Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antena1985

Zaparcia po Bebilon Comfort

Polecane posty

Mój 1,5 miesięczny synek od urodzenia był dopajany tym własnie mlekiem (karmienie mieszane). Do niedawna wszystko było w porządku. Niestety od dwóch tygodni mały cierpi na straszne zaparcia. Nie jest w stanie samodzielnie się wypróżnic. Podejrzewam że to przez mleko. Czy był ktoś w podobnej sytuacji?

Gość Ja jestem Patrycja :)
Po półtora miesiąca przez mleko? Nie sądzę. Bardziej stawiałabym na Twoją dietę.

Gość izia87
ja tez tak mysle zaparcia były by praktycznie od razu,a nie po takim czasie,mOj mały tez ma niestety:(

Gość mamamam26
a ja ci napisze że karmiłam mieszanie swoim odciaganym i bebilonem 1 i pojawiły się zaparcia po ok 3 tygodniach - też myślałam że to od tego co jem - miałam nie jeśc marchewki, chleba itd - został mi rosół i tyle w zasadzie bo mały płakał po wszystkim - przeszłam na comforta i zaparcia się pogarszały - i pojawily sie kolki - w końcu zaczęłam pare dni karmić tylko comfortem - niedokarmiać swoim że to od diety - czy się poprawi ale nic z tego - podawałam go ponad 3 tygodnie to mleko i niebylo kompletnie żadnej poprawy i przeszłam na gerbera - i się poprawiło - kupki żółte i miękkie - zmień mleko...

Gość mamamam26
a zaparcia nie pojawiają się odrazu bo dziecko wypija jeszcze mało tego mleczka - pojawiają się jak zaczyna więcej pić go - aha - i dopajaj herbatką koniecznie - koperkową i rumiankową - powinien wypijać w ciągu dnia tyle ml ile przypada na największą butelkę wypijaną na raz - tzn np. jak najwięcej w ciągu dnia zje 90 to tyle herbatki (albo wody) powinien wypić w ciągu dnia - oczywiście nie na raz tylko w ratach - na zaparcia można podawać też probiotyki typu dicoflor czy lacido baby - ja tego niewiedziałam a teraz wiem ale już swoje zaparcia przeszłam...

Gość Witam !
A ja powiem tak Bebuilon comfort jest wlasnie na zzaparcia i kolki mammmaaa 26 bebilon1 to co innego niz comfort ja karmie tym mlekiem 13 miesieczna corke od 3 miesiecy i u nas rewelacja zaparcia sie skonczyly

Gość Witam !
Ja polecam na zaparcia kompot z suszonych sliwek swietny !

Gość mamamam26
przecież napisałam że karmiłam bebilonem 1 a w związku z zaparciami przeszlam na comforta - i nic a nic niepomogął ta zmiana - zaparcia jak były tak były - nawet gorsze - jak już była kupa to male bobki żółto zielone...

Gość Witam !
a ile karmilas tym bebilonem comfort????

Gość Witam !
mamaaa 26 na innym topiku piszesz ze twoje dziecko ma skaze wiec to zrozumiale ze mial zaparcia po mlekachh z laktoza i bialkiem krowim

Gość mamamam26
skaze wykryli póżniej po kropkach na twarzy i biegunce z zielonymi pienistymi kupami... ale to już było pózniej

Gość Witam ! Ja zapytam
Ok ale ile karmilas tym comfortem ??

Gość mamamam26
ponad 3 tygodnie jakoś - i niebyło żadnej poprawy a straszny był problem bo to jest mleko zagęszczone i niechciało lecieć przez smoczek - mały męczyl 30 ml ponad godzine czasem - a z większych smoczków typu 3 miesiące plus tak mu leciało że jadl ok ale potem wymiotował wszystko.. wypróbowaliśmy aventa lovi tommy tippy i nuka... w końcu jedynym sposobem było czekać ok 10 - 20 min po zrobieniu mleka żeby się dobrze rozpusciło i wtedy zw smoczka 2 aventa leciało w miare - ale jak tu czekać tyle w nocy kiedy mały budzi się i chce jeść odrazu inaczej jest wrzask...

Gość Witam !
Ja uzywam tego mleka i wlasnie ono nalezy do bardzo zadkich mlek jak woda ja nie wiem ile ty miarek sypalas ze ono bylo geste :P Pozaym organizm oproznia sie z wczesniejszego pokarmu do 2 miesiecy i tak samo przyswaja nowe wiec po 3 tyg jeszcze to mleko nawet nie mialo prawa zadzialas . Przeciez mleko to nie cudowny lek ze podasz raz i juz :)