Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna niezdecydowana.

Pies i kot w jednym domu.

Polecane posty

Za jakieś pół roku chce kupić sobie pieska(labradora,szczeniaka) i kotka(persa).Mam do tego warunki,duży dom z ogrodem i czas by zająć się ta menażerią.Jednak komu nie powiem,że chcę psa i kota to wszyscy mi odradzają kota.Tłumaczą to tym,że koty niszczą meble,tapicerkę,zasłony,że kocury sikają w domu(choć jeszcze nie wiem czy to będzie kocur czy kotka).Mówią,że mogą być agresywne,drapać.I do tego wszędzie kocia sierść.Tłumaczę,że jeżeli bedzie się pielęgnować takiego kotka,codziennie czesać to nie powinno być z tym problemu.Jednak i tak znajomi,rodzina uważają,że zwariowałam i nie wiem na co się porywam.Czy wy tez uważacie,że to poroniony pomysł czy że dam radę?

Gość masz głupich znajomych
psy też śmierdzą, sikaja, srają, brudzą i niszczą oraz są agresywne... Myślę że jak kupisz małego kotka i pieska to oni na pewno się zaprzjaźnią, a jak masz ogród to jeszcze lepiej - będzie miejsce dla uroczej parki

Gość Krakowowo277777
Psy śmierdzą

No tak,wszystko śmierdzi,niszczy,brudzi.To ciekawe dlaczego tylu ludzi ma zwierzaki w domu?Śmierdzi jak się nie dba o zwierze,nie sprząta w domu i nie wietrzy.

Ludzie nie wiedzą co mówią więc ich nie sluchaj :) najrozsądniej będzie jak zapytasz hodowcę kotów o to. Ktoś kto się zajmuje hodowlą już kilka ladnych lat będzie wiedzial najlepiej jak to jest. Jak kupisz kocura to lepiej go wykastruj, bo rzeczywiście lubią 'oznaczać teren' :) Musisz uważać teraz przy wyborze hodowli jesli chodzi o labka, duże jest teraz oszustów (jeśli chcesz mogę Ci pomóc, bo znam ludzi z tego środowiska) no i zanim do Twojego domu wprowadzą się zwierzaki kup jakąś dobrą książkę o psychice zwierząt, o wychowaniu psów (kot to raczej indywidualista, dużo go nie wychowasz) albo ściągnij ebooka "Okiem psa" albo "dlaczego pies merda ogonem" jakbyś chciala te książki to mogę Ci przeslać na meila :) Jeśli zależy Ci na piesku przyjacielu to po co masz wydawać więcej pieniędzy na psa rasowego z hodowli? Może lepiej by bylo abyś poszla do schroniska i poszukala jakiejś psiny dla siebie? Natomiast jeśli zależy Ci na psie o określonym wyglądzie i przede wszystkim charakterze to bierz psa tylko z rodowodem. Dzięki temu wydawaloby się zwyklemu papierkowi masz gwarancję co do charakteru psa no i nie wiem czy wiesz ale aby wyrobić psu hodowlankę musi on spelniać pewne wymogi, mieć przeprowadzoną masę badań na choroby uwarunkowane dziedzicznością co oznacza o wiele mniejsze prawdopodobieństwo, że Twój pies zachoruje na dysplazję naprzyklad (co u mix - labków się często zdarza) aha.. wspólczuję tym powyżej, którzy twierdzą, że psy/koty śmierdzą,srają i szczają im w domach do tego są agresywne :D pogratulować że nawet psa nie potraficie wychować i nauczyć czystości.

Gość antonina-18
nienawidzę kotów, rzygać mi się chce na ich widok, nigdy bym nie dotknęła kota

Gość samoa
Ja mam w dom spanielke i dwa persy. JAk sie sprzata, to nic nie smierdzi (sa kuwetki z filtrami!) Pies nie przepada za kotami,ale krzywdy im nie robi. Koty sa grzeczne, trzeba im kupic drapak, by pazurki mialy na czyms ostrzyc. Nigdy nic mi nie podarly, kocur nie znaczy terenu, bo jest wykastrowany, niestety kocica nie jest wysterylizowana i jka ma rujke to drze sie dosc glosno, nawet w nocy. Fajnie miec takie puchatki do przytulenia w domu :)

Mysia69 wielkie dzięki za pozytywną opinie.Wiem,że do zakupu zwierzaków muszę się dobrze przygotować,poczytać.Nie mieszkam w Polsce ale myślę,że tutaj też znajdę dobre hodowle by kupić psa. Zdaję sobie sprawę,że trochę potrwa nim zwierzaki nauczą się załatwiać swoje potrzeby czy to na ogrodzie czy do kuwety.

:) z tego co ja zauważylam to tylko pieski 'z gield' czy zlych hodowli nie przepadają za kotami :) to wina czlowieka który te psy na świat powolal i nie zadbal w ich szczenięcych latach o odpowiednią socjalizację. Pies powinien od malego poznawać różnych ludzi, różne zwierzęta, dzieci wówczas takie rzeczy się nie dzieją :) Jak pies z kotem żyje od malego to są dla siebie jak bracia :)

Gość aga770601
Mysia madrze pisze! Mam w domu 3 psy ( w tym 1 szczeniaka) i co prawda nie kota, a fretkę i wszystkie żyją ze sobą w zgodzie. Psiaka bardzo łatwo nauczysz czystosci, tym bardziej , ze mieszkasz w domku z ogródkiem. Co do kota...pomyśl jeszcze o innych rasach , bo faktycznie persy to dość trudne koty, bardzo charakterne ;) No i bardzo dużo bedziesz miała roboty z tą rasą, chodzi mi o czesanie. Jest cała masa bardzo ciekawych kotów i z równie pięknym wygladem. No i oczywiscie jesli chodzi o psy rasowe to tylko z rodowodem!