Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zombie

bardzo niskie cisnienie w ciazy - pytanie

Polecane posty

Gość jestem zombie

Jak w temacie. Dzis mialam 50/80, puls 90. Ciaza okolo 7-tygodniowa. Jest mi ciagle zimno, potwornie zimno, mam trzesawke, cale moje cialo jest zimne, doslownie bije ode mnie chlod. Jestem chodzacym zombie. Mam problem z utrzymaniem szklanki w rekach bo tam mna trzepie. Nie pomagaja cieple ubrania, sauna. Kawy nie pije. Czy ktoras miala podobne objawy? Jutro chyba pojde do lekarza gdzies prywatnie bo juz nie daje rady. To moja pierwsza ciaza, wiec nie wiem czy to normalne w tym stanie. Zwylke mialam skaczace cisnienie z bardzo wysokim pulsem.

Gość badałaś sobie tarczycę
? jeśli nie, to zrób to koniecznie jak najszybciej

Ja mam 90/60, ale to dopiero od 10, może 12 t.c. albo nawet ciut później. Za to nienormalne jest że jest Ci tak zimno że się trzęsiesz. Kłopoty z krążeniem pojawiają się raczej później, kiedy jest więcej płynów w organizmie. Może wymiotujesz i przez to jesteś słaba? Mnie często po wymiotach "telepało", aż mi zęby szczękały. Jak czujesz że jest bardzo źle i masz "odlot" to jedź do szpitala, nie czekaj na prywatnego lekarza bo to nie ma sensu.

Gość niania25
ja mam 90/60 ciągle, a już 9mies mam

Gość badałaś sobie tarczycę
dodam jeszcze, że niskie ciśnienie nie jest niczym nadzwyczajnym w ciąży natomiast pozostałe objawy wskazują u Ciebie na niedoczynność tarczycy sprawdź to koniecznie, bo to naprawdę ważne

Gość jestem zombie
dzieki dziewczyny za odp. jakis czas po wyslaniu pytania na kafe zmierzylam cisnienie i mialam 114/74, puls 97. Wciaz mnie trzepie i jetem lodowata wiec to chyba nie od cisnienia. nie mam wymiotow, ogolnie czuje sie dobrze. Wczesniej nie mierzylam cisnienia wiec nie wiedzialam jakie mam. Ale dzis mnie naszlo i widze, ze mam skoki a trzesawka nie zalezy od wysokoci cisnienia.

Gość dlatego koniecznie zrób
badanie na tarczycę jutro rano zrób TSH i ft4