Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługommamusia

Kombinezon dla dziecka ?

Polecane posty

Gość Niedługommamusia

Mam termin na 26 marzec ( to moja 1 ciążą) Szykuje wyprawkę dla dziecka. Zastanawiam się czy opłaca się kupić kombinezon. W marcu/kwietniu pogoda jest różna, leczy muszę kupić coś cieplejszego na spacery. Na allegro znalazłam 2 propozycje. http://allegro.pl/arpi-cieply-kombinezon-z-lapkami-i-stopkami-68-i1396937619.html http://allegro.pl/ocieplany-kombinezon-z-welurku-misiaki-62-i1411596552.html Kupić, któryś z nich. i jaki rozmiar wziąć 62 czy 68 lepiej?

Gość jajajajajajajajajja
nie kupuj wogole kombinezonu nie opłaca sie ja rodziałam 19 marca i nie uzylam ani razu :/ kup lepiej spiworek

Gość Niedługommamusia
No niestety najbliższy H&M 50 km odemnie . A ten co pokazałaś kombiznezon ładny i widzę że praktyczny

Ja mam termin na kwiecień - pogoda może być bardzo różna. Ja kupilam na wyjscie ze szpitala coś w stylu kombinezoniku jaki dalas w 2 linku - ten welurkowy ocieplany w rozmiarze 56 ale raczej jest to 62 (małe). Za duzy nie chcialam po tym jak widzialam jak przy pierwszym porodzie moj synek "utopil" sie w kombinezoniku w rozmiarze 62 przy wyjsciu ze szpitala. Zresztą nie chcialam kupowac tez o to wikeszego że później np. w maju juz taki kombinezonik mi sie nie przyda.

Gość TAKA MAMUŚKA
A ja uważam że kombinezonik to świetna sprawa tym bardziej że rodzisz w marcu te co podałaś to raczej 1 wybrałabym rozmiar 62 proponuje. W kwietniu jest jeszcze zimno a taki kombinezonik moze ci się nawet jescze w czerwcu przydać na chłodniejsze dni

Gość kijevna
bardziej praktyczny dla noworodka jest śpiworek: http://allegro.pl/spiworek-kombinezon-dzieciecy-cocobello-62-68-74-i1413424951.html http://allegro.pl/spiworek-zimowy-pikowka-r-62-nowosc-i1405695582.html te z linków może nie są za ładne, ale chodzi o zasadę - nie walczysz z nogami niemowlaka, żeby je włożyć w nogawki, a otwory na pasy widoczne na zdjęciach) pozwalają bezproblemowo przepiąć dziecko w fotelik - nóżki nie będą skrępowane , wiec sobie tam w środku może ruszać jak chce i rozmiar też jest mniejszym problemem, bo nawet jak się kupi trochę za duży to nie szkodzi

Gość kijevna
aha - zapomniałam powiedzieć - my mamy taki tylko nie super ciepły, ale polarowy, więc starczy i na wiosnę (jak zimą przypadkiem przymrozi to ubierzemy dziecko na cebulkę, a polar na końcu)

Gość Kup jakiś cieniutki kombinezon
ale w rozmiarze 56-62, jak kupisz 68 na zapas to będzie dziecku w środku lata pasował.

Gość onnneczka
jesli w tym roku planujecie zakupy na zime to polecam zwrócic uwagę na to co teraz jest w ofercie promocyjnej na Mivo Kids. Jeśli ktoś zamówi oprócz kombinezonu REIMA dodatek: czapka lub szalik, lub rękawiczki lub buty zimowe to na wszystko ma az 20% zniżki. Można oczywiście zamówić wszystkie produkty wtedy jest zniżka na wszystko!!!

Gość nie uklada...
co do tego misia z h&m, to go mialam, super. a kombinezonu nie radze kupowac. ja swoja coreczke urodzilam 17 lutego i nie potrzebowalam. po pierwsze nie od razu wychodzisz z dzieckiem na spacer, po drugie pogoda moze ci spatac figla

Gość sebillliankowska
W h&m sa jednak takie bardzo cienkie , wiec odpadaja. Ja potrzebuje dla swojego dziecka czegoś konkretnego i dobrego gatunkowego.Wiec przystaje na propozycje Mivo.