Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buka \

Skóra wokół ust - parchy? :( Kto pomoże?

Polecane posty

Gość Buka \

Witam wszystkich. Mam straszny problem ze skórą na buzi, dokładniej chodzi mi o skórę wokół ust. Jest czerwona i przesuszona. Mam na niej parchy. Wygląda to strasznie. :( Nawet podklad niewiele pomaga. :( Próbowałam już kremów nawilżających i tłustych, jednak nic nie pomogło :( Wie ktoś może jak się tego pozbyć? :(

smaruj na noc, a nawet na dzień olejkiem rycynowym. Jeszcze lepiej, gdy się go lekko ogrzeje. Po kilku dniach powinno być lepiej Do oczyszczania twarzy zrób mieszaninę z olejku rycynowego i oliwy z oliwek. Dokładniej znajdziesz tu, pod nazwą metoda olejowa: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2530968&start=11580 Olejek jest dobry na wszystko, należy poszukać w necie jak go stosować. Już sa wątki na ten temat ...

Gość Palos Park
Kup sobie w rossmannie balsam do ust Carmex i smaruj. Moze to cos pomoze. Jest w postaci sztyftu i tubki. Bardzo dobrze nawilża i nie robią się skórki.

Gość posmaruj smalcem
Smalec jako podłoże maści jest bardzo dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę (jest delikatny i nie uczula). Cechuje się doskonałą wchłanialnością, dzięki swojemu powinowactwu do lipidów skóry. Ta właściwość ułatwia jednocześnie penetrację substancji leczniczych zmieszanych ze smalcem. Jest podłożem trudno zmywalnym, wytwarza na skórze warstwę ochronną, utrudniającą perspirację i osłaniającą przed oddziaływaniem czynników atmosferycznych. Cechy te stwarzają dogodne warunki dla leczenia skóry wrażliwej, zapalonej, suchej, atopowej lub łuszczycowej, nie tolerującej innych podłoży maściowych. Sam smalec ma właściwości przeciwzapalne i zmiękczające. O jego korzystnym wpływie na skórę niech świadczy fakt, iż w czasach, gdy kremów pielęgnacyjnych nie było, lub były one trudno dostępne smalec służył wręcz jako środek kosmetyczny. http://www.aptekarzpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=667&Itemid=85

Gość djjabc
co to są parchy?