

i dzisiaj mam nadal czerwone pół cycka :( jak myślicie, zejdzie mi to? tzn troszkę mnie jeszcze tylko boli...ale wczoraj miałam czerwoną większą część i jeszcze całą rękę - dzisiaj jest to ok, tylko ten cycek :O

Gość poparzyłam się
a i nie zeszła mi skóra nigdzie

Gość poparzyłam się
tak, mam fenistil i się nim smaruję zawzięcie, ale jakoś mnie przeraża ta czerwona skóra, skoro mnie za bardzo już nie piecze :O

Gość poparzyłam się
a coś się stanie, jesli kupię do dopiero jutro? bo nie mam za bardzo kasy teraz ;( kurde...

Gość wredna małpa w czerwonym
Dlaczego tylko PANTHENOL? Reklamiarzem jesteś?

Gość ja sie w zeszlym roku
poparzylam goracym tluszczem i plamy zostaly :o kup sobie linomag tubka ok 6zl

Gość poparzyłam się
to co lepsze linomag czy panthenol? najwyżej nic sobie do jedzenia nie kupię:O

Gość ja sie w zeszlym roku
no mi lekarz polecail linomag i ja polecam go tobie, dobrze natluszcza ;) mowil ze zejdzie mi wszystko tylko mam sie nie opalac, a ja to olalam i teraz mi zostalo :o ale na szczescie na dekolcie nie widac prawie tylko na przedramieniu widac

Gość wredna małpa w czerwonym
Nie jestem reklamiarzem: powiem tylko jedno słowo "propolis".

Gość poparzyłam się
no to zainwestuję jedno z dwóch, właśnie przeliczyłam kasę - 19 złotych [nie ma to jak drobne :D] i pójdę kupić

wredna małpa w czerwonym- dlaczego ma cokolwiek reklamować- podał tylko nazwę substancji czynnej (panthenol)

Gość panna pielęgniarka
Jeśli się oparzysz to musisz 20 minut trzymać to miejsce pod kranem z lodowata wodą a nie chwilę, booparzenia na skórze są głebokie, a ty schładzasz tylko naskórek - i potem masz plamy!!!! 20 minut schładzamy!!!!!!

Gość barbekju
zalezy jak bardzo byla goraca herbata. ja a wakacje tez wylalam na siebie herbate -byla tak ze 2 minuty po gotowaniu, naprawde goraca. na nodze mialam czerwona plame, pierwszego dnia wcale nie bolalo (ale to podobno znak ze poparzenie jest glebokie i cos tam uszkodzilo), potem zaczelo bolec i to naprawde bardzo. po jakims czasie zrobil sie trup, i niesttey ciagle sie zdzieral, zrobila sie rana (poparzenie mialam na nodze). ale wszystko sie w koncu zagoilo, tylko mam w tym miejscu jasniejsza plame - to nie blizna, po prostu miala opalona noge, a ta skora po oparzeniu jest biala, ale calkowicie gladka

Zdecydowanie poparzona skórę potrzebuje czasu na regenerację... Mnie też po poparzeniu skóra od razu się nie opaliła- mimo, ze zareagowałam momentalnie pod zimną wode i pianka panthenol;/

Gość gość
dzis oblałam sie wodą z czajnika cale piersi mam czewone nie pieka nie bola, rano bolalo jak diabli siedziałam z 30 min pod woda.. zostanie mi tak ? wygladam jak murzynka albo czerwonoskóra nie boli nic tylko wygląda :( mój facet jak mnie zobaczył zaraz zaczał sie dobierac poradzcie kiedy to zniknie napala sie i szepta mi dziwne słowa ...