Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No cholera by to wzięła... .

Matki - święte krowy

Polecane posty

Nie chcę każdej obrażać mamy, oczywiście, bo uważam że to bardzo fajne mieć dziecko i fajnie mieć mamę. Ale kurde odpowiedzialną! To nie jest nowość, rozmawiamy sobie ze znajomymi o tym od czasu do czasu. Każdy zmotoryzowany i to już pierwszy punkt narzekania. Dzisiaj jadę na zakupy i mam zielone a tu mi matka z wózkiem wchodzi. Ledwo się zatrzymałam, zatrąbiłam a ona w krzyk, że jej dziecko obudziłam. Pytam ją czemu w takim razie na czerwonym przechodzi - bo ona ma małe dziecko. No to niech o nie dba! Kolega pracuje niedaleko szkoły - jeszcze jak było cieplo wielokrotnie zdarzało mu się ledwie uniknąć stłuczki z dzieckiem, które potem siadało na drodze i płakało, że się wystraszyło. Na pytanie mam które wesoło ze sobą rozmawiały "czemu dzieci nie pilnują, w końcu to DZIECKU się mogło coś stać" dostaje odpowiedź "no chyba pan widzi że dziecko jest!". No tak, widzi, ale co jak raz nie zauważy? Mamy w ogóle się tymi dziećmi w wieku 5-10 lat nie przejmują... Sytuacja ze sklepu sprzed paru dni - koleżanka pracuje w sklepie z elektroniką. Dziecko co chwila biega, otwiera drzwiczki mikrofalówek, pralki, wchodzi na rzeczy które jakby nie patrzeć są do sprzedania. Koleżanka upraszała o pilnowanie dziecka - mama "tak tak, to grzeczne dziecko". Ale jak sobie chłopaczek przytrzasnął drzwiczkami od pralki palce to matka poprosiła o rozmowę z kierownikiem i zastraszyła pozwem sądowym, że jej dziecko katują w tym sklepie. No i ja pięknie pytam skad się te matki biorą, co to uważją, że ich pociechę chyba jakiś aniołek będzie na ramionach nosić... Wchodzą na jezdnię pod maski samochodu "bo mają wózek" [a jak ktoś jedzie 60/h to na pewno zdąży na przełomie metra wyhamować] , nie pilnują dziecka i oczekują, że wszyscy naokoło głowy będą mieć tylko na jej pociechę skierowane oczy.... Dodam że sama chcę mieć dziecko w przeciągu 2-3 lat, dzieci ogólnie lubię... Ale te matki mnie wkurwiają ;/

Gość bezdzietnaaa
Masz rację!!! A ja dodam jeszcze, że mnie wkurzają koleżanki w pracy, będące matkami. Powyżej uszu mam wymówki: "bo ja mam dziecko...." I fajnie, miejscie sobie, tylko w imię czego ja mam ponosić tego konsekwencje i odwalać kupę nie swojej roboty za dzieciate koleżanki, olewające w pełni swoje obowiązki...??

Gość Sylwusia84
amen

Gość super to poczekajcie!!!!
jak juz bedziecie dzieci mialy , to kurde zauwazycie moze jak to kurde jest!!!!! Dzieci sa , jakie sa: jest ich wszedzie pelno , poruszaja sie z szybkoscia swiatla, nie umia ocenic odleglosci, ani szybkosci, po calym dniu czlowiek jest tak wymeczony ,ze wlasnego odbicia w lustrze nie poznaje , wku....ny tak ,ze meza moglby pluszakiem na smierc zagrzmocic!!! Wiec zamiast dogadywac - sprubujcie zrozumiec , kazdy komu sie zdaje , ze zaden problem - niech sie o takie postara pierwszy rok ok, potem zacznie sie meczenstwo!!!!!!!!!

Gość bezdzietnaaa
A może na odwrót: jak ktoś jest "zmęczony życiem" i nie potrafi własnego dziecka upilnować, to może po prostu niech się o nie nie stara...? Ja na przykłąd nie planuję i już. Zaraz mi ktoś powie, że jestem egoistką, tmyczasem w moim odczuciu większym egoizmem jest posiadanie dzieci i wymaganie od wszystkich dookoła specjalnego traktowania z tego powodu...

Gość super to poczekajcie!!!!!
A ty co taka madra , no to poczekajmy co za hu....stwo , na swiecie bedzie jak wszystkie inteligentki , tak beda myslec, kto Ci po 80-tce doope obetrze ??????

A nikt nie jest zmeczony przedtem , tylko jak juz dzieci masz !!! Kretynko najpierw sprubuj , potem pogadamy!!!!!!

Gość zieloną herbate
to ty masz dzieci po to zeby mial ci kto "dupe podetrzec na starosc" wspolczuje twoim dzieciom :o autorka masz calkowita racje

Gość zieloną herbate
super to poczekajcie - sloma ci z butów wychodzi

Ja chcę mieć dziecko, aby ktoś mnie kochał, chcę komuś dać uczucie, chcę wiedzieć, że moje dziecko będzie kimś ważnym (nie, nie planuję prezydenta - jak moja córka (tak na pewno chce córeczkę :) ) będzie kosmetyczką to dołożę wszelkich starań, aby była najlepszą kosmetyczką na świecie). W ŻYCIU nie zmusiłabym dziecka do przychodzenia do mnie na starość - chcę aby miało włąsne życie - studia, chłopaka, potem męża, pracę, hobby, własną rodzinę.... To egoistyczne myślenie, że dziecko to wychowywanie sobie pielęgniarki :( Z innej sprawy - mam psa. Piesek mały, szczeniak, też go pełno. Ale sprzatam po nim kupki i zwijam smycz, jak jedzie samochód. BO DBAM O NIEGO.

Gość sgsgsggsgsgsgsgggsg
Do bezdzietnaaa Jestem matka dwojki dzieciakow, ale powiem Ci szczerze ze tez to zauwazylam. Mialam niedawno taka rozmowe, z kolezanka z dzialu. Musze zaznaczyc,ze w naszym dziale poza nami pracuja bezdzietni faceci i szef tez jest bezdzietnym facetem. Przed 6 stycznia, czyli dniem wolnym od pracy, kolezanka uskarzala sie dlaczego szef nie pusci kobiet wczesniej do domu. NA moje pytajace spojrzenie niby czemu, odpowiedziala ,ze jestesmy kobietami i mamy dzieci. Powiedzialam otwarcie, ze dla mnie akurat to nie jest argument , bo to moja praca . Byla wielce zdziwiona , moja postawa. Kocham swoje dzieciaki, ale to moja praca, ktora nawet lubie:))))

Gość żadnych bahorów
niech zdychają

Gość sgsgsggsgsgsgsgggsg
Do: żadnych bahorów Mam nadzieje ze sie nigdy nie rozmnozysz.

i herbaty ci nikt kurde nawet nie poda, ani kawy a ni wina i w ogóle to kurde spierdalać wszystkie bezpłodne kurwiszony. Antykoncepcjów wam sie zachciało prostytutki jedne kurde !!!

Gość bezdzietnaaa
super to poczekajcie ---> otóż mnie zależy, zeby ludzie mieli dzieci, bo wówczas ja mam pracę. Ale wolałabym, żeby dzieci posiadali ludzie odpowiedzialni, świadomi obowiązków i konsekwencji, jakie wynikają z posiadania dzieci, a nie tacy, którzy dziecko muszą mieć, bo tak, bo oni tak chcą. Argumentu o podcieraniu tyłka na starość nawet nie komentuję. Nie mój poziom dyskusji.

Gość bezdzietnaaa
sgsgsgsgsgsgs... Podziwiam Cię, bo jesteś chyba pierwszą mamą, która przyznała mi rację! A ostatnie zdanie, o tym, że lubisz swoją pracę...ja też swoją uwielbiam i może w tym tkwi sedno sprawy :) Pozdrawiam!

Gość super to poczekajcie!!!!!!
Nie powiedzialam kurde , ze wlasne dziecko ,dupe wycierac musi !!! Jak nie bedziasz miec dzieci , na starosc wyladujesz w jakims przytulku!!! jak wszyscy beda tacy madrzy ,to kto tam kurde bedzie pracowal, juz teraz dzieci jest coraz mniej!!!!!! Fajnie za malo lekarzy , piekarzy, hydraulikow , bo niektore durnoty uwazaja dzieci za zbyt meczace !!!!!! Kretynki nie ma to jak byc egoistami spierd...ic teraz wszystko i w przyszlosci zdechnac w gnoju!!!!! Kazdy kraj potrzebuje nowych pokolen -Debile

Kobieto/Mężczyzno/Inne nieokreślone o nicku "super to poczekajcie wykrzyknik,wykrzyknik, wykrzykni". Czy ty rozumiesz to, co napisałam? Czy ja CHOCIAŻ RAZ NAPISAŁAM aby nie mieć dzieci? Czy napisałam, że dzieci to głupota? Nie. Ja sama chcę mieć dziecko, ale do dzielenia się miłością. Na starość, jak będzie trzeba, to z mężem wynajmmiemy pielęgniarkę. Chcę, aby moje dziecko lu dzieci CIESZYŁY SIĘ życiem! A nie hodować je, aby mieć lekarza, piekarza czy kogo tam. Co więcej, podziwiam każdą matkę ODPOWIEDZIALNĄ. Sama zajmowałam się dzieckiem siostry - chłopczyk to faktycznie nadwyraz energiczny, ale koniec końców on sprawił, że zachciałam być mamą. Ale jego mama jest super kobietą - zmęczona wraca po pracy do domu, ale ma czas na zabawę i rozmowęz synkiem. ZAWSZE, bez wyjątku. Dbała o niego i chuchała na niego, a nie puszczała go luzem po sklepie. Nie wychodziła na ulicę z wózkiem na czerwonym. Faktycznie, to jest odpowiedzialne, ale to tez i radość. A takie matki które opisałam ZNIECHĘCAJĄ do posiadania dziecka - a dziecko to taki pisklak poza skorupką dopiero, nie wie co jest dobre a co złe dopóki ktoś go nie nauczy. A matki mają to gdzieś i ludzie nienawidzą dzieci - a powinna być nienawiść do matek, reprymenda i poprawienie stanu.

Gość kjkjhkhkhk
to iszi i rob te nowe pokolenia, a nas zostaw w spokoju . Niech ten kto chce miec dzieci, je ma kto nie chce-niech nie ma. topik nie jest o tym, czy miec czy nie miec dzieci, tylko o tym, zeby byly dopilnowane przez matki. to 2 rozne rzeczy.

Gość do no to by !!!!
A masz oczy w dooopie , przydadza sie jak Twoje dziecko skonczy 2 lata , no wspomnisz moje slowa!!!!